30 C
Willemstad
• woensdag 6 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Balborda over Klein Curacao, Kruithuis, verkeerslichten Plaza Hariri en rapport SOAW kussens

Bron: Radio Hoyer
Door: Rick Hart

Archief foto
Archief foto

 

- Advertentie -

Willemstad – De aandacht in de media voor illegale bouw op Klein Curaçao was voor minister Earl Balborda van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning aanleiding om in de wekelijkse persconferentie van de ministerraad daar uitleg over te geven.

De minister is naar aanleiding van berichtgeving in de media zelf polshoogte gaan nemen op Klein Curaçao en constateerde dat er inderdaad sprake is van illegale bouw.
Nu wordt uitgezocht wat er precies legaal en wat illegaal is en wat er mee moet gebeuren.
De bouw is voorlopige stil gelegd en de eigenaar krijgt de kans een bouwvergunning aan te vragen. Mocht deze akkoord worden bevonden dan kan de bouw doorgaan. Mocht de eigenaar geen vergunning aanvragen, dan moet het gebouw tegen de vlakte, aldus Balborda.

Rick Hart sprak na afloop met de minister over onder meer de illegale bouw op Klein Curaçao, hoe het staat met het kruithuis, de defecte verkeerslichten van Plaza Hariri en het rapport van SOAW over de kussens op de Curacoase wegen.
Balborda vertelt wat de aanleiding was om vandaag in de persconferentie uitgebreid stil te staan bij Klein Curaçao.

Earl Balborda in gesprek met collega Rick Hart.

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

10 reacties

 1. @Wolk, Sinds wanneer mag je bouwen zonder zonder vergunning? Het was altijd zo dat als je toch bouw wordt alles gesloopt.

  Met LaStiwz en zijn groepie trolletjes maak ik me allang geen zorgen.

  Het zijn sappos monta cachos.

 2. Ach Wolk, Enri is van het type veel en dom lullen over niets en veel knip en plakwerk. Dit zonder te letten op datums en feiten.

  Zo’n type MFK schreeuwer. Hij denkt: als ik het maar 10 maal herhaal dan geloven ze me wel. Hij doet precies waar hij de MFK van beticht.

  Je bent overigens niet de enige die het opvalt. Waarschijnlijk word je nu door hem op een hoop gegooid met al die anderen die hem niet kunnen snappen.

 3. Enri,

  ik weet niet of we elkaar begrijpen maar het betreffende artikel stamt van 23 oktober 2013 ! Dus 3,5 jaar oud.

 4. Enri, is Balborda op dit moment nog steeds minister? Wist ik niet.
  ( eerst lezen, dan nadenken en dan pas eventueel reageren !).

 5. Hoezo “De bouw is voorlopige stil gelegd en de eigenaar krijgt de kans een bouwvergunning aan te vragen” Het is de hoogste tijd om zero tolerantie toe te passen.

  Hij moet alles slopen en daarna een bouwvergunning aanvragen.

  Is de bouwer eigenaar van klein Korsou?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, July 5, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

ParadiseFM | Experts leggen wet over topinkomens in Staten uit

Morgen zijn verschillende directeuren van overheidsentiteiten in de Staten. Ze komen uitleg geven over de wet die topinkomens binnen overheidsbedrijven aan banden legt. Deze technische briefing is...

Democracy now! | Monday, July 4, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 4 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Opinie | De VN, zelf bestuur en zelf beschikking

Door Lucita Moenir Alam, Arjen van Rijn en Kees Flinterman Op 15 december 1955 heeft de Tiende Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in Resolutie 945(X) de Nederlandse...

ParadiseFM | Campagne voor een nieuw nationaal wapen Curaçao

Curaçao moet een nieuw nationaal embleem hebben. Cultuurminister Van Heydoorn heeft daarom een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Iedereen kan aan de wedstrijd meedoen. Vandaag wordt het startschot gegeven voor...
- Advertentie -
- Advertentie -