AntilliaansDagblad | ‘Steun voor Nederland’

PCR-test voor reis naar Schiphol geldt niet binnen Koninkrijk

Willemstad – De Curaçaose minister-president Eugene Rhuggenaath (PAR) heeft zijn steun betuigd voor Nederland en wenst ‘onze broers en zussen, overige familie, vrienden en kennissen en de hele bevolking van Nederland veel sterkte’.

Rhuggenaath reageert hiermee op de lockdown die vanaf gisteren in Nederland geldt en die afgelopen maandag door de Nederlandse premier Mark Rutte werd aangekondigd. Tot in ieder geval 19 januari 2021 geldt dat Nederland ‘op slot’ is, waarbij de niet-essentiële winkels de deuren tot dan moeten sluiten.

,,De enige manier waarop we deze wereldwijde pandemie overleven, is door elkaar te steunen. Het nieuws van de lockdown wil geen enkele minister-president aan het einde van het jaar, vlak voor de feestdagen, geven. Maar ook deze uitdaging zullen we overleven door elkaar te ondersteunen en uiteindelijk zullen we er als Koninkrijk beter uit komen”, aldus de Curaçaose premier tijdens een persconferentie over de ontwikkelingen met betrekking tot corona op Curaçao.

Tijdens zijn toespraak maakte Rutte afgelopen maandag naast de strenge lockdown verschillende andere maatregelen bekend en kondigde onder andere aan dat aankomende reizigers voor vertrek naar Nederland nu een negatieve PCR-test moeten aantonen (iets wat op Curaçao al langer geldt).

Door deze uitspraak liep het maandagmiddag storm bij het kantoor van KLM bij Hato. Verontruste reizigers wilden weten hoe het precies zit en of deze PCR-test vooraf óók voor reizigers uit de Caribische delen van het Koninkrijk geldt.

Maar, zo werden zij op het Curaçaose kantoor van KLM gerustgesteld: deze test geldt niet voor reizigers afkomstig uit de andere landen binnen het Koninkrijk, dus uit Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, Sint Maarten en Sint Eustatius.
Wel geldt nog altijd dat reizigers naar Curaçao een negatief resultaat van een PCR-test, niet ouder dan 72 uur, moeten indienen.

Bron: Antilliaans Dagblad

Een Reactie op “AntilliaansDagblad | ‘Steun voor Nederland’

 1. Nu nog wachten op een wens van Nederland voor Curacao.

  De maatregelen zijn hier (gelukkig) stringenter dan in Nederland. Wij hebben extra:
  Avondklok van 21:00-4:30
  Geen alcohol behalve in de hotels
  Afstand 2 meter
  Noodwet

  Het gouvernement moet alcohol, met uitzondering van sterke dranken, weer voor de restaurants toestaan. Voor de sneks uiteraard niet. Daar verzuipen lallende huisvaders het geld van hun gezin. En als het effe kan ook hard schreeuwen (Lolo, sera bo smul!) en liefst nog een robbertje knokken met elkaar. (C B M! mi ta dal bo pendeu! mi ta dunabo un moketa, duru duru!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *