28 C
Willemstad
• donderdag 18 augustus 2022

Laatste reacties

Ingezonden | Wegenbelasting 2022 op nul

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Hans de Jong aan het woord.

Binnenkort zullen de nieuwe stickers voor de wegenbelasting 2022 beschikbaar komen. Gezien de al jarenlang erbarmelijk slechte staat van het Curaçaose wegennet, heeft – naar mijn overtuiging – onze minister van Verkeer de politieke, morele én sociale verplichting om de wegenbelasting voor dit jaar niet te innen.

Met andere woorden: de wegen op Curaçao zijn al jaren zo verschrikkelijk slecht dat de minister van Verkeer er niet zonder goed fatsoen onderuit kan om de wegenbelasting dit jaar niet te innen, maar op te schorten en de belastingstickers 2022 gratis te verstrekken! De 400 gulden (voor benzineauto’s) en 1.200 gulden (voor dieselauto’s) leveren de Curaçaose overheid jaarlijks circa 40 miljoen gulden op. Daarvan worden enkele grijpstuivers verspild aan het zinloos vullen van gaten met asfalt en de overige 39 miljoen verdwijnt in onbekende diepe zakken … de Curaçaose wegen worden ondertussen slechter en slechter.

De minister heeft nu in alle opzichten de verplichting om de wegenbelasting voor 2022 kwijt te schelden, op ‘nul’ te zetten. Daarmee kan de Curaçaose autobezitter dit bedrag eindelijk eens besteden aan nieuwe banden, shockabsorbers, lower arms of andere zaken aan het onderstel van de auto. Zaken die al te lang te veel te lijden hebben gehad van het jarenlange verkwanselen van ontvangen wegenbelasting en het bewust niet-onderhouden van onze wegen.

Hans de Jong,
Curaçao

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

3 reacties

  1. ik woon al bijna 20 jaar op deze klip en had na 5 jaar door dat wegenbelasting betalen aan regering zakkenvullers het zelfde was als gokken op een dood renpaard dat wel opgebaard in de start box stond maar er in geen honderd jaar meer uit zou komen, en met die gedachten betaal ik dan ook al 15 jaar geen wegenbelasting ik betaal al genoeg aan reparaties die ik aan mijn auto moet doen omdat het wegdek zo mooi er bij ligt, om de drie jaar moet je nieuwe schokbrekers en wat diens meer onderaan je auto vernieuwen omdat het wegdek op deze crim meer op een maan landschap lijkt dan als een redelijke gevulde grindzandweg.

  2. Ja dat zou mooi zijn.
    Maar de ministers hebben cash nodig, spatmoney dus!!
    Die 40 miljoen wordt opgemaakt, dit jaat nog, en ja ze laten je de volle pond betalen.
    Allerlei nonsense projectjes zullen er gelanceerd worden, via toko den toko, worden de laatste restje s cash eruit gezogen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...