29 C
Willemstad
• zaterdag 27 mei 2023

Extra | Journaal 25 mei 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NTR | Consumentenbond: ‘Kamerleden zien Caribische gemeenten nog steeds als buitenland’

Marit Severijnse Na de grote demonstratie tegen armoede en ongelijkheid. op Bonaire, liet staatssecretaris Van Huffelen (Koninkrijksrelaties) weten dat ze het ‘indrukwekkend’ vond en ‘snel actie wilde’, maar...

DH | Council of Appeals says prison director was rightly dismissed

PHILIPSBURG--Former director of the Pointe Blanche prison Edward Rohan was lawfully fired by the governor of St. Maarten in 2021, it was stated in a judgment of...

AntilliaansDagblad | ‘Geef schildpadden de ruimte’

Kralendijk - Op 5 mei is het eerste schildpaddennest 2023 gevonden op Bonaire en daarmee is het nestseizoen officieel van start gegaan. Alle reden om nu even...

AntilliaansDagblad | Drugsboot onderschept

Oranjestad - De kustwacht en het Korps Politie Aruba (KPA) hebben een drugsboot onderschept. Aan boord zaten 9 personen. Het Maritiem Operatie Centrum (MOC) van de kustwacht signaleerde...

AntilliaansDagblad | Club17 werkt toe naar duurzaam Curaçao

Willemstad - Onder de naam Club17 zetten de partners van het Water Refill Program Curaçao hun reis voort naar duurzaamheid. Het 17e duurzame ontwikkelingsdoel van de VN...
- Advertisement -spot_img

Auto’s FDRS geen directiewagen

HomeMediaAuto’s FDRS geen directiewagen

Suzuki APVWILLEMSTAD — De Volkswagen Jetta A6 en de Suzuki APV die door het Fondo pa Deporte i Responsabilidat Sosial (Fonds voor sport en sociale verantwoordelijkheid, FDRS) waren aangeschaft waren niet bedoeld als dienstwagen.
Dit blijkt uit het rapport van overheidsaccountant Soab, dat in opdracht van Financiën-minister José Jardim (namens onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran) werd opgesteld.
Met de aanschaf van beide wagens was een bedrag van 94.965 gulden gemoeid.

Advertentie

Volkswagen Jetta A6De Volkswagen Jetta A6 werd op 14 augustus bij ICars Curaçao aangeschaft voor een prijs van 45.000 gulden, blijkt uit de stukken die door FDRS aan Soab werden overhandigd.
Opgemerkt dient te worden dat het fonds officieel pas op 18 september werd opgericht.
De aanschaf van de Suzuki APV vond plaats 24 september, amper zes dagen na de officiele oprichting van FDRS.
De auto werd gekocht bij Autocity.
Met deze transactie was een bedrag van 49.660 gulden gemoeid.
Beide auto’s hebben een bouwjaar van 2013.
Uit het rapport van Soab valt op te maken dat in de periode van juli tot en met september 2013 door het ministerie van Financiën een bedrag van 157.000 gulden is uitgegeven ten behoeve van de op dat moment in oprichting zijnde stichting.
Het gaat hierbij om de zogenoemde aanloopkosten.
Met deze uitgaven is de aanschaf van de Volkswagen Jetta A6 gefinancierd.
Het verwervingsproces van deze wagen vond plaats door het ministerie van Financiën ten behoeve van FDRS, waarbij de richtlijnen van de regering in acht werden genomen.
Deze richtlijnen gaan uit van het opvragen van drie offertes.
Deze zijn opgevraagd en de Volkswagen Jetta bleek de goedkoopste te zijn.
De andere offertes hadden betrekking op een Kia Optima en een Kia Cerato.
Uit het Soab-rapport valt op te maken dat de Volkswagen gebruikt wordt als dienstwagen. De Suzuki wordt ingezet voor wijkbezoek en als vervoermiddel voor de bode van het fonds.
Maar de overheidsaccountant merkt op dat binnen het bestuur van het fonds onenigheid bestond over de aanschaf van de directiewagen.
Soab merkt op dat in een vergadering van 18 december het FDRS-bestuur het niet helemaal eens was met de aanschaf van een directiewagen.
Tijdens deze vergadering bleek ook dat het doel van de aanschaf en de keuze van voertuigen niet duidelijk waren.
De Soab citeert uit de notulen van de vergadering en merkt op dat een bestuurslid aangeeft dat een directiewagen niet nodig is vanuit het doel van FDRS.
Auto’s van FDRS dienen gebruikt te worden voor wijkbezoek, aldus het bestuurslid die niet met naam wordt genoemd.
Ook komt ter sprake dat er duidelijkheid dient te komen omtrent de doelstelling achter aanschaf van de voertuigen en de criteria voor de keuze voor de voertuigen.
Maar uit de stukken die Soab van FDRS heeft ontvangen blijkt niet dat de Volkswagen specifiek is aangeschaft als directiewagen.

In een interview is aangeven dat het ministerie van Financiën met de aanschaf beoogde de doelstellingen van FDRS te dienen en dat deze niet als directiewagen werd aangemerkt. De trekker van FDRS, (Malvina Cecilia red.) gaf aan dat de betrokken auto wordt gebruikt voor diverse werkzaamheden. De noodzaak van de aanschaf van de Suzuki APV zou verband houden met het inhoudelijke doel van de stichting. Deze activiteiten waren in 2013 niet aangevangen.”

bron: Amigoe

Advertentie

back home

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties