28 C
Willemstad
• zaterdag 20 april 2024

Democracy now! | Wednesday, April 17, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 17 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, April 16, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 16 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, April 15, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 15 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

AntilliaansDagblad | TUI-topman: Teststraat voor eilandverlaters

HomeMediaAntilliaansDagblad | TUI-topman: Teststraat voor eilandverlaters
TUI-topman Arjan Kers

Willemstad/Rijkswijk – Bestemmingen – in dit geval Curaçao – kunnen, om maatregelen als een negatief reisadvies te voorkomen, ook zelf een teststraat inrichten voor mensen die de bestemming verlaten.

,,Op die manier kunnen bestemmingen veel sneller open. Wij, met onze expertise, willen daar zeker bij helpen”, aldus TUI-topman Arjan Kers vanuit het hoofdkantoor in Rijswijk. ,,Als TUI pleiten we voor veilig en verantwoord reizen. Dat blijft prioriteit. Tot we een vaccin hebben, is het volgen van alle maatregelen en testen de oplossing”, voegt hij eraan toe.

Volgens de ceo had ‘Curaçao’ op een heel andere manier opgelost kunnen worden. Kers legt uit: ,,We hebben er met iedereen hard aan gewerkt om het eiland aan het begin van de zomer te openen met testen voor vertrek vanuit Nederland. Wellicht en achteraf bekeken, hadden we het ook meteen moeten regelen om te testen bij terugkomst, ter plaatse. Dan hadden we een soort luchtbrug gehad. Op die manier zijn zowel mensen die naar Curaçao gaan als mensen die vanaf Curaçao komen getest, dan was er geen discussie geweest.”

Wat TUI zegt komt overeen met wat de voorzitter van Curaçao Hospitality and Tourism Association (Chata) gisteren ook al tegenover het Antilliaans Dagblad verklaarde, namelijk om reizigers bij terugkeer naar Nederland op het eiland te testen. Chata dacht er zelfs aan om de daarbij positief geteste personen gratis onderdak te bieden totdat ze weer kunnen reizen. Daar werd niet direct op gereageerd door de Curaçaose overheid, aldus voorzitter Hans Slier.

Kers is het ermee eens dat naast de private sector óók de overheden hun verantwoordelijkheid hebben. ,,Is testen bij terugkeer naar Nederland of bij terugkomst in Nederland een verantwoordelijkheid voor ons of voor de overheid? Iedereen die vanuit Nederland met TUI op reis gaat wordt getest, maar ik vind dat er ook verantwoordelijkheid ligt bij autoriteiten.” Zowel op Curaçao als in Nederland.

Hij geeft tegenover deze krant aan dat de wijziging van het reisadvies – van code geel naar code oranje – als een ‘donderslag bij heldere hemel’ kwam. TUI zegt liever eerder op de hoogte te worden gesteld dat het de verkeerde kant opgaat voor een bepaalde bestemming. ,,Zodat we er nog op kunnen inspelen.”

De Nederlandse premier Mark Rutte (VVD) liet nog niet zo lang terug weten dat het Caribisch deel van het Koninkrijk in verband met corona niet als buitenland wordt gezien en dat reizen naar de eilanden nog wel kon. ,,Natuurlijk heel pijnlijk”, zegt de topman van de reis- en vliegorganisatie, die bevestigt dat TUI 4.000 passagiers had staan voor Curaçao in december, naast de 1.900 die er momenteel al zijn.

,,Ik had helemaal niet verwacht dat Buitenlandse Zaken opeens met een negatief reisadvies zouden komen”, vervolgt de directeur van TUI. Zijn bedrijf heeft dinsdag nog van alle kanten gekeken en geprobeerd of er nog een stokje voor gestoken kon worden, maar de beslissing was kennelijk al genomen. Het bleek onmogelijk.

TUI is na het wijzigen van het reisadvies direct persoonlijk contact gaan opnemen met de klanten. ,,We zijn blij dat veel van die mensen hun vakantie willen omboeken naar een ander eiland, zoals Aruba, Bonaire of een van de Canarische Eilanden. Die mensen zaten zich natuurlijk ook al helemaal te verheugen op hun vakantie. Alleen … voor de gehele toeristische sector op Curaçao is dit een drama. Zij zien iedereen vertrekken naar andere bestemmingen.”

Bron: Antilliaans Dagblad

26 reacties

  1. @PEL
    Een heel goed voorstel om eerst honden uit Finland te laten invliegen en tegelijkertijd beginnen met het trainen van de Curaçaose West Pointer.

    Ik heb direct vanochtend (want de klok doet “tiktak, tiktak”…) bij het secretariaat van GMN een boodschap achter gelaten dat ik op zeer korte termijn aan Z. J-L een zeer interessant voorstel wil doen onder het genot van een etentje met uiteraard drankjes naar keuze.

    Nadat ik heb uitgelegd wat het plan inhoud en dat dit o.a. ook heel goed is voor het toerisme (geen vervelende PCR test) doe ik haar een propositie om er samen een “Toko-in-een-Toko” van te maken.

    Zal je zien hoe snel het dan van de grond komt. Een wereldprimeur voor Curacao, namelijk de geïntegreerde aanpak van Corona en het inzetten van zwerfhonden voor het heilige doel. Twee vliegen in één klap.

    PEL bedankt voor dit idee

  2. @Yeyo | 17 december 2020 om 22:17 |

    Om tijd te besparen nu enkele honden laten invliegen. Wel aan Rutte vragen of hij dit een goed initiatief vindt.
    Tevens direct de Westpointers of straat gaan trainen. De honden zullen snel leren als ze eten, drinken, verzorging en aandacht krijgen.

  3. @Kameleon als bellen naar snek eigenaren een tijdverspillende actie is kan in plaats daarvan speurhonden worden ingezet die in een fractie van een seconde bijv. aan de hand van zweetlucht of van vuile sokken feilloos (of met plus minus 94% zekerheid) een besmetting kunnen detecteren en als je nou mensen kent die honden africhten dan kun je hele goede zaken doen, het duurt alleen wel een paar dagen tot een week voordat ze zijn afgericht
    https://m.youtube.com/watch?v=j3z_KAGDU04

  4. @Judith | 16 december 2020 om 19:27 |

    Toen BES, Aruba en Curacao nog geel waren werd op bestemmingen gevlogen. Nadat Curacao rood werd, vloog TUI nog wel met toeristen naar Bonaire, Aruba en de Canarische eilanden.

    TUI brengt nu geen nieuwe pakketreizigers naar Curaçao. De maatschappij blijft wel vliegen om essentiële reizen uit te voeren op basis van ticket only.

    Ondanks code rood is het toch “rete” druk op Schiphol wegens vluchten naar Curacao. Veel Curaçaoënaars, maar ook nog behoorlijk wat vakantiegangers. Begrijpelijk want een Lock-down doorbrengen op Curacao is heel wat aangenamer dan met een Lock-down in Nederland blijven. Dat is een PCR test wel waard.

    Nederlanders die dit ook willen doen moeten wel snel zijn, want Schiphol wil hier een stokje voor steken, ook al ben je negatief getest…….

  5. Die eikel van TUI lult ook maar wat. Eerst was alles veilig, toen moest je getest zijn, toen lag het aan de anderen, en nu stoppen ze t/m half maart met alle reizen naar de zon en de sneeuw vanuit Nederland. Zou je bijna denken dat ze doordrongen zijn van de gevaren.

  6. @Yeyo | 16 december 2020 om 10:54 |

    CITAAT
    “En bovendien de feestdagen komen eraan en dat betekent een traditie van stampvolle nachtmissen en zowiezo ook stampvolle nieuwjaarsmissen, ……. EINDE CITAAT

    “Niks geen” stampvolle missen. Ook in de kerken moet 2 meter afstand gehouden worden en iedereen moet een mondkapje dragen. Als dit niet het geval is zijn de boetes als volgt:
    • Kerkbestuur Naf. 2000
    • Iedereen zonder mondkapje Naf. 250
    • Iedereen die geen 2 meter aanhoud Naf. 750
    • Als iemand geen 2 meter aanhoud en geen mondkapje draagt Naf. 750

    In opdracht van het OM voert de politie momenteel een Zero Tolerance beleid.

    CITAAT
    “…wat betreft die morons, volgens mij doen ze hun stinkende best…..” EINDE CITAAT

    Lees dit dan begrijp je misschien wat ik bedoel:
    http://knipselkrant-curacao.com/dh-disrespectful-says-van-raak/

  7. @ Yeyo | 16 december 2020 om 10:54 | & LaStiwz | 16 december 2020 om 08:04 |

    JOJO EFFECT, ja inderdaad, dat bestaat ook wat Corona cijfers betreft.

    Alle processen die niet computer gestuurd worden maar worden beïnvloed door de omgevingsfactoren en het erratische gedrag van de mensen, kent een JOJO effect. Dat is ook duidelijk te zien als de harde getallen in een grafiek worden uitgezet. Als echter m.b.v. een regressieanalyse de TRENDLIJN ((zie https://www.bing.com/search?q=trendlijn&form=ANNTH1&refig=da0b70bbe9d74cdba9a4602caa3a8a0a&sp=1&qs=HS&pq=trend&sk=PRES1&sc=8-5&cvid=da0b70bbe9d74cdba9a4602caa3a8a0a
    ) op basis van de cijfers wordt berekend dan is die – vanaf 2 december – op dit moment DALENDE voor Curacao. Het is jammer dat op dit platform geen grafieken of jpg/jpeg in een reactie kunnen worden opgenomen. Anders had ik het visueel kunnen maken. En, wie weet is “zien doen geloven”.

    Er liggen hier nu slechts 4 patiënten in de IC, dat zijn er 2,3 per 100.000 en dat is laag. In de USA liggen er 8,5 mensen per 100.000 op de IC

  8. @Pel wel eens gehoord van het jojo effect? En bovendien de feestdagen komen eraan en dat betekent een traditie van stampvolle nachtmissen en zowiezo ook stampvolle nieuwjaarsmissen, iets van een zwaluw en wat betreft die morons, volgens mij doen ze hun stinkende best maar de handelaren en het algemene publieke publiek moeten ook meewerken want anders is het dweilen met de kranen open want Corona is volgens mij toch echt te vergelijken met een oorlogs-situatie, alleen heb je dan te maken met een onzichtbare vijand. Prettige feestdagen trouwens

  9. @pel zegt: “…Als de trend op ons eiland zo doorzet dan zitten we binnen 10 dagen wat het aantal besmettingen betreft op het niveau van een maand geleden. Toen hadden we code geel. Waarvan akte!…”

    Als dat alleen maatgevend zou zijn heb je gelijk. Als er echter dagelijks maar 10 besmettingen bijkomen, en er belanden er 9 op de IC wordt het hier rood. donkerrood.
    Waarvan nog meer akte.

  10. @William | 13 december 2020 om 13:19 | en anderen.

    TUSSENTIJDS UPDATE CORONA BESMETTINGEN

    DALING / STIJGING positief geteste personen
    Peildatums 14 december en 15 december

    NEDERLAND
    • STIJGING 6633 => 38,8 per 100.000

    SINT MAARTEN
    • STIJGING 20 => 45,6 per 100.000

    ARUBA
    • STIJGING 23 => 19,1 per 100.000

    CURACAO
    • DALING 74 => 43,3 per 100.000

    De bron waar deze cijfers aan ontleent zijn is: Coronavirus Update (Live): 73,803,320 Cases and 1,641,440 Deaths from COVID-19 Virus Pandemic – Worldometer (worldometers.info)

    Sint Maarten doet het nog slechter dan Nederland! Maar dat is te verwachten met zoveel morons in de regering en vooral bij de meeste politieke partijen.

    Het aantal besmettingen op Curacao neemt per dag dus steeds verder af. Wij doen het veel beter dan Nederland dat nog steeds in de lift zit.

    Als de trend op ons eiland zo doorzet dan zitten we binnen 10 dagen wat het aantal besmettingen betreft op het niveau van een maand geleden. Toen hadden we code geel. Waarvan akte!

  11. CMC en Habaai zouden nog wel met “de Pastoor” kunnen bellen. Maar wie is “de Pastoor” eigenlijk?

    Zoals een ieder weet is een poging om naar de mensen van de tientallen (zo niet honderd of meer) sneks te bellen een volkomen kansloze en tijdverspillende actie is. Hier kunnen politie en VKC misschien nog iets betekenen. Dan niet slechts een waarschuwing maar ook werkelijk de boetes uitdelen die voor overtreding van de Corano regels zijn bepaald.

    Niks pappen en nathouden (en zeker niet met alcohol)

  12. @Kamelion als de mensen van het ziekenhuis en bij habaai eventjes bellen met de pastoor en met de mensen van de snek kan het mischien weer code geel worden en anders kunnen de mensen van vkc mischien even met ze praten zonder te vloeken

  13. @Yeyo

    Waarschijnlijk was het een eutanasie dienst. Daarom horen we er nu niets meer over. Naar het schijnt is er met El Tributo een christelijk groepstarief afgesproken. Afscheid naar eigen keuze. Resomeren is ook mogelijk met uitgiet voorzieningen in alle baaien, het Spaanse water en de Sint Joris Baai.

    Zita Jesus-Leitu zal voor de geëigende infrastructuur zorgdragen. Ze heeft nog wat stalen balken, houten planken en betonblokken over. Toch wel slim bedacht dat alles recycle baar moest zijn.

  14. @Pel ik kan mij vergissen maar volgens mij was een of twee weken geleden een bericht in de krant over een rechtzaak die de Kerk zou hebben gewonnen en waarbij van de regering was geeist dat er 300 mensen een dienst mogen bijwonen. Of daarbij voorzorgsmaatregelen inbegrepen waren en hoe zich dat verhoudt met boetes weet ik wel niet

  15. @Yeyo | 12 december 2020 om 08:03 |

    Het Openbaar Ministerie (OM) gaat een ‘zerotolerancebeleid’ voeren ten aanzien van overtredingen van covid-maatregelen. Tussen de minister van Justitie, de politie en het OM is afgesproken wat de sancties zijn en hoe opgetreden wordt door de politie.

    Omdat dit een duidelijke verandering is ten opzichte van het beleid zoals dat hiervoor gold, wijst het OM het publiek op deze verandering, die tot aanzienlijke boetes kan leiden als de nieuwe door de regering afgekondigde regels niet worden gevolgd.

    Zo kan er een boete van 1.000 gulden opgelegd worden als het samenscholingsverbod overtreden wordt. Bij het overtreden van de twee-meter-afstandsregel of de mondkapjesplicht kan de overtreder een boete krijgen van respectievelijk van 500 en 250 gulden. Wordt de avondklok genegeerd, dan kan dit een boete opleveren van 1.000 gulden en bij recidive 1.250 gulden.

    Wordt er zonder de vereiste vergunning alcohol geschonken, dan kost dit 1.000 gulden en een organisator die het verbod op bijeenkomsten overtreedt, krijgt een boete van 2.000 gulden. Bedrijven die gesloten moeten zijn, maar dit verbod negeren, kunnen afhankelijk van het aantal werknemers een boete krijgen van tussen de 1.500 en 5.000 gulden.

    Met de publicatie van de ministeriële regeling (MR) met algemene werking met nadere regels om de coronapandemie het hoofd te kunnen bieden, is het nu mogelijk om handhavend op te treden ten aanzien van de al eerder ingevoerde maatregelen.

    Zo kon tot voor kort niet opgetreden worden tegen privéfeesten, maar nu wel. ,,De uitgangspunten van de overheid zijn dus niet gewijzigd”, zo wordt nog eens benadrukt in de toelichting bij de MR. Wel worden eerdere beschikkingen die gebaseerd waren op andere wetgeving ingetrokken omdat de ‘nieuwe’ maatregelen nu gebaseerd zijn op de Noodwet.

    Handhavend optreden is nodig want, zo wordt aangevoerd: ,,Op dit moment is er nog steeds sprake van een significante stijging van het aantal positieve (corona, red.) gevallen per dag. Daarnaast zijn de ziekenhuisopnames en intensive care-bezetting niet afgenomen.”

    De maatregelen zullen gelden tot en met 21 december 2020 en op 14 december 2020 zullen de maatregelen in de epidemiologische cijfers worden geëvalueerd, zo wordt aangekondigd.
    Willemstad – Het Openbaar Ministerie (OM) gaat een ‘zerotolerancebeleid’ voeren ten aanzien van overtredingen van covid-maatregelen. Tussen de minister van Justitie, de politie en het OM is afgesproken wat de sancties zijn en hoe opgetreden wordt door de politie.

    Omdat dit een duidelijke verandering is ten opzichte van het beleid zoals dat hiervoor gold, wijst het OM het publiek op deze verandering, die tot aanzienlijke boetes kan leiden als de nieuwe door de regering afgekondigde regels niet worden gevolgd.

    Zo kan er een boete van 1.000 gulden opgelegd worden als het samenscholingsverbod overtreden wordt. Bij het overtreden van de twee-meter-afstandsregel of de mondkapjesplicht kan de overtreder een boete krijgen van respectievelijk van 500 en 250 gulden. Wordt de avondklok genegeerd, dan kan dit een boete opleveren van 1.000 gulden en bij recidive 1.250 gulden.

    Wordt er zonder de vereiste vergunning alcohol geschonken, dan kost dit 1.000 gulden en een organisator die het verbod op bijeenkomsten overtreedt, krijgt een boete van 2.000 gulden. Bedrijven die gesloten moeten zijn, maar dit verbod negeren, kunnen afhankelijk van het aantal werknemers een boete krijgen van tussen de 1.500 en 5.000 gulden.

    Met de publicatie van de ministeriële regeling (MR) met algemene werking met nadere regels om de coronapandemie het hoofd te kunnen bieden, is het nu mogelijk om handhavend op te treden ten aanzien van de al eerder ingevoerde maatregelen.

    Zo kon tot voor kort niet opgetreden worden tegen privéfeesten, maar nu wel. ,,De uitgangspunten van de overheid zijn dus niet gewijzigd”, zo wordt nog eens benadrukt in de toelichting bij de MR. Wel worden eerdere beschikkingen die gebaseerd waren op andere wetgeving ingetrokken omdat de ‘nieuwe’ maatregelen nu gebaseerd zijn op de Noodwet.

    Handhavend optreden is nodig want, zo wordt aangevoerd: ,,Op dit moment is er nog steeds sprake van een significante stijging van het aantal positieve (corona, red.) gevallen per dag. Daarnaast zijn de ziekenhuisopnames en intensive care-bezetting niet afgenomen.”

    De maatregelen zullen gelden tot en met 21 december 2020 en op 14 december 2020 zullen de maatregelen in de epidemiologische cijfers worden geëvalueerd, zo wordt aangekondigd.

  16. Of de missen echt zo druk bezocht worden weet ik niet. Wat ik wel weet als de regels binnen de noodwet worden overtreden zijn de boetes als volgt:
    • Voor de organisator (kerkbestuur) Naf 2000
    • Boete voor een kerkbezoeker die geen 2 m afstand houdt Naf 500
    • Boete voor een kerkbezoeker die geen mondkapje draagt Naf 250
    • Boete voor een kerkbezoeker die geen van beiden doet dus Naf 750
    Een kerkbezoeker die denkt dat sommigen toch deze regels zullen overtreden tijdens de mis moeten, om geen corona en een boete te krijgen, voor het zingen de kerk uit gaan. Althans dat adviseer ik.

    Nu de noodwet van kracht is kunnen de boetes rechtens worden “uitgedeeld”. Ga maar lekker door met zingen als je te veel geld hebt.
    Vakantiegangers uit Nederland zijn hier niet gekomen om naar de mis te gaan, dus hebben niets te maken met bovenstaande problematiek.

    DALING / STIJGING positief geteste personen

    NEDERLAND
    • 2 december 44921
    • 12 december 9080
    • STIJGING 4159 => 24,5 per 100.000

    ARUBA
    • 2 december 30
    • 12 december 13
    • DALING 27 => 22,5 per 100.000

    CURACAO
    • 2 december 155
    • 12 december 75
    • DALING 80 => 49,4 per 100.000
    Ergo: Nederland is nog steeds aan het stijgen en Curacao daalt meer dan Aruba (dat code geel heeft) per 100.000.

    It takes two to tango. Je wordt alleen besmet als je op minder dan 2 meter geen mondkapje draagt bij iemand die besmet is en ook geen mondkapje draagt. De Nederlands toerist gaat niet met de lokale bevolking “tangoën”, maar zal gewoon de klompendans met de mede vakantiegangers blijven doen, Ook zullen ze niet naar de “snek” gaan waar talloze kerels rondhangen zonder mondkapje en zonder “afstand”. Bij Van den Tweel, Vreugdenhil, ed. draagt iedereen een mondkapje.

    Over een dag of 10 (duur van de incubatie periode) zullen we opnieuw bekijken hoe de vlag ervoor staat.en of mijn “voorspellingen” een beetje zijn uitgekomen.

    See you later.

  17. Het is fijn dat @Pel heldrziende waarnemingen heeft.
    “De besmettingen pd zijn aan het aflopen” aldus Pel.
    Ik denk dat je je flink vergist het lijkt minder omdat er minder wordt getest.
    Als je dit niet snapt dan heb je tijdens je beta opleiding wel erg slecht opgelet.
    Het meest incomplete na de tests is dat er een paar honderd mensen niet getraced kunnen worden, en die begeven zich dus overal. Het Ro getaal baart zelfs erstenbluth zorgen.
    Gisteren 75 besmettingen
    op 542 getesten.
    Maar goed; just saying.

  18. @Pel Zolang er tijdens dukbezochte missen hardop wordt gezongen is er ongeacht een noodwet niet veel kans op code geel denk ik maar ja meneer de rechter denkt er anders over dus

  19. @William | 12 december 2020 om 09:39 |

    Uiteraard is het mij bekend dat Nederland het reizen naar Curacao ten sterkste afraad.

    In mijn epistel van 11 december 2020 om 10:44 staan meerdere passages die verklaren waarom code rood voor Curacao zwaar overtrokken is. Het is door Nederland ingegeven omdat ze het daar zelf zo slecht doen en dus code rood hebben. Dat betekent nog niet dat wij dan ook maar een rode kaart moeten krijgen!

    Enkele FEITEN:
    • NEDERLAND 3492 besmettingen per 100.000 (66% ! meer dan Korsow)
    • NEDERLAND 58,5 doden per 100.000 (1070% !!! meer dan Korsow)
    • CURACAO 2101 besmettingen per 100.000
    • CURACAO 5 doden per 100.000

    Onze regering is te DOCIEL (https://www.encyclo.nl/begrip/dociel) wat dit betreft en moet het Nederlandse kabinet met de neus op de echte feiten drukken en “eisen” dat er objectieve informatie over het eiland wordt verstrekt en het toerisme niet ontmoedigen maar juist stimuleren. Dus weg uit het onveilige Nederland!!

    Overigens is de toename van het aantal besmettingen in Nederland zorgwekkend. Hier niet meer; de besmettingen per dag zijn aan het stabiliseren en beginnen terug te lopen. Door de Noodwet zullen we over een dag of 10 weer ongeveer op het niveau van vorige maand zitten.
    Nederland (=> de regering) steek de hand in eigen boezem en geef ons weer de gele kaart terug.

  20. In het lange betoog van Pel gaat hij voorbij aan het feit dat ‘traveling to the Netherlands is not encouraged’. Website min van BZ.
    Verder zijn er vooral langs de grensgebieden code Oranje!
    Just saying.

  21. @Yeyo | 12 december 2020 om 08:03 |

    PRECIES, dat is wat er moet gebeuren. Uiteraard zonder extra verblijfskosten voor de toeristen, zoals ik al eerder schreef (zie voorlaatste alinea).

    Onze regering moet wat dit betreft ook eens “buiten de box” denken. De hoteliers hebben genoeg bruikbare ideën hieromtrent. Het toeristenbureau moet volledige ondersteuning geven en naar buiten toe uitdragen hoe GEWELDIG het eigenlijk op KORSOW is. Veel beter dan in Nederland op dit moment. Lekker weertje daar – motregen, mist, lage temperaturen, koude wind, je auto wordt opgeblazen door vuurwerk fanaten, enz. enz.

  22. @Pelt en als ze het nou een beetje vrolijk maken voor de toeristen die na een lokale besmetting niet weg kunnen en op kosten van een (semi-) overheidsinstantie bijv. op klein curacao kunnen bivakkeren, bijv. met wat leuke aktiviteiten zoals sporten op een veilige afstand of lijndansen met wat levende muziekmakers erbij die met mondkapjes salsa spelen of zoiets dan kan het toeristenburo daarmee ook nog eens reclame gaan maken bij potentiele toeristen die een keer op salsa willen lijndansen en anders kunnen ze nog altijd wat gaan vissen of snorkelen, skieen, aan een parachute gaan hangen of noem maar op

  23. @YDK | 11 december 2020 om 05:52 |
    ONZIN

    Voor reizigers naar Curaçao, die geen klachten vertonen die mogelijk op corona wijzen, is het verplicht om een PCR-test te laten afnemen kort voor vertrek naar Curaçao. Deze verplichting is 1 juli 2020 ingegaan.
    De PCR-test (Polymerase Chain Reaction) wordt bij een door het RIVM gecertificeerd laboratorium door een erkend arts afgenomen. Vervolgens wordt het materiaal geanalyseerd in het laboratorium. De arts controleert de uitslag en stelt het formeel erkende COVID-19 certificaat op.

    Voor een reis naar Curaçao heeft de overheid van Curaçao de volgende eisen m.b.t. de PCR-test:
    De PCR-test is verplicht voor iedereen, ook voor kleine kinderen, baby’s, inwoners van Curaçao, etc.: iedereen die naar Curaçao wilt moet de test doen.
    De test moet worden afgenomen binnen 72 uur voor vertrek naar Curaçao. De uitslag van de test moet op een formeel COVID-19 certificaat staan. Dit certificaat (met negatieve uitslag) moet men vóór vertrek uploaden. Ook moet de reiziger het op papier (!) bij zich hebben tijdens de reis. Hier zal al streng op gecontroleerd worden bij de boarding op Schiphol.

    De toeristen die naar Curacao komen zijn dus niet besmet. Ze kunnen alleen hier een besmetting oplopen. De laatste 2 weken is 1 op de 125 Curaçaoënaars besmet geraakt. Dit is voornamelijk door verspreiding in huiselijke kring en onder “vrienden” wegens onverantwoord gedrag.

    Toeristen komen echter niet in aanraking met deze mensen. Vakantiegangers gaan zwemmen, snorkelen, duiken en liggen op het strand met hun partner en eventueel kinderen op afstand van anderen. Als ze bij Van Tweel, Vreugdenhil of elders boodschappen gaan doen dragen ze een mondkapje en 100% van de lokale bevolking draag ook mondkapje in een omsloten ruimte (zoals supermarkt, botica, e.d.)

    Dus toeristen kunnen zich rustig laten testen. Ik durf mijn geld erop te zetten dat niemand positief wordt getest. In het onwaarschijnlijke geval dat iemand wel positief wordt getest (die kans is ongeveer 1 op 15000) mag hij nog 10 dagen langer vantie houden (die zelfs door derden wordt betaald). Lekker toch, want in Nederland zou hij met een positieve test toch niet mogen gaan werken en thuis moeten blijven. SO WHAT IS THE PROBLEM?

    Door kortzichtigheid en niet verder logisch doordenken, zoals een schaker wel doet, mist Curacao 1000den toeristen uit Nederland. Shame on the “doem denkers”.

    TER INFORMATIE
    Op de wereldranglijst van de meest VEILIGE landen inzake Covid is de stand van zaken als volgt:
    • Bonaire, Sint-Eustatius en Saba op plaats # 111
    • Aruba op plaats #61
    • Sint Maarten op plaats #43
    • Nederland op plaats #31
    • Curacao op plaats #12
    Hoezo heeft Curacao code oranje? We staan 19 plaatsen hoger (=beter) dan Nederland. Bonaire, Aruba en Sint Maarten hebben code geel terwijl deze eilanden veel en veel slechter staan op de wereldranglijst.

    Nederland moet wat dit betreft in de spiegel kijken en niet omdat ZIJ ORANJE zijn voor het gemak ook maar bepalen dat wij dat dus ook zijn omdat we deel uit maken van het koninkrijk. Curacao ligt ruim 8000 km verwijderd van Nederland. Hier is het 29-32 graden en daar houdt het C-19 virus echt niet van.

  24. De toerist heeft maar een beperkt aantal vakantiedagen m.u.v. penshonado’s en zal zich ècht niet laten willen testen vóór zijn vertrek uit Curaçao met het risico dat hij langer op het eiland moet verblijven.

    Met een testplicht vóór vertrek uit het eiland zal je geen toeristen aantrekken.

  25. .@Gouvernement Curacao

    Direct met zo’n teststraat beginnen. Zo als H.S. voorstelt, een positief geteste toerist (die er niet of nauwelijks zullen zijn), gratis verblijf aanbieden en per dag een (alcoholisch) drankje.

    Heren politici/gezagsdragers wordt eens wakker en inventief. De betekenis van dit woord is te vinden in de Dikke van Dale en op Internet (dus Googelen-ja dat is een “zoekmachine”)

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties