AntilliaansDagblad | Van Dam doet toch poging

Bij nader inzien liet Van Dam zich op eigen verzoek op plek 49 zetten, onderaan de lijst. Doel: “met voorkeurstemmen het politie/justitie-geluid laten klinken”

Den Haag – Chris van Dam wil graag doorgaan als Tweede Kamerlid voor zijn partij CDA. Eerder deze week haakte hij teleurgesteld af omdat hij een lage plek kreeg toegewezen op de conceptkandidatenlijst.

Bij nader inzien wil hij toch een poging doen. Met plek 24 maakt de woordvoerder Koninkrijksrelaties vrijwel geen kans om in de Kamer gekozen te worden bij de verkiezingen van 17 maart 2021. In de peilingen haalt het CDA bij lange na geen 24 zetels.

Daarom deelde Van Dam in eerste instantie mee dan maar zelf de keuze te maken en af te zien van een plek op de lijst. Donderdag kwam hij daarop terug. Hij liet zich op eigen verzoek op plek 49 zetten, onderaan de lijst. Alleen lijstduwer Ferd Grapperhaus (minister van Justitie en Veiligheid) staat daar nog onder.

,,Doel: met voorkeurstemmen het politie/justitie-geluid laten klinken”, schrijft het Kamerlid op Twitter. Van Dam is vooral woordvoerder justitie in de CDA-fractie. Met Koninkrijksrelaties zal hij weinig Nederlands kiezers trekken, dus is zijn nadruk op justitie verklaarbaar. ,,Ik ben nog niet klaar”, sluit hij zijn tweet af.

Bron: Antilliaans Dagblad van 31 oktober 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *