26 C
Willemstad
• maandag 4 maart 2024

Democracy now! | Tuesday, February 27, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Fire breaks out at Geminga boatyard in Sandy Ground

MARIGOT--St. Martin firefighters (pompiers) intervened Saturday night to extinguish a fire that broke out in a 200-square-metre shed in the Geminga boatyard in Sandy Ground. According to...

CN | Gokkers starten rechtszaak tegen Stake

Jeffrey Noeken | Casinonieuws.nl Een vijftal gokkers is op Curaçao een rechtszaak gestart tegen het gokbedrijf Stake. De gokkers willen het geld terugkrijgen wat zij vergokten omdat het...

Democracy now! | Monday, February 26, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 26 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

AVC | Norbert ‘Rambam’ George mag stoere woorden bewijzen

HomeMediaAVC | Norbert 'Rambam' George mag stoere woorden bewijzen
Norbert 'Rambam' George mag stoere woorden bewijzen | Persbureau Curacao
Norbert ‘Rambam’ George mag stoere woorden bewijzen | Persbureau Curacao

WILLEMSTAD – Voor het eerst in de geschiedenis van Curaçao klaagt het Openbaar Ministerie een burger aan die via Facebook dat zelfde OM beschuldigde van ‘omkoping’. De zaak is dubbel interessant omdat het de journalistiek direct raakt. De onafhankelijkheid van de individuele journalist.

Begin september, vorig jaar, las Guus Schram, de baas van het Openbaar Ministerie, een post op Facebook. Een tussen diverse burgers, waaronder ex-politicus Norbert George. In dat gesprek noemde de stiefzoon van de gouverneur de namen van journalisten Yves Cooper, Richeron Balentien en iemand die bij radio Hoyer werkt. Hij schreef dat zij op de payroll van het OM staan om goed nieuws over de organisatie naar buiten te brengen.

Schram klom in de pen en eiste rectificatie. George liet meteen weten niet van plan te zijn om te rectificeren en het OM kon wat hem betreft ‘de rambam’ krijgen. Klare taal van de man die wel vaker stoere woorden gebruikt om te laten zien dat hij niet met zich laat sollen.

Het OM schiet niet meteen met het zwaarste geschut en verwacht dat George vrijwillig rectificeert. Als hij dat niet doet, dan komt dat geschut vanzelf wel, zegt OM-woordvoerder Norman Serphos. Die meteen laat weten dat de uitlatingen van George nonsens zijn.

Waterdicht
Maar George claimt waterdichte bewijzen te hebben. Hij zag het illustere trio verslaggevers het gebouw van het OM binnengaan en daarna met een bruine enveloppe naar buiten zien komen. Cooper zou George zelf hebben gezegd dat daar geld inzat. Er waren ook twee getuigen bij.

De beweringen van George zijn volgens het OM onacceptabel en eist publiekelijk een rectificatie. ‘Om te voorkomen dat deze verkeerde informatie een eigen leven gaat leven’, zo laat Serphos weten.

George rectificeert niet. In een persverklaring zegt hij dat het publiek maar eens moet weten hoe het OM opereert. Hij heeft geen enkel vertrouwen in een OM dat criminelen tegen betaling doet getuigen in zaken en journalisten betaalt om informatie naar buiten te brengen. ‘In ieder geval valt het tegendeel niet te controleren.’ Ook lekken de publieke aanklagers ‘toevallig’ cruciale documenten. “Lekken gebeurt van binnen uit, niet van buiten uit. Daarnaast valt op de werkwijze en het prutswerk van het OM nog veel meer aan te merken.”

Ego
Wellicht dat hij vanmiddag het bewijs kan leveren. Maar wie de vele rechtszaken kent, waarbij de ‘rambam’ betrokken was de afgelopen jaren, weet dat zijn stoere woorden en dito ego hem vaker tot last dan tot gelijk heeft gebracht.
Voor de journalistiek in het algemeen en de drie journalisten in het bijzonder is de beschuldiging ernstig. Alleen daarom al is de zaak vandaag van groot belang.

—-
Naschrift: In een eerdere versie van dit artikel werd abusievelijk den naam van de Hoyer journalist gemeld. Norbert George heeft die naam zelf nooit genoemd. Om die reden is dat nu weggehaald.

Bron: AchterkantVanCuracao

Dit artikel is geplaatst in

8 reacties

 1. Dit is onderdeel van het grote MFK – KFO destabilisatieplan.
  Geruchten de wereld in helpen om maar de dommen te beïnvloeden opdat men er van overtuigd raakt dat het echt mis is met al onze banden in het koninkrijk. NG hoeft zich geen zorgen te maken, het kost hem niets, het wordt allemaal geregeld voor hem.

 2. wat een mislukkeling is die Norbert.
  heeft jaren lang zijn zakken gevuld met niets doen.
  dikke maatjes met de maffia kliek MFK.
  duidelijk waar hij deze leugens vandaan haalt.

 3. Of het nou ‘de’ of ‘het’ rambam is, het Nederlands van Dick Drayer is van het niveau ‘kleuter’. Hij kan best wel een cursusje Nederlands gebruiken.

 4. Ja wat moet je zegen over deze prutser en politieke loser die al jaren pot verteerd van het volk en hun duur betaalden belasting centje’s, hij heeft jaren in opdracht van de maffia figuren Gerrt de Raaf en Corallo in de kroeg aan zijn leugen achtige verhaaltje’s gewerkt om de regering te destabilliseren en het eiland! te terorriseren. De appel valt niet ver van de boom aangezien zijn vader ook precies wist hoe hij met niks doen geweldig zijn zakken kon vullen via allerlij belangreiken abtenaar posten. Hoop dat N.G een hoge boete krijgt zodat hij eerst na denk voor hij weer in de kont kruipt van Geerit om weer in opdracht van Gerrit de Raaf onzin de wereld in sturen. Heeft deze loser en pathologische leugenaar nu nog niet door dat hij politiek helemaal uit gekakt is op dit eiland !!.

 5. Is het niet “het” rambam? Ja, de dikke van Dale is het met me eens. Wij Antillianen zijn daar niet zo goed in.
  Hé, ik ben ook wel eens met een dikke bruine envelop ergens naar buiten (was het me maar vaker overkomen) gewandeld. Wat ‘n bewijs!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties