Asjes: ‘Marvelyne sprak op persoonlijke titel’

Ivar-Asjes-Marvelyne Wiels-3

Premier Ivar Asjes: ‘Marvelyne sprak op persoonlijke titel’

WILLEMSTAD — De uitlatingen die gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels (PS) onlangs deed aan het adres van haar broer Aubert Wiels, waarbij zij melding maakte van ‘Kooyman’ en het ‘touw dat hij daar kon kopen’, werden op persoonlijke titel en niet als minister door haar geuit.

Dat meldde premier Ivar Asjes (PS) donderdag tijdens de persconferentie van de ministerraad na een vraag hierover van een van de aanwezige verslaggevers.

“Laat gezegd zijn dat er vele maar dan ook vele kleurrijke uitdrukkingen zijn in het Papiaments waarmee je een soortgelijke boodschap kunt overbrengen en dat ik nou niet voor deze specifieke opmerking gekozen zou hebben. Ik zou het zo niet gezegd hebben.”

Premier Asjes reageerde hiermee op een vraag van een van de aanwezige verslaggevers over wat hij als premier er nou van vond dat een van zijn ministers, in dit geval de gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels, tijdens de partijbijeenkomst van Pueblo Soberano van afgelopen zaterdag in niet mis te verstane bewoordingen haar broer Aubert Wiels liet weten dat de weg die hij heeft ingeslagen, naar haar idee hem alleen maar verder in de problemen zal brengen. Zij deed dat in kleurrijk Papiaments.

“Mevrouw Wiels heeft zich op persoonlijke titel uitgelaten na een voor de familie Wiels zeer emotionele week. Dit was geen regeringssetting en zij sprak niet in de functie van minister”, aldus de premier gisteren.

Overigens, zo liet Asjes gisteren ook weten, is het kennelijk voor mensen lastig om het onderscheid te maken tussen de persoon en de minister.

“Tijdens de zittingen van de zaak-Wiels vorige week werd mevrouw Wiels vanuit de bevolking een en ander naar haar hoofd geslingerd dat met haar ministerschap te maken had.

Mevrouw Wiels was aanwezig bij deze zaak omdat zij familie is en omdat wijlen Helmin Wiels haar broer was.”

Op een van de dagen dat Marvelyne Wiels de trappen van het stadhuis opging om de zaak van haar vermoorde broer bij te wonen, werd naar haar geroepen ‘dat zij er ook een was die af moest treden’.

Bron: Amigoe
Zie ook: Dossier: Marvelyne Wiels – Gevolmachtigde Minister van Curaçao

Video: Marvelyne Wiels haalt uit naar broer Aubert in Awe ta Djasabra 9 augustus 2014 (video)

5 Reacties op “Asjes: ‘Marvelyne sprak op persoonlijke titel’

 1. She almost got away with it

  Als je je broer Aubert zo gemakkelijk dood kan wensen, dan heb je hoogstwaarschijnlijk ook wel iets te maken met de dood van je andere broer, Helmin. Deze vrouw gedraagt zich heel erg verdacht, wordt de hoogste tijd dat het OM haar eens flink tegen het licht gaat houden in de zaak Maximus. Tenslotte heeft zij de politie een zgn. tip gegeven in deze zaak (lees artikel in het NRC, http://www.nrc.nl/handelsblad/van/2014/augustus/08/advocaat-om-op-curacao-treedt-ondoordacht-op-1409814). Praktijk wijst uit dat daders en medeplichtigen vaak naar de politie gaan om zogenaamde tips te geven, zodat zij zelf niet worden verdacht. Yeah right Marvelyne….She ALMOST got away with it…

 2. inderdaad, Als Asjes dit verder toelaat, dan gaat hij straks totaal af…
  Hetzelfde geld voor Rosario, die ook niets durft te ondernemen.
  Is hij ook bang voor verkeizingen?
  ja, ik denk het wel, dan nog maar even door modderen…
  met alle kwalijke gevolgen van dien…

 3. Abraham Mossel

  Deze Fraudelyne heeft Jasjes op de Troon geholpen, maar zij zal er ook voor zorgen dat hij er met een tering klap weer af sodemietert .

 4. Marvelyne Wiels behoeft in ieder geval niet bang te zijn voor een aanslag.
  Met zo’n dikke olifantenhuid en die grote stalen plaat voor haar kop is ze safe. Daar dringt niets doorheen.
  De term aangeschoten wild kan dus nooit op haar toepasbaar zijn. De term “overstekend wild” is wellicht zelfs te lief.

  Ook haar pijngrens is van ongehoord hoog niveau. Ze laat zich met geen duizend stokslagen wegslaan uit haar “uit ruil verkregen” ministerschap. Haar derrière is ook van een bijzondere huidsoort: er komen zelfs geen blaren op. Ook haar schenen zijn vuurbestendig. Zelfs haar stoelgang is van buitenparlementaire proportie: ze heeft overal het schijt aan.

  Die Asjes snapt de boven omschreven CV wel: het is allemaal op persoonlijke titel. De titel “hare excellentie” … mag ik even braken.

 5. Al gooit ze een drol op Asjes zijn bord, hij zal haar blijven verdedigen en daarmee niet alleen haar maar ook zichzelf steeds ongeloofwaardiger maken.
  Ze leukte natuurlijk ook haar CV op persoonlijke titel op, en ze loog over haar beleid van het Curacaohuis en de aanname van familie, en het ten onrechte anderen en eruit gooien en schadevergoeding moeten betalen en de klucht rondom het instortingsgevaar van het Curacaohuis, en dat natuurlijk allemaal op … ja u raadt het al: Op persoonlijke titel.

  Onvoorstel baar, want “dat” vertegenwoordigd `ons` in Nederland. Het is zolangzamerhand om je dood te schamen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *