29 C
Willemstad
• donderdag 22 februari 2024

ParadiseFM | ‘Nederlandse bureaucratie onnodig belastend voor BES-eilanden’

De Caribische eilanden Bonaire, Sint-Eustatius en Saba klagen al lang over de bureaucratie die om de hoek komt kijken als ze geld van Nederland nodig hebben. Het...

ParadiseFM | Hevige brand in populaire snackbar ‘Lik je vingers’

De Curaçaose brandweer moest vanochtend met spoed uitrukken nadat ze een melding hadden gekregen van een brand midden in Saliña. Bij aankomst bleek dat de populaire snackbar...

ParadiseFM | Opnieuw arrestatie in zaak van ontvoerde ondernemer

De politie heeft gisteren een 21-jarige Curaçaose man gearresteerd. Hij is al de zevende opgepakte verdachte in de zaak rond de ontvoering van een ondernemer in Veeris...

ParadiseFM | Partij Vishon doet niet meer mee aan verkiezingen

De politieke partij Vishon doet niet mee aan de komende parlementsverkiezingen. Dat heeft de leider van de partij tegen Amigoe gezegd. Vishon deed in 2021 één keer...

ParadiseFM | Vrees voor tientallen doden bij ramp illegale goudmijn Venezuela

Autoriteiten in Venezuela houden rekening met tientallen doden door het instorten van een illegale mijn. In een afgelegen gebied van de Amazone werden talrijke gouddelvers bedolven. De burgemeester...

Telegraaf | Zeker 15 doden na instorten van illegale goudmijn in Venezuela

CARACAS - Door het instorten dinsdag van een illegale goudmijn in Venezuela zijn minstens vijftien mensen om het leven gekomen, zo maakte president Nicolás Maduro woensdag (lokale...
- Advertisement -spot_img

AVA Jamaica nog in startblokken

HomeMediaAVA Jamaica nog in startblokken

Willemstad – De nieuwe luchtvaartmaatschappij AVA Curaçao bv maakt deel uit van AVA Airways/Transportation Jamaica, zo werd gisteren in een door de lokale mededirecteur Giovanni Atalita verspreid persbericht bekendgemaakt, maar AVA Jamaica zelf moet ook nog helemaal uit de startblokken komen. Zo blijkt.

Advertentie

Het bewuste artikel in de krant The Gleaner.
Het bewuste artikel in de krant The Gleaner.

Ondertussen komen over de andere directeur van AVA Curaçao, Olivier Arrindell afkomstig van Sint Maarten, allerlei fraaie en vooral minder fraaie berichten los.
Vooral vanuit Sint Maarten, waar hij ‘een tijdlang van de radar was verdwenen’, zoals het Antilliaans Dagblad uit de Sint Maartense mediawereld verneemt.
Uit sommige hoeken komen zelfs waarschuwingen om Arrindell vooral niet te serieus te nemen.
Zo deed hij een paar jaar terug mee aan de Eilandsraadsverkiezingen op Sint Maarten met een kleine partij die slechts uit een handjevol kandidaten bestond; nog vóór de verkiezingen spatte de partij echter uit elkaar met verwijten over en weer dat donaties en geldinzamelacties in eigen zakken zou zijn verdwenen.
Arrindell stond gisteren prominent in deze krant samen met Atalita op de foto bij de Curaçaose minister Stanley Palm (PAIS) van Economische Ontwikkeling.
Op 13 december 2013 stond Arrindell ook in de krant The Gleaner van Jamaica als ‘vicepresident van AVA Transportation Jamaica’ op de foto met Leroy Lindsay, directeur-generaal van de Jamaicaanse luchtvaartdienst JCAA.
Daarin staat te lezen dat AVA al drie jaar eerder een uitgebreid onderzoek had gedaan naar de behoefte in de Cariben van een (nieuwe) regionale vliegmaatschappij.
Arrindell zei bij die gelegenheid dat ‘het doel niet is om winst te maken of om te concurreren, maar om service te verlenen’.
Als de grote man achter AVA wordt in The Gleaner Roger Williams opgevoerd. Namelijk als president.
Hij vertelt dat er vier jaar is gewerkt aan het plan voor ‘de meest innovatieve luchtvaartmaatschappij die de wereld ooit heeft gezien’.
Het vliegbedrijf begint met vier toestellen en zal uitgroeien tot een vloot van 25 vliegtuigen met een verwachte omzet van 800 miljoen dollar.
Aldus The Gleaner onder de kop ‘New airline coming’.
Kenners van de lokale en internationale luchtvaartwereld weten dat het verkrijgen van een AOC (airline operator’s certificate) een langdurig certificeringsproces met zich meebrengt dat voor een nieuwe airline al snel anderhalf jaar of langer kan duren. Volgens bronnen op Sint Maarten is Arrindell een goede prater, maar bezit hij geen cent en heeft hij al heel wat avonturen achter de rug; waaronder dus een poging gekozen politicus te worden.
In het verleden sprak de bekende Sint Maartenaar Leopold James zich zeer kritisch uit over het vermeende (wan)gedrag van Arrindell.
Dat meldde gisteren ook radio Z-86.
Daarna dook Arrindell op in Antigua met grootse onroerendgoedplannen om een winkelcentrum en een hotel te bouwen.
Hij stond ook daar op de foto; nu met de premier van Antigua.
Wat er van de plannen terecht is gekomen is onbekend.
Na een tijdje te zijn ‘weggeweest’, kwam hij eind vorig jaar in beeld op Jamaica met AVA.
Naar verluidt vertelt Arrindell graag dat hij via via een goede ingang zou hebben bij Oscar Derby, afkomstig uit Jamaica, die tegenwoordig directeur-generaal is van de Curaçaose Burgerluchtvaart Autoriteit (CBA), en dus op Curaçao relatief snel en eenvoudig aan een AOC zou kunnen komen.
Het googlen van zijn bedrijven op zijn LinkedIn-pagina levert niet veel concreets.
Oók de door hem genoemde bedrijven in de luchtvaart hebben geen gegevens en bijvoorbeeld geen website.
Het gaat dan om Grace Aviation Holding, Oliwest Ltd., Arriela Ltd. en O&S Enterprises LLC.

Bron: Antilliaans Dagblad

Advertentie

back home

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties