28 C
Willemstad
• vrijdag 24 mei 2024

Extra | Journaal 22 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, May 21, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 21 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, May 20, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 20 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Friday, May 17, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

Behandeling faillisement Van Assendelft van Wijck opnieuw uitgesteld

HomeMediaBehandeling faillisement Van Assendelft van Wijck opnieuw uitgesteld
Christiaan van Assendelft van Wijck
Christiaan van Assendelft van Wijck

ANTWERPEN – De behandeling van het verzet van de Curaçaose zakenman Christiaan van Assendelft van Wijck tegen zijn faillisement is op 19 december opnieuw uitgesteld.

De faillissementen betreffen Van Assendelft van Wijck in privé, alsmede een Commanditaire Vennootschap Vitae Nouveau, naar zijn diverse gelijknamige Arubaanse vennootschappen. Zaakvoerder van deze in 2010 opgericht vennootschap is de Curaçaose Stichting Particulier Fonds (SPF) ‘Vita et Pax’.

Christiaan Van Assendelft van Wijck is eigenaar van  Saint Tropez Oceanclub en Suites en appartementencomplex Villa Toscane op Pietermaai. Hij werd op 10 oktober 2013 op verzoek van het Openbaar Ministerie van Belgie failliet verklaard.

‘Een donderslag bij heldere hemel’ zo luidde het commentaar destijds van Van Assendelft van Wijck.

Aanvankelijk leek het faillissement te draaien om een tweetal uitstaande rekeningen. Op 2 mei 2013 bedroeg de uitstaande schuld van verkeersbelasting van de beide Rolls Royces van Van Assendelft van Wijck € 30.583, en ook Carglass N.V. had per vonnis van 30 oktober 2012 een uitstaande rekening van € 973,58. Volgens de dagvaarding gaf Van Assendelft van Wijck zich niet thuis voor de uitstaande bedragen. Na uitspraak en bekendmaking van beide faillissementen konden schuldeisers zich melden tot 8 november 2013.

Na de bekendmaking hebben zich bij de curator de volgende vijftien schuldeisers zich gemeld:

 1. Jacobs BVBA (Belgie) € 20.000
 2. BTW van de Belgische Belastingdienst € 157.583,70
 3. W. Gielen/UniekHouses (Curaçao) € 68.852,72
 4. Astrea Advocaten (Belgie) € 1.424,50
 5. R. Bonham (Curaçao) €405.000
 6. Neon Financial Services (BVI) voor € 152.358,00
 7. L.G.M. Nipshagen (Belgie) € 4.500.000
 8. Konrad Land GmbH (Zwitserland) € 3.050.000,00
 9. Van Loon (Belgie) € 973.430,00
 10. R.S.V.Z. (Belgie) €1.385,30
 11. Admin Office CVBA (Belgie) €1.033,52
 12. Van Lanschot Bankiers N.V. (Belgie) €1.015.581,00
 13. K. van der Bijl Holdings B.V. (Nederland) €1.118.969,00
 14. T.W. Westhof (Curaçao) €767.708,33
 15. Ginion Overijse N.V. (Belgie) € 7.000

Het totaal van de schuldeisers bedraagt € 12.233.326,07, zo’n slordige 28 miljoen gulden.

Astrea Advocaten uit Belgie had Van Assendelft van Wijck eerder ook al in faillissement opgeroepen op 3 augustus 2012. Deze werd toen ingetrokken toen bleek dat niet Van Assendelft van Wijck maar de de zaaksvoerder van de Belgische GCV Vitea Nouveau, de Curaçaose SPF Vita et Pax, had moeten worden opgeroepen.

Eerder verklaarde Van Assendelft Van Wijck begin dit jaar tegenover DolfijnFM in Curaçao afgelopen jaar voor meer dan 10 miljoen gulden te zijn aangeslagen door de Curaçaose belastingdienst. In een later interview met Radio Direct in augustus, stelde de project-ontwikkelaar van Kiki Beach dat dit op een vergissing berustte en dat het bedrag rond 6 miljoen gulden bedroeg. Van Assendelft van Wijck verblijft met zijn gezin sinds 21 maart 2013 in zijn tweede huis in Belgie, volgens eigen zeggen in verband met de behandeling van de ziekte van zijn zoon.

Op de zitting van 17 november jl. werd het eerste verzet verdaagd op verzoek van de Curator in verband met de grote hoeveelheid schulden en de complexiteit hiervan. De nieuwe zitting was op 19 december 2013.

Op deze zitting verzocht het Openbaar Ministerie aanhouding van de behandeling van het verzet ten behoeve van een strafrechtelijk onderzoek inzake witwassen. Het OM verwacht dat het onderzoek nog een tijdje in beslag neemt. Van Assendelft van Wijck betoogde echter miljoenen per dag te verliezen en eist spoedige behandeling van de zaak. Ook stelde Van Assendelft niet te zijn opgehouden te betalen en dat de faillissementen gevolg waren van persoonlijke vetes.

De rechter besloot de zitting uiteindelijk een week te verdagen. Volgende week vrijdag 27 december 2013 wordt het verzet van Van Assendelft van Wijck en het verzet van Vitae Nouveau verder behandeld.

Bron: Persbureau Curaçao op http://qracao.com/index.php/component/content/article/37-overig-nieuws/10080-behandeling-faillisement-van-assendelft-van-wijck-opnieuw-uitgesteld

Zie verder het dossier Van Assendelft van Wijck

To Top

Dit artikel is geplaatst in
 1. Van Assendelft van Wijck heeft recent een PR- en adviesbureau ingeschakeld om zijn naam te ‘zuiveren”.

  De heren Gert Jan van Beijnum en Jan Pijper van Stichting Documentatiecentrum De Stelling uit ‘s Hertogenbosch (een stichting welke onder anderen pr-antiviteiten beoefend, google maar eens) werken middels de site http://www.stelling.nl en een krantje met de welluidende naam ‘Kleintje Muurkrant’ aan de serie Antillen vice versa.

  Deze serie is uitsluitend bedoeld om slachtoffers en schuldeisers van Christiaan Van Assendelft van Wijck in een slecht daglicht te stellen om er zelf positiever uit te springen.

  Jan Pijper aka Jan Portein reeds schreef onder meer in Antillen vice versa (26): “Wij hebben in het verleden al vaker partij gekozen voor mensen die door overheden, pers of anderszins zwaar in de tang werden genomen en uiteindelijk als winnaar uit de strijd kwamen. Geblutst, dat wel, maar toch.”

  Christiaan Van Assendelft van Wijck, eerder veroordeeld voor mishandelingen, doodsbedreigen en poging tot doodslag, zet sinds 2012 zijn slachtoffers en schuldvorderaars en hun respectievelijke advocaten met media-aandacht, w.o. Gazet van Antwerpen en Kleintje Muurkrant onder druk om gelden af te persen danwel af te zien van hun vorderingen. Kleintje Muurkrant en http://www.stelling.nl zijn hiervan op de hoogte, maar schijnen weinig moeite te hebben met publicaties van grote hoeveelheden leugens, zwartmakerijen, smaad en laster om Van Assendelft’s dubieuze oplichterspraktijken te ondersteunen. Van Assendelft en Jan Pijpers kondigen grotere publicaties aan, binnenkort te verwachten ‘in de grootste krant van Nederland’.

  De recente faillissementen en het onlang aangekondigde Belgische witwas onderzoek tegen Van Assendelft van Wijck kan mogelijk hindernissen betekenen in de PR-campagne.

  Bronnen: dossier Van Assendelft van Wijck op http://knipselkrant-curacao.com//?page_id=7898 en de serie Antillen vice versa op http://www.stelling.nl/kleintje/actueel.html

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties