33 C
Willemstad
• donderdag 13 juni 2024

Telegraaf | Dit zijn alle ministers in het nieuwe kabinet-Schoof

Den Haag - De invulling van het nieuwe kabinet-Schoof wordt steeds duidelijker. Oud-Kamerlid Reinette Klever wordt door de PVV naar voren geschoven als minister voor Buitenlandse handel...

ParadiseFM | Colombia voert extreem zware beveiliging door voor VN-top

Colombia gaat rond de twaalfduizend militairen en politieagenten inzetten om de veiligheid te garanderen tijdens een top van de Verenigde Naties die van 21 oktober tot 1...

ParadiseFM | Muzikant op Sint Maarten doodgeschoten

Op Sint Maarten is een man doodgeschoten. Het incident vond plaats op Guana Bay Road rond kwart over negen dinsdagvond bij de ingang van het sociale woningproject...

ParadiseFM | Minister laat kartonopslag in Sans Souci opruimen

Op bevel van minister Silvania is gisteren de veelbesproken karton-scrap yard opgeruimd. Stapels karton en grote machines zijn verwijderd. Op 23 september vorig jaar gaf de minister...

ParadiseFM | Delegatie IMF praat met regering over economische ontwikkelingen

Een delegatie van het Internationaal Monetair Fonds is op Curaçao voor besprekingen met de regering en verschillende andere organisaties. Gisteren was er een succesvolle ‘Courtesy Meeting’ met...

ParadiseFM | CASHA: Bezettingsgraad in mei iets hoger dan vorig jaar

De bezettingsgraad van kleine accommodaties op Curaçao die zijn aangesloten bij toerismeorganisatie CASHA was in mei van dit jaar iets hoger dan in april. Dat blijkt uit...
- Advertisement -spot_img

Ingezonden | De klantvriendelijkheid van Curgas

HomeAuteursIngezondenIngezonden | De klantvriendelijkheid van Curgas
Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Hans van Swoll aan het woord.

Begin november worden twee grote gasbommen bij mij neergezet. Eind december is de eerste al leeg. Niet getreurd, ik sluit de tweede aan. Ook leeg. Paniek. Geen gas tijdens het einde van het jaar? Op twee wielen naar Muizenberg. Probleem uitgelegd. Prima ze komen vandaag nog kijken. Wel voor de goede orde twee nieuwe betaald à 160 gulden.

Inderdaad, tegen zessen, een vrachtwagen met gasbommen en een bereidwillige mijnheer die via een klein gasflesje de leiding controleert. Hij neemt wel de twee lege gasbommen mee voor controle en zegt erbij: ,,Morgen komen ze met speciale hogedrukapparatuur uw leiding controleren, ik neem nu die twee gasbommen mee voor controle. Als het aan de gasbommen ligt dan moet u dat drukonderzoek betalen, anders niet.”

De volgende dag, telefoon van een Curgas-mevrouw: ,,Het ligt aan de gascilinders. U krijgt van Curgas twee gratis nieuwe volle cilinders.” Da’s mooi, da’s heel mooi. Let wel, ik had ze al betaald, maar geen woord daarover. In de middag van 31 december 2021 worden de twee gasbommen gebracht en kan ik alsnog oliebollen bakken. Geen woord meer over het aangekondigde drukonderzoek. Op 11 januari denk ik: ,,Hoe zit dat eigenlijk met die gratis bommen? Hoe en wanneer krijg ik het geld van mijn ten onrechte betaalde bommen terug?” Ik naar Muizenberg. Hoe zit dat precies?

Aardige loket-mevrouw gaat het voor mij uitzoeken. En wat denk je. Dat van die twee gratis gasbommen klopt, U krijgt die gratis wanneer u nieuwe bestelt. Dat is dus voor over een jaar en een paar maanden want in mijn eentje doe ik ongeveer 14 maanden over één gasbom en voor de tweede gasbom wordt dat ergens in 2025. Nu ben ik 84 en zover ik weet heb ik niet het eeuwige leven; misschien wil ik mijn huis voor die tijd wel verkopen; bovendien alles gaat mondeling. Werkt u dan nog bij Curgas? Krijg ik vouchers of anderszins bewijs? ,,Nee, mijnheer, niet nodig, wij weten het. Er is een aantekening gemaakt op uw klantenkaart.” Ik ben te verbouwereerd om stennis te maken, doe mijn mondkapje af en rijd hoofdschuddend weg.

Hans van Swoll,
Curaçao

Dit artikel is geplaatst in

10 reacties

 1. “Prima ze komen vandaag nog kijken. Wel voor de goede orde twee nieuwe betaald à 160 gulden. ”

  Dus voordat u de lege gasflessen cq de installatie liet onderzoeken heeft u op voorhand 2 volle besteld en afgerekend.

  U moet echt wanhopig zijn geweest dat u uw oliebollen niet zou kunnen bakken.

 2. “Wegkijk commissarissen, wegkijk rechters, wegkijk OM, wegkijknotarissen, wegkijk en meesnoep accountants/consultants.”
  eens worden Jaime Saleh en Andrey Pichardo nog eens gehoord over hun rol bij ENNIA? Mega salarissen en spookmedewerkers. Ben erg benieuwd wat het belang van de polishouders was voor het in dienst nemen van spookmedewerkers

 3. Eens!
  Niets aan toe te voegen @Knoek Koe.
  Maar jammer is het wel, dat een onbestuurbaar land – voorlopig – in handen is van een stel uiterst
  stupide nitwits zonder de geringste feeling voor diegenen die dagelijks maar moeten zien hoe ze eten op tafel kunnen krijgen.

 4. Het zou wenselijk zijn voor Curacao @ William, dat geen van de figuren die nu of in vorige kabinetten bestuurlijk huisgehouden hebben hier op deze rots, ooit weer aan het roer komen te staan.

  Ook niet degenen die meegefeest hebben, meegepolonaised (LOL je weet wel wie) hebben op Forti, letterlijk en figuurlijk, of meegereisd hebben rond de werelbol, als fotograaf, kamermatraisse of wat dan ook.

  Wegkijk commissarissen, wegkijk rechters, wegkijk OM, wegkijknotarissen, wegkijk en meesnoep accountants/consultants.

  Consultants die steeds meer consultantswerk genereren voor zichzelf maar niets oplossen, ja de liquide middelen lossen ze voor ons op! Ha ha ha.., en ja de schoorsteen moet roken zij een oude (DA) boef eens …

  Het kan allemaal. Ook een HOF die totaal impotent is geweest tav toezicht op het notariaat of wat voor kamer dan ook.

  De kleine man die willen ze nog wel een draai om de oren geven, of opsluiten, beboeten, etc etc. Dat durven ze nog wel.

  Maar de grote graaiers, die durven ze niet aan, zoeken de mazen in de wet op om heel voorzichtig recht te spreken. Soms wordt er iemand als voorbeeld aangepakt, omdat het echt niet langer kon, en de publike opinie zich tegen het rechtssysteem ging keren, ze moesten wel!!

  ze willen ook rustig slapen!! En zitten nu nog op plekken waar ze niet verdienen te zitten, ook die van het Inselair gebeuren ja.

  Ook nu met een premier die werkelijk met de dag onzinniger overkomt, alle schuld bij de bevolking neerlegt en bezig is met ditjes en datjes, Lintjeknipje hier, shotje daar, selfie overal. De beste man kan ook niet beter, want hij weet niet beter. Kwalijk kan je het hem eigenlijk niet nemen.

  Maar fout en funest voor Curacao, die nu weer met een stage loop kabinet opgescheept zit.
  In een tijd met de krankzinnigste pandemie en economische malaise, moet je dit soort troelawappers echt niet hebben. Ach, pensioentje weer binnen, en ambtenaren app is weer 300 f&F (friemel en Flop) ambtenaren rijker .

  En dat roept te pas en te onpas autonomie….
  Een buriku weet zelf niet hoe buriku hij overkomt, dat geldt helaas ook voor onze premier.

 5. Klacht indienen heeft weinig zin omdat er geen druk achterzit.
  Het is helaas net als de ombudsman waar gewoon niet naar geluisterd wordt. De laatste doet zijn stinkende best maar het lijkt meer of v Rijn (MFK) van AZ overal de teugels in haar vieze handen heeft. Je ziet haar overal verschijnen ook waar je denkt daar heeft een SG van AZ niks te maken.
  Pyonggyan binnen de Forti.
  Onaangenaam wezen, waar weinig mensen mee overweg kunnen. Begrijpelijk!
  Dat laatste is inside info.

 6. Afdeling klantenservice?
  Afdeling van hufterigheid, zo kan je het noemen.
  Zie ook Aqualectra die je jaren laat wachten op een deposito teruggave,, En bijna elk overheidsgestuur, lees F&F.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties