27 C
Willemstad
• maandag 8 maart 2021 18:50

Extra | Journaal 8 maart 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NTR | ChristenUnie-kanidaat Stieneke van der Graaf: ‘Armoede en kinderen in Cariben prioriteit maken in Den Haag’

John Samson DEN HAAG – In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen, publiceert Caribisch Netwerk interviews met politici over de Caribische gemeenschap. Stieneke van der Graaf wil voor de...

DH | D66 candidate Wuite aims high

~ Wants to become first Second Chamber member from St. Maarten ~ THE HAGUE--Her statement that having a Caribbean member in the Second Chamber of the Dutch Parliament...

Ingezonden | Open brief aan BTP, parlement en minister VVRP ‘community mailboxes’

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AntilliaansDagblad | Twintig besmettingen per dag op Bonaire

Kralendijk - In het weekend zijn 188 mensen getest op het coronavirus. Bij 44 van hen was de uitslag positief. Doordat er ook 22 personen zijn hersteld was...

AntilliaansDagblad | Vaccineren loopt gesmeerd op Aruba

Oranjestad - De uitgebreide voorbereidingen voor de vaccinatiecampagne werpen hun vruchten af. De eerste vaccins zijn weggeprikt en de tweede lading arriveert morgen. Volgens plan komen dinsdag 11.700...
- Advertisement -

Meest gelezen afgelopen maand

Home Classificatie AntilliaansDagblad | Uitbreiding luchtvrachtdiensten Hato

AntilliaansDagblad | Uitbreiding luchtvrachtdiensten Hato

Voornamelijk bloemen die vanuit Bogota (Colombia) aangevoerd werden en met name via KLM naar Amsterdam vervoerd werden.

Willemstad – Curaçao heeft altijd al bekendgestaan om het vervoer van zogenaamde ‘belly cargo’ naar Europa, of beter gezegd luchtvracht (air cargo) die werd vervoerd in de vrachtruimten van passagiersvluchten.

Voornamelijk bloemen die vanuit Bogota (Colombia) aangevoerd werden en met name via KLM naar Amsterdam vervoerd werden. Hoewel er de laatste jaren sprake is van een afname, is er sinds de huidige Covid-19-crisis weer een forse toename, waarin KLM momenteel een leidende rol heeft.

Dat heeft Curaçao Airport Partners (CAP) gisteren bekendgemaakt. Sinds het vroege begin van de huidige Covid-19-crisis, is luchtvracht een steeds dominantere rol gaan spelen om het voortbestaan van bedrijven binnen de industrie te ondersteunen. Toen het passagiersverkeer nagenoeg stilviel, kozen veel luchtvaartmaatschappijen ervoor om hun passagiersvliegtuigen zo in te richten dat ze geschikt waren voor het vervoer van air cargo om zo hun eigen voortbestaan te garanderen. Ook nadat passagiersvluchten weer voorzichtig werden toegestaan, is luchtvracht een belangrijke rol blijven spelen en dat is ook op Hato te merken.

Walid El-Hage, algemeen directeur van Swissport Curaçao, dat al deze vrachtvluchten afhandelt, legt uit: ,,De nieuwste wide bodies hebben meer buikruimte dan passagiersvliegtuigen van de eerdere generatie. De B-777-300ER, A-330 en B-787 zijn verantwoordelijk voor de groei van de buiklaadcapaciteit. De 777-300ER, die momenteel vaak door KLM op de Curaçaose routes wordt gebruikt als vervanging van de B-747-400, kan 28-30 ton vracht in zijn buik vervoeren, terwijl de B-747-400 slechts 16 ton kon vervoeren.

Deze ‘extra’ lading kan momenteel net het verschil maken tussen winst en verlies.” Deze zogenaamde feedervluchten worden uitgevoerd door Zuid-Amerikaanse maatschappijen zoals Líneas Aéreas Suramericanas (LAS Cargo), AerCaribe en Aerosucre. Op basis van de behoefte voeren deze maatschappijen zes tot acht extra vluchten per week uit.

Deze extra vrachtvluchten helpen niet alleen KLM, Swissport en CAP door deze moeilijke tijden heen, maar dragen ook bij aan de werkzekerheid van lokale medewerkers binnen deze bedrijven.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Steun Knipselkrant Curacao

Knipsel brengt regelmatig misstanden aan het licht met de nodige bewijzen en onderbouwing.
Als je de analytische blogs en naschriften van KKC waardeert kan je ons helpen dit nieuwsforum mogelijk te blijven maken.

Een donatie helpt onafhankelijke onderzoeksjournalistiek op de eilanden in stand te houden. Uw steun zorgt dat wij kunnen doorgaan met dit werk. Masha danki!

Geselecteerd bedrag € -

Vragen over doneren? Kijk hier voor meer informatie.

Zoeken

Recente reacties