ArubaNieuws | Arends: Kabinet jaagt overheidsschuld op

Door Persbureau Curacao

Statenlid Richard Arends | Foto AVP

Oranjestad – Statenlid Richard Arends van oppositiepartij AVP heeft geen goed woord over voor de ontwerpbegroting van het kabinet Wever-Croes.

,,Het is de eerste begroting van het nieuwe kabinet. Deze bevestigt de grote bezorgdheid van de AVP-fractie omtrent het financieel beleid voor de komende jaren. Iedereen kan met ons vaststellen dat de goederen en diensten met meer dan 11 miljoen stijgen vergeleken met vorig jaar en dat deze kosten structureel zullen blijven toenemen gedurende de komende vier jaren.” Arends die in het vorige kabinet minister was wijst voorts op het aannemen van honderd extra werknemers door de regering.

Werd de AVP-regering met name door de MEP verweten gaten in de begroting te dichten met incidentele inkomsten, het huidige kabinet doet niet anders, vindt het Statenlid, door extra dividenduitkeringen van de overheidsbedrijven en het aansprekend van de reserves van de ATA. Het steekt hem dat Nederland een begrotingstekort voor dit jaar van 3% toestaat terwijl in de Landsverordening Aruba financieel toezicht wordt uitgegaan van een overschot van 0,5%.

,,De regering kiest er bewust voor de schulden substantieel te blijven verhogen. Totdat een begrotingsevenwicht of surplus over vier jaar is bereikt zal de schuld weer gestegen zijn met 300 miljoen”, aldus Arends. De door hem bekritiseerde coulance van Nederland komt overigens voort uit de constatering dat Wever-Croes c.s. is opgezadeld met een omvangrijk door de AVP-regering achtergelaten financieringstekort.

Bron: ArubaNieuws

2 Reacties op “ArubaNieuws | Arends: Kabinet jaagt overheidsschuld op

  1. Renée van Aller

    Dachten wij toch echt dat het pathologisch potverteren van de AVP- regering het Land in een conforme catastrofale situatie had gestort. De cijfers zijn duidelijk. Maar het wederzijds elkaar de schuld geven gaat onverminderd voort. Dit is typisch de AVP-houding. Bij de AVP kan men in de leer om voortreffelijk veinzen in vele afleveringen te leren en bestuderen. Dus of wel men moet dezelfde strategie toepassen of gewoon negeren. Wellicht zou meneer Arends onderbouwd door cijfers en een sluitende motivering, kunnen aangeven, hoe hij dat zou doen? Want het is opmerkelijk men roept wat zonder enige motivering, waardoor de tegenpartij voorspelbaar hetzelfde doet. Zo gaat het van kwaad tot erger. Meneer Arends moet een overzicht van de CBA presenteren, hoe de overheidsschuld is gestegen de laatste tien jaar. Vergezeld van een overzicht van het legaal ontvreemden van de ingehouden en te storten premies voor de APFA en de SVB. Alle regeringen deden en doen dat standaard. En dan het debacle van de SETAR?? Het is opmerkelijk dat er al twee jaar geen overzicht meer is van de CBA over de stand van zaken van de overheidsfinanciën. Hoe lang blijft dat nog geheim?? Renée van Aller & John de Vries

  2. someday_nl

    Dat deze mensen zichzelf noch serieus kunnen nemen is toch van de gekke. De pot verwijt de ketel , en dat al jaren lang. Ik ben benieuwd of ze die 300 miljoen er de komende 4 jaar bij geleend krijgen. Het zal toch wel een keer gewoon op zijn .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *