Benzine en water duurder

 Benzine 8 cent duurder

Benzine en water duurder

WILLEMSTAD — De prijs van benzine wordt vanaf volgende week 5 augustus verhoogd. Op dit moment bedraagt de prijs per liter benzine 2,403 gulden.

Per volgende week dinsdag wordt de prijs verhoogd naar 2,461 gulden per liter, een verhoging van bijna zes cent per liter. Dit blijkt uit de tarieven die door het Bureau Telecom, Post en Utiliteiten (BTPU) zijn vastgesteld. De dieseltarieven blijven ongewijzigd op 1,880 gulden per liter.

Voor wat betreft de water- en stroomtarieven worden er ook wijzigingen doorgevoerd, maar deze zullen per 1 augustus ingaan. Dit houdt in dat ten opzichte van juli de elektriciteitstarieven zijn gedaald en de watertarieven zijn gestegen. De prijs van water bij een gemiddeld verbruik van 9 tot 12 kuub gaat per 1 augustus van 12,96 naar 13,28 gulden. Terwijl het tarief per kWh bij een gemiddeld verbruik van elektriciteit van 250 tot 350 kWh van 0,815 gulden naar 0,754 gulden gaat.

Voor elektriciteit en water zijn de wijzingen in de tarieven het resultaat van veranderingen in de productiemix, de licht stijgende prijs van ruwe olie op de internationale markt en gunstige correctiefactoren.

De tarieven voor gasflessen voor huishoudelijk gebruik blijven ongewijzigd, op 66,50 gulden voor een 100 lbs-gasfles, en 14,80 voor een 20 lbs-gasfles.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *