28 C
Willemstad
• dinsdag 22 juni 2021 15:22

Laatste reacties

- Advertentie -

Ingezonden | Covid en eigen computer

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Doris Best aan het woord.

Veel mensen hebben geen eigen computer of laptop thuis. Ze gebruiken gewoon hun mobiele telefoon of de computer op het werk.

- Advertentie -

Naar mij nu is gebleken zijn daarom veel thuiswerkende werknemers van overheids-nv’s of van ministeries niet bereikbaar want niet van een vitale afdeling/functie. Want ook als men thuis wel een eigen computer heeft, is het standpunt van veel werknemers dat ze niet verplicht kunnen worden deze voor het werk te gebruiken. Net als je eigen auto, je bent niet verplicht die voor het werk (bijv. thuisbezorgen e.d.) te gebruiken, zelfs niet al krijg je hiervoor kilometergeld.

Daarom is het wel urgent dat er beleid en een vorm van financiële vergoeding voor gebruik van eigen computer/laptop en internet door werknemers thuis wordt ontwikkeld. In ieder geval afspraken hierover, want men wordt wel doorbetaald.

Men kan zich voorstellen dat dit probleem zich ook voordoet bij onderwijskrachten. Visie en aanpak op korte termijn is nodig.

Doris Best,
Curaçao

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

3 reacties

 1. La pas je loopt weer een beetje achter.
  Anydesk, Teamviewer, Remote DesktoP, VPN
  etc.
  Die thuis computer bevat geen data meer.

 2. Weet niet of deze @Doris Best zelf wel ooit voor een werkgever gewerkt heeft maar er bestaat ook zoiets als bedrijfsgeheim. Medewerkers mogen over het algemeen geen werkgerelateerde zaken op hun eigen pc zetten. Waarschijnlijk is Doris Best vergeten dat het Hillary Clinton de verkiezingen heeft gekost door gebruik van haar eigen email adres.

  Werkgevers moeten er voor zorgen dat als werknemers thuis werken dat ze een virus vrije laptop en een beveiligde verbinding hebben. Ben benieuwd hoeveel medewerkers van Justitie thuis op eigen laptop werken.

  Werknemer mag niet verplicht worden om de privé auto voor het werk te gebruiken? Beste @Doris Best hier geldt voor jou 10 anderen, dit is niet het moment om de kont tegen de krib te gooien. Wij moeten alle zeilen bijzetten om uit de crisis te komen.

 3. Relativeren:
  Discussies of de PC van thuis vergoed moeten worden op Curaçao.
  Wat is dat nou. Een heel groot gedeelte van de bevolking heeft te weinig eten en super zorgen hoe de rekeningen te betalen. En je wilt als ambtenaar vergoeding voor je thuis PC. ???? Die ambtenaar die niet gekort een volledig salaris en pensioen krijgt. Pff. Wees blij dat je er een hebt en dat je thuis kan werken. Te gek voor woorden.

  Het hele covid gebeuren moeten we nu na bijna 2 jaar een beetje beginnen te relativeren. Nee we gaan niet massaal dood. Integendeel. Stoppen met blijven optellen van cijfers.
  Ja NL zegt lockdown deed niks.
  Ja NL zegt de laatste piek was door het koude weer. Koudste april in 36 jaar. (global warming)

  Reëel.:
  10% wordt besmet. van die 10% heeft 15% last. van die 15% gaat 2,1% dood.
  Dat is in de honderdsten van iets in een levens groep met veel reëlere gevaren.
  En de behandeling wordt steeds beter.
  De minimale kans op op trombose door een vaccin is groter dan het risico van overlijden aan corona. 1 op 500.000 tegen 1 op 1.000.000
  Dus Iedereen die Covid angst en er problemen mee heeft moet zich vaccineren. En ophouden met paniek zaaien. Ja het is nu griep geworden. Punt.

  Reële echte risico’s van alle dag.
  Borstkanker 1 op 7 vrouwen heeft er mee te maken.
  Borstkankersterfte bij vrouwen tussen 35 en 64 jaar maakt minstens 10% uit van de totale sterfte.
  Bij mannen tussen de 50 en 60 jaar heeft zo’n 10 tot 30% prostaatkanker, terwijl dit bij mannen tussen de 70 en 80 jaar al 50 tot 70% is.
  Hart en vaatziekten etc. En dementie stijgt met stip. Doodsoorzaak no 1.
  Dit alles is een voornamelijk westers probleem grotendeels doordat we te veel en verkeerd eten.
  Zeg gerust we zijn te vet.

  Relativeren …
  h..ps://nl.globalvoices.org/
  Wat is de belangrijkste doodsoorzaak in landen met een laag en middelmatig inkomen?
  A. slechte voeding en ondervoeding
  B. tuberculose, malaria en HIV/AIDS
  C. vervuiling
  Nou … C dus. In 2012 stierven 8,4 miljoen mensen in deze landen door blootstelling aan vervuild water, vervuilde grond en lucht (zowel in hun huis als in de omgeving).
  Een ander statistisch gegeven waarover nagedacht mag worden: die 8,4 miljoen maken deel uit van een totaal van 9 miljoen mensen die wereldwijd omkwamen door vervuiling in 2012. Met andere woorden, dit is geen probleem voor “rijke landen”.
  Het is een probleem dat bijna uitsluitend voorkomt in ontwikkelingslanden.

  Terwijl onze 60-plussers op onze wenken zijn bediend met loc downs en de volledige aandacht van de medische wetenschap om een minimaal risico op te lossen.
  Maar eigenlijk gaan ze dood aan te veel en verkeerd eten.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 21 juni 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Man aangehouden voor vernieling en bedreiging

De politie werd afgelopen zaterdag naar een adres in Juan Domingu bij Mahuma gestuurd waar een familieruzie aan de gang was. Een man is opgepakt voor vernieling...

Nu.cw | Onderhoud aan Julianabrug duurt ongeveer een maand

Vandaag is MNO Vervat begonnen met de onderhoudwerkzaamheden aan de leuningen van de Koningin Julianabrug. Er wordt geen rijbaan volledig afgesloten maar het verkeer zal er wel...

Nu.cw | Excuses WEB Bonaire voor aanmaning van 1 cent

Bij de afdeling Klantenservice van WEB Bonaire werd onlangs een aanmaning voor een bedrag van 1 dollarcent over het hoofd gezien en verstuurd aan de klant. Het...

ParadiseFM | Ambtenaren krijgen deze week 1/12e van het vakantiegeld

Ambtenaren krijgen aanstaande vrijdag 1/12e van het vakantiegeld uitbetaald. Dat blijkt uit een interne aankondiging van de overheid. De betaling zal gezamenlijk met het salaris worden gedaan,...

Nu | Economieën Curaçao en Sint-Maarten krimpen zo’n 20 procent door pandemie

De economieën van Curaçao en Sint-Maarten kregen vorig jaar een dreun van respectievelijk 20 en 24 procent krimp te verwerken. Dat meldt het Internationaal Monetair Fonds (IMF)...
- Advertentie -