28 C
Willemstad
• dinsdag 18 januari 2022 19:14

Laatste reacties

- Advertentie -

Ingezonden | Porto Kòrsou introduceert het Porto Kòrsou Sociaal Fonds voor de bevolking van Curaçao

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Porto Kòrsou aan het woord.

Persbericht Porto Kòrsou

De herontwikkeling van het terrein van de Isla raffinaderij tot een nieuw stadsdeel is een geweldige
kans voor Curaçao. De gehele bevolking moet hier optimaal van profiteren, zowel op korte als op lange termijn. Daarom richt ontwikkelingsmaatschappij Porto Kòrsou een sociaal fonds op als
onderdeel van de herontwikkeling strategie van het Isla terrein.

Het Porto Kòrsou Sociaal Fonds is een fonds waarin een deel van de opbrengsten van het herontwikkelde raffinaderij terrein worden ondergebracht om daarmee een rendement te genereren, dat de bevolking ten goede komt middels dividenduitkeringen. Inwoners van Curaçao ontvangen hiermee dus een jaarlijks extra inkomen uit het fonds.

Porto Kòrsou Artist impressie
Het Porto Kòrsou Sociaal Fonds zal ook een deel van haar gelden herinvesteren in Curaçao om daarmee economisch groei te stimuleren en de autonomie van Curaçao bevorderen.

- Advertentie -

Sociale fondsen worden vaker gebruikt om ervoor te zorgen dat de bevolking kan meeprofiteren van
inkomsten uit lokale economische activiteiten. Bekende bestaande sociale fondsen zijn het Alaska

Permanent Fund en het Noorse Government Pension Fund, waarin winsten uit de olie- en gaswinning
worden beheerd die ten goede komen aan inwoners van respectievelijk Alaska en Noorwegen.
De inkomsten van een dergelijk fonds komen voort uit de winsten die in een ander geval geheel ten
gunste zouden zijn gekomen aan investeerders. Porto Kòrsou verwacht dat iedere Curaçaoënaar vanaf het jaar 2035 een uitkering uit het fonds kan verwachten.

Porto Kòrsou Artist impressie

Over Porto Kòrsou

Porto Kòrsou is een ontwikkelingsmaatschappij bestaande uit een consortium van bedrijven. Porto
Kòrsou heeft als doel de sociale welvaart van Curaçao te verbeteren door het ontwikkelen van duurzame economische activiteiten. Deze activiteiten moeten nieuwe banen, economische groei en een verhoging van de overheidsinkomsten creëren.

Een sleutelproject is de herontwikkeling van het terrein van de Isla raffinaderij. Duurzame
economische projecten hierbinnen zijn de ontwikkeling van een recyclingcentrum, een afvalenergiecentrale, duurzame scheepsontmanteling, jachthavens voor reguliere en superjachten, duurzame visserij en innovatieve landbouw. Curaçao zal hierdoor meer zelfredzaam worden en minder tot niet meer afhankelijk van fossiele
grondstoffen.

- Advertisement -

Porto Kòrsou is geworteld in Curaçao en in Nederland. Al meer dan tien jaar werken leden van Porto
Kòrsou aan de herontwikkelingsplannen van het raffinaderij terrein, samen met internationale specialisten op het gebied van duurzame, stedelijke en economische ontwikkelingen.

Leden van Porto Kòrsou zijn ook medeoprichters van GreenTown Curaçao. Om te kunnen beginnen heeft Porto Kòrsou medewerking van de Curaçaose overheid nodig. Bestuur Porto Kòrsou – Orlando Meulens, Ronald van Sluisveld, Marc Arnold en Sven Rusticus

Contact: Sven Rusticus
[email protected] / +31 6 21 86 43 25

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

6 reacties

 1. Die gozers van Porto Korsou zijn in 2035 met pensioen. Voor die tijd hebben ze natuurlijk het een en ander geregeld zodat ze een mooie oude dag zullen hebben met verschillende commissariaten voor de extraatjes. Als na 2035 er geen dividenden zijn, dan is dat hun probleem niet. Met opruimen van de roestbak kan er wel aardig wat verdiend worden.

 2. Om de roesthoop op te ruimen duurt zeker 15 jaar. De dividenden kunnen vanaf het eerste jaar al uitgekeerd worden met de winst gemaakt op verkoop oud roest, koper en andere metalen die daar liggen.
  Daarna kavels verkopen. De winsten na aftrek van consultancy fees, directie en commissarissen , zullen per jaar precies 1 gulden per inwoner van Curacao zijn.
  Ik verheug me nu al erop.

 3. “Om te kunnen beginnen heeft Porto Kòrsou medewerking van de Curaçaose overheid nodig.”
  Medewerking van de Curaçaose overheid? Deze overheid heeft geen geld, kennis en inzicht.
  Een Fata Morgana!
  Het is allemaal weer blabla en een definitief gericht plan zie ik niet in dit verhaal.
  Kom eens met cijfers. De bevolking net als bij een hond een lekkere kluif voor hangen.
  Diverse genoemde “projecten” hadden bij de sluiting van de Shell al plaats kunnen vinden. Afvalverwerking? Dit had al veel eerder op Malpais plaats kunnen vinden, scheepssloperij? is er al jaren in het Schottegat, Landbouw? is nog steeds kleinschalig terwijl er elders op Curacao genoeg grond beschikbaar is. En zo kunnen we nog even doorgaan.
  Het meest belachelijke van dit verhaal is”: Dividend?
  ” Porto Kòrsou verwacht dat iedere Curaçaoënaar vanaf het jaar 2035 een uitkering uit het fonds kan verwachten. Wanneer start dit project? In welk jaar?
  Een miljardenproject van deze omvang levert echt geen (dividend) resultaat op voor de bevolking.
  Investeerders kijken naar hun eigen portmoni want dat zijn we op Curacao al jaren gewend. Ja, bepaalde overheidsfiguren zullen er van profiteren. De bevolking kan opdraaien voor de schulden die zeker zullen ontstaan.
  Porto Korsou; blijf met beide benen op de grond en bouw geen luchtkastelen.

 4. Als landskinderen in het bestuur gaan vormen in het fonds komt er veel geld binnen, zijn er een hele hoop plannen en geen uitvoering voordat het fonds leeg is.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | Vonnis Braam aangehouden

De rechter heeft nog geen uitspraak gedaan in de zaak die MFK-statenlid Braam heeft gespannen. Braam werd vorig jaar voorgedragen als minister van Justitie maar kwam niet...

Democracy now! | Tuesday, January 18, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 18 januari 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Vier cruiseschepen bezoeken Curaçao op een dag

Morgen zullen vier cruiseschepen de Curaçaose haven bezoeken. Het gaat om de Ventura van P&O Cruises, de World Voyager van Mystic Cruises, de Norwegian Epic van Norwegian...

Nu.cw | Twee personen verongelukt bij Weg naar Westpunt

  Een automobilist en een bijrijder zijn gisteravond verongelukt bij een ernstig ongeval op de Weg naar Westpunt ter hoogte van Wacawa. De slachtoffers werden geraakt door een...

Nu.cw | Nog geen vonnis in rechtszaak Braam

De rechter heeft maandag nog geen uitspraak gedaan in de zaak die Statenlid Eduard Braam (MFK) heeft aangespannen tegen het land Curaçao. Zo schrijft het Antilliaans Dagblad....
- Advertentie -
- Advertentie -