32 C
Willemstad
• dinsdag 23 april 2024

Extra | Journaal 19 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, April 18, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 18 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Uitspraak in zaak tegen Jamel L. over doodsteken AH-medewerkster

DEN HAAG - De rechtbank in Den Haag doet donderdag uitspraak in de zaak tegen Jamel L. over het doodsteken van een supermarktmedewerkster van een Albert Heijn...

Democracy now! | Wednesday, April 17, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 17 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Antillianen niet over één kam scheren

HomeMediaAntillianen niet over één kam scheren

Premier Rutte reageert op Wilders

logo-nederlandDen Haag – Minister-president Mark Rutte (VVD) vindt niet dat alle Caribische Nederlanders moeten worden beoordeeld op de misdragingen van een aantal Curaçaose risicojongeren.

Dat blijkt uit de reactie die de Nederlandse premier vrijdag na afloop van de ministerraad gaf op de uitspraak van PVV-leider Geert Wilders dat het goed is voor Den Haag als er minder Marokkanen zouden zijn. In zijn antwoord haalde Rutte er ook expliciet de Antilliaanse gemeenschap erbij:

,,Je moet nooit de ogen sluiten voor het feit dat er problemen zijn met bepaalde groepen, maar dan moet je het over die problemen hebben en de feiten benoemen. Het is een feit dat bepaalde groepen oververtegenwoordigd zijn in probleemstatistieken. Er zijn problemen in de Marokkaanse gemeenschap, maar ook in de Antilliaanse gemeenschap. Daar moeten we oplossingen voor aandragen. Wat niet werkt is zo- ’n hele groep over een kam scheren en daarmee iedereen wegzetten. Dat heeft geen zin, dan los je het probleem niet op.”

,,De problemen in dit land, die zich ook in bepaalde groepen voordoen, kun je het beste aanpakken door een aantal uitgangspunten als vertrekpunt te kiezen, namelijk dat we altijd kijken naar het individu en niet naar de groep, dat we niet kijken naar je geloof, maar naar je gedrag en dat we niet kijken naar je afkomst, maar je toekomst. Wij als politici zijn gehouden om problemen op te lossen. Er zijn problemen met bepaalde groepen, maar die los je niet op door de hele groep over één kam te scheren, die los je op door de problemen wel te benoemen. Vanuit een soort politieke correctheid in het verleden mochten ze niet benoemd worden, dat bepaalde groepen oververtegenwoordigd waren bijvoorbeeld in de criminaliteitsstatistieken of in de schooluitvalstatistieken. Door dat wel te doen, kun je ze ook gericht aanpakken, maar door de hele groep vervolgens weg te zetten, creëer je geen oplossingen, daarmee los je de problemen niet op.”

,,Je ziet in de Marokkaanse gemeenschap en in de Antilliaanse gemeenschap bepaalde problemen op een veel grotere schaal voorkomen dan in andere gemeenschappen, die moeten we ook aanpakken. Door de hele gemeenschap weg te zetten, zeg je feitelijk: het interesseert me niet om de problemen op te lossen, ik wil die hele gemeenschap wegzetten.”

Bron: Antilliaans Dagblad

Advertentie

back home

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties