26 C
Willemstad
• zondag 16 mei 2021 08:35

DH | Sarah wants clarity on Doncher’s suspension

PHILIPSBURG--United Democrats (UD) Member of Parliament (MP) Sarah Wescot-Williams on Thursday evening called on government to provide clarity on the suspension of Princess Juliana International Airport (PJIA)...

Ingezonden | Respect!

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AntilliaansDagblad | Kluivert tijdelijk bondscoach

Willemstad - Patrick Kluivert vervangt tijdelijk Guus Hiddink als bondscoach van de Curaçaose voetbalselectie. Hiddink is herstellende van Covid-19 en niet fit genoeg om de selectie te...

PBC | Curaçaose stranden per direct weer open

Persbureau Curacao De stranden op Curaçao zijn per direct weer open. Het juridisch verbod blijkt in de ministeriele beschikking helemaal niet te bestaan. De regering communiceerde dat op...

PBC | Bicentini wil Hiddink graag opvolgen

Persbureau Curacao Bicentini is bereid te praten over een terugkeer naar Curaçao om Hiddink tijdelijk op te volgen. De voormalige bondscoach van Curaçao zegt nog niet te zijn...

AD | Stormloop op vakanties: extra TUI vluchten naar Curaçao en Aruba

Sanne Meijer | Algemeen Dagblad Dat we vanaf vandaag weer in het vliegtuig mogen springen naar een aantal bestemmingen, hebben reisorganisaties geweten. De telefoon staat roodgloeiend. ,,Alles wijst erop dat vandaag...
- Advertisement -spot_img

Asjes: PS niet meer verdedigen bij sede

HomeMediaAsjes: PS niet meer verdedigen bij sede

Premier Ivar Asjes verdedigd sede niet meer. | Foto Dick Drayer
Premier Ivar Asjes verdedigt de Pueblo Soberano fractie niet meer. | Foto Dick Drayer

Willemstad – Premier Ivar Asjes ziet het niet langer als zijn taak om bij de wekelijkse partijbijeenkomsten van de PS bij de sede de kritiek op de partij te pareren. Dat heeft de premier afgelopen zaterdag bij de sede verklaard.

,,Als je hier iedere zaterdag naartoe komt en alles verdedigt wat verdedigd moet worden en je merkt op een gegeven moment dat je feitelijk alleen ervoor staat, geloof me, dat is geen fijn gevoel.Ik weet niet of ik daarmee wel door wil gaan. God, wat mis ik Helmin Magnus Wiels zaliger.” Volgens Asjes kan een premier niet continu in conflicten verwikkeld zijn, ook kan hij het niet altijd opnemen voor de politieke beweging.

,,Ik heb geprobeerd om dat te doen, maar kan dat niet blijven doen. Want dan ontstaat het beeld, dat je alsmaar aan het vechten bent en geen tijd hebt om te regeren.”

Asjes reageerde op de kritiek van Charles Cooper van de oppositiepartij MAN. Cooper zou volgens hem verklaard hebben dat Asjes met zijn optreden het fundament van de PS ondermijnt.

,,Onder Coopers bewind werd het fundament van de MAN dermate ondermijnd dat de leider voor het leven (Don Martina, red.) de partij de rug terugkeerde. Onze leider werd vermoord.”

In zijn toespraak riep de premier de leden op om zelf op te komen voor de politieke beweging. Cooper werd ook opgeroepen om zich niet te bemoeien met de PS en het fundament van de partij met rust te laten.

,,Onze leider werd vermoord, bemoei je niet met het fundament van de PS, maar kijk naar je eigen fundering. Jouw fundering is geheel wit, de kleur van de MFK, Movementu Mentira Flagrante Kontinuo.” (beweging van continue flagrante leugens, red.).

Asjes is dankbaar voor steun
De minister-president verklaarde dat hij voortaan tijdens de bijeenkomst van de PS bij de sede vragen van de leden aan hem zal beantwoorden.

,,Net zoals wij dat tijdens de persconferentie en in het radioprogramma doen, zullen wij ook hier alle vragen beantwoorden.”

De premier zei ook dat hij de afgelopen week heel veel telefoontjes van leden had gehad, hij was dankbaar voor de steun die hij ontving. Voortaan zal de premier zich onthouden van gedrag dat door sommigen als ordinaire scheldkanonnades kan worden gezien.

,,Ik zal voortaan rekenschap afleggen aan de leden van de politieke beweging in plaats van mij zo te gedragen dat het door anderen gezien wordt als een ordinaire scheldpartij.”

Over de kwestie van het inmiddels teruggedraaide ontslag van Menki Rojer zei de premier dat er vorige week sprake was van een strategie, van een beeld dat gecreëerd werd.

,,Toen wij ontdekten dat er een verkeerd beeld gecreëerd was, hebben wij gezegd dat wij advies zouden inwinnen bij een jurist in wie wij veel vertrouwen hebben, Glenn Camelia. Wij vroegen hem om de zaak voor ons uit te zoeken en wij hebben zijn raad opgevolgd, daar hadden wij geen moeite mee.”

Volgens Asjes heeft hij voorlopig gekozen om niet te reageren op de kritiek die vorige week over hem werd gespuid. De premier merkte daarbij nog wel op dat zijn geduld grenzen heeft. De regering is er volgens de minister-president er niet op uit om mensen hun broodwinning af te pakken. (Waarschijnlijk als hint bedoeld naar ontslagaanvraag voor Menki Rojer, red.).

,,Wij willen niemand zijn broodwinning afpakken, wij respecteren de vrijheid van meningsuiting zelfs als het niveau zo laag is dat je het ondergronds, beneden alle peil kunt noemen. (Helmin Wiels gebruikte deze term om de laag bij de grondse aanvallen te omschrijven, red.). Helmin Wiels zei altijd dat iedereen zijn zegje (kritiek, red.) kon doen, maar dat hij uiteindelijk het laatste woord had.”

De minister-president verklaarde ook dat de manier waarop Wiels verbaal met kritiek afrekende, in ere moet worden hersteld. Deze manier van ‘hard on the issue, hard on the person’ is in het voordeel van de partij, zo stelde de minister-president.

,,Er wordt luid en duidelijk een boodschap uitgezonden. Zo van, luister even, jij hebt in dat programma dingen naar voren gebracht, maar houd er rekening mee dat er ook het nodige op jou is aan te merken.”

De spreker bracht in herinnering hoe mensen die kritiek op PS-ministers hadden, door Helmin Wiels met een verbale gesel werden aangepakt. Wiels liet er geen gras over groeien en sloeg dan keihard terug in het radioprogramma van de partij wanneer de PS werd bekritiseerd. Asjes verklaarde ook dat hij in tegenstelling tot wat er vorige week werd gezegd niet bang is.

,,Sommige mensen denken dat ik bang ben voor wat er in de toekomst kan gebeuren. Ik ben voor mijn levensonderhoud niet afhankelijk van de politiek.”

De minister-president had ook een boodschap voor de mensen die hem willen afzetten.

,,Zij die mij willen afzetten, laat hen maar een coalitie vormen en een motie opstellen, als er geen duidelijkheid is, kent Ivar Asjes de trappen die naar de gouverneur leiden heel goed. Iedere dinsdag loop ik die trappen op om met de gouverneur te overleggen.”

Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties