25 C
Willemstad
• donderdag 27 januari 2022 07:52

Laatste reacties

- Advertentie -

AVC | Amigoe is hogere wiskunde

- Advertentie -

Door Dick Drayer

Amigoe anti-Facebookbeleid verwijderd Drayer’s eigen foto en bijdrage

Meestal, wanneer ik iets niet snap, bel ik of ga op zoek naar uitleg en zolang het geen hogere wiskunde is, snap ik het op een gegeven moment wel. Vandaag werd ik herinnerd aan mijn beperkingen toen Amigoe een post van mij verwijderde op Facebook. Dat kun je doen door Zuckerberg een mailtje te sturen en dan sluit hij je account of haalt je post weg. 

De manier waarop de krant Amigoe kennelijk het digitale tijdperk omarmd – door het te bestrijden –  is inderdaad, zo realiseerde ik mij opnieuw, hogere wiskunde.

Ik heb daar namelijk al eens over geschreven op deze blog, onder de kop: The unbearable lightness of being: Amigoe en de strijd om relevantie. Dus dat deel van de discussie ga ik niet nog eens herhalen, klik maar op het linkje.

- Advertentie -

Maar de onverwachte wending van vandaag, door mijn post van bovenstaand artikel te verwijderen is wel het vermelden waard. Want dit keer betreft het een artikel waaraan ik zelf input heb gegeven. Nota bene citeert de journalist mij in het stuk.

Prijzenswaardig, na alle commotie van de afgelopen dagen waren er welgeteld twee mediabedrijven die mij hadden gebeld, Tito Lacle van NoticiaCla en Sophie Lodewijks van de Amigoe, Beiden op Aruba.

De redacteur van de Amigoe belde mij later nog terug dat ze mijn fb-post had gezien en ze herinnerde mij aan het pre-digital paradigma van Amigoe. Zeer attent. Ik zei haar dat ik niet verwacht dat Michael Voghes zo dom is om een post weg te halen, waar ik zo genereus aan had meegewerkt.

Ik had het kunnen weten, zeiden andere journalisten tegen mij, toen ik geconfronteerd werd met de prompte actie van zijn assistent, Karin Wooning.

Met een blik van Louis Van Gaal staarde ik een minuut lang naar bovenstaande mededeling van Mark Zuckerberg en schudde meewarig mijn hoofd. Ja, Louis, het antwoord op je vraag ligt op Curaçao.

En dan doet het niet meer ter zake dat het auteursrecht van de foto in het betreffende artikel bij mij rust, dat er geen naamsvermelding bij staat en dat er in geknipt is. En dat er geen toestemming is gevraagd, noch gegeven.

Vraag maar aan Ultimo Notisia, wat dat betekent….
O nee, kan niet meer: die zijn failliet.

Bron: Achterkant van Curacao

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

12 reacties

 1. Nou dat bedoel ik.

  Het artikel is in het nederlands geschreven en ik ben zo beleefd om in het nederlands een reactie te plaatsen, maar de evangelist vind het ook niet goed.

  Dios libra mi.

 2. @Markus,
  ja want een groot deel van het volk hier leest geen Nederlands sinds de maffia politici zo slim was het papiamentstalig onderwijs in te voeren.

 3. NL regionale “nieuwsmedia” zijn net zo niveauloos en “inept” als de gemiddelde “media” op Curaçao. Derhalve D.D. op Curaçao.

  Als je geen kritische vragen wilt beantwoorden mag toch het vuur na aan de schenen worden gelegd? Derhalve D.D. op Curaçao om selectief zijn verontwaardiging te berde te brengen.

  D.D. zou toch gaan “cashen” na zijn overwinning tegen “UN”? Hoeveel heeft al geïncasseerd? Derhalve D.D. vooralsnog op die apenrots.

  Het zal onze mandatarios e.d. sieren die man gewoon in het papiaments te woord te staan ipv knielend in het nederlands te beantwoorden.

 4. De Rechtsstaat zegt met andere woorden dat een niveauloos kut-eiland zijn waaraan je geen Eisen mag stellen.

  Met het eerste ben ik het met De Rechtsstaat eens, met het tweede niet.

  Hadden we meer journalisten als Dick, in plaats van (MFK) kontenlikkende journalisten zoals Lupe en Jachmin Pimedo.

  Overigens is de Amigoe een ok krant, al hebben ze veel kwaliteit ingeleverd met het vertrek van de hoofdredacteur naar het Antilliaans Dagblad dat daarna de Amigoe kwalitatief voorbijschoot.

 5. Ik vind Dickie D. een omhooggevallen klojo. Met alle respect D.D. je doet het redelijk goed maar vergeet niet dat u van een eiland geen Barbara Walters of zo mag opeisen. Ik zou zeggen ga dan naar Tubantia o.i.d. uw wijsheid ten toon stellen.

  Kansa hende tambe ku bo kapricho.

 6. @ Bert,

  Amigoe publiceert hier een foto van Dick Drayer, plus een artikel waar hij zelf mede-schrijver van was. Voor de foto heeft Amigoe niet betaald en ook geen toestemming voor gebruik gevraagd. En om het hele artikel dan maar toe te eigenen, terwijl je weet dat een andere journalist er aan mee heeft geschreven…………..tja, dat mag je gerust vreemd noemen.
  Het zal de verhouding Amigoe – Dick Drayer niet ten goede komen. Als ik Dick Drayer was zou ik nu ook maar bij de Amigoe aankloppen voor het onrechtmatig publiceren van de foto’s en voor het betalen van het werk van het meeschrijven.

 7. Dick Drayer en Rick Hart zijn met afstand de beste journalisten van het eiland (wat ook weer niet zo moeilijk is op deze apenrots), maar…

  Als Drayer Ultimo Noticia beticht van het ongeoorloofd gebruik maken van zijn foto’s, staat de Amigoe hier dan niet in haar recht als zij hetzelfde doet?

  Gelijke monikken gelijke kappen.

  Lei pa un ta lei pa tur.

 8. En dan te horen dat Amigoe reclame maakt om een abonnement te nemen omdat ze echt nieuws verkopen en geen fake nieuws , Ha Ha . Zodra de waarheid tegen diverse bedrijven boven komt weten ze niet hoe vlug ze dat als fake nieuws moeten bestempelen. Dick ga door met je onderzoeken naar de waarheid .

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | BZV accountant moet toch betalen

Met vonnis De accountant van Bureau Ziektekostenvoorziening moet van de rechter 4,1 miljoen gulden betalen. Accountant Jourdain en twee medewerkers werden ervan verdacht miljoenen te hebben ontvreemd. Diezelfde...

ParadiseFM | Veel auto’s op straat tijdens avondklok

Veel auto’s die zich tijdens de avondklok op de weg begeven hebben geen ontheffing of geldig motief om op straat te zijn. Dat schrijft de Èxtra. Opvallend...

Democracy now! | Wednesday, January 26, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 25 januari 2022

 Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Wederom 5 atrako’s in een week

Voor de tweede week op rij heeft de politie vijf gewapende overvallen geregistreerd. In de week van 17 tot 23 januari zijn er vier gewapende straatroven en...

Nu.cw | 45 extra zorgmedewerkers ondersteunen CMC

Het Curaçao Medical Center (CMC) heeft inmiddels versterking gekregen van 45 zorgmedewerkers. Dat bevestigt woordvoerster Germaine Gibbs tegenover NU.cw. Vrijdag liet Gibbs weten dat er 29 verpleegkundigen van...
- Advertentie -
- Advertentie -