AntilliaansDagblad | Walroud campagneleider PAR

Fractievoorzitter Stephen Walroud campagneleider PAR | | Persbureau Curacao

Willemstad – Statenlid en fractieleider Stephen Walroud (PAR) is afgelopen donderdagavond gekozen tot campagneleider van de politieke partij Partido Alternativa Real voor de verkiezingen van maart 2021.

Bij de ledenvergadering presenteerde Walroud in grote lijnen hoe hij de campagne vorm gaat geven. Volgens hem zal het een uitdaging worden om de aandacht van de stemmers te krijgen, omdat volgend jaar ontzettend veel partijen meedoen aan de verkiezingen. Bovendien zal de komende campagne volgens Walroud ‘zich helaas voornamelijk gaan concentreren op de vraag of de Consensusrijkswet dient te worden geaccepteerd zoals die er nu ligt en naar de Raad van State is gestuurd of dat deze heronderhandeld moet worden’.

,,Dit zal, aangedreven door de huidige oppositiepartijen, nadrukkelijk aan de kiezer worden voorgelegd. Een jammerlijke ontwikkeling want weer zal de verkiezing een verkapt gevecht worden tussen SI en NO wat we voor 10-10-’10 ook al hebben meegemaakt.”

Hij vindt het daarnaast opvallend dat te midden van deze moeilijke tijden zoveel verschillende partijen menen alles in huis te hebben om Curaçao uit de huidige diepe crisis te trekken. ,,Ik vraag me hardop af of partijen zichzelf niet overschatten en de situatie waarin we zitten onderschatten”, zegt Walroud. ,,De kiezer moet hiervoor waken. Iedereen mag natuurlijk ambitie tonen om het land te besturen, maar het is ook belangrijk om te weten dat het niet zomaar een verkiezing is. Dit zijn ongekende tijden en het is aan PAR om die boodschap over te brengen.”

,,Ervaring, goede relaties binnen het Koninkrijk, streven naar goed bestuur en integriteit en een standvastige partij die stabiliteit uitstraalt spelen nu een hele belangrijke rol”, aldus de campagneleider. ,,Dit zijn althans sterke punten van onze partij. Wij gaan hoe dan ook weer voor de overwinning.”

Wat betreft de kandidaten van PAR, moeten deze nog worden gekozen door een commissie die speciaal hiervoor in het leven is geroepen afgelopen donderdag. Wie in ieder geval op de lijst staan naast partijleider Eugene Rhuggenaath, zijn de kopstukken van de partij zoals Zita Jesus-Leito, Quincy Girigorie en de huidige Statenleden.

,,Maar er komen nieuwe gezichten alsook jongeren op de lijst. PAR blijft geloven in constant vernieuwen.” De kandidaten voor de verkiezingen zullen begin volgend jaar gepresenteerd worden en op 21 januari zal de partij haar kandidatenlijst bij het Hoofdstembureau inleveren.

In december zal de PAR-campagne officieel van start gaan. Er moet rekening gehouden worden met Covid-19 en sociale afstand. Zo kunnen er geen massabijeenkomsten worden georganiseerd, terwijl dit bij politieke campagnes traditioneel een grote rol speelt.

,,De partij zal inventief moeten zijn om de boodschap over te brengen.” Donderdag is ook Gerold Rach herkozen tot bestuursvoorzitter van PAR. Rach heeft een lang traject binnen de PAR en heeft eerder verschillende bestuursposten bekleed. In 2018 werd hij ook gekozen tot bestuursvoorzitter.

Bron: Antilliaans Dagblad van 7 november 2020

3 Reacties op “AntilliaansDagblad | Walroud campagneleider PAR

  1. Die figuur die een boekje in keek en nu claimt dat Nederland ook nog herstelbetalingen moet plegen voor de aankoop van mensen die door de koningen van destijds Afrika verkocht werden??

  2. OMG…. Einde PAR.

  3. Walroud is de jaarlijks naar de verkeersbeurs reizende dansleraar.

    Desalniettemin heeft de PAR mijn stem, ben niet enthousiast over deze partij, maar is de meest integere keuze die er nu is.

    Tenzij er onder de nieuwe partijen, wat ik hoop, nog een goed alternatief komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *