26 C
Willemstad
• vrijdag 7 mei 2021 09:34

Democracy now! | Thursday, May 6, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Nu.cw | Vrijwel alle namen in nieuwe kabinet-Pisas bekend

Beoogd premier Gilmar ‘Pik’ Pisas heeft zijn nieuwe kabinet bijna compleet. De MFK en de PNP hebben inmiddels voor de meeste portefeuilles een kandidaat aangedragen. Het Antilliaans Dagblad...

Nu.cw | Flow/UTS belooft beterschap met nieuwe aanpak problemen

Goed nieuws vanuit Flow/UTS. Het bedrijf heeft toegezegd flink te gaan investeren in betere en stabiele telecom- en internetverbindingen. Technici zullen over het hele eiland problemen zo...

PBC | Grapperhaus wil onderzoek naar oververtegenwoordiging migraten in strafrechtketen

Persbureau Curacao Minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid in Nederland gaat onderzoek uitvoeren naar de oververtegenwoordiging van mensen met een migratieachtergrond. Die verschilt in de verschillende fases...

PBC | Curaçao krijgt informatiecentrum Europese Unie

Persbureau Curacao Curaçao krijgt een informatiecentrum over de Europese Unie. Een initiatief van de Kamer van Koophandel en de Stichting Caribische belasting en Europawinkel. De Europese Commissie in...

PBC | Inspectie controleert 21 winkels en restaurants

Persbureau Curacao De Inspectie heeft een groot aantal restaurants een waarschuwing gegeven omdat zij zich niet aan de coronaregels houden. 21 zeken kregen een bezoekje. In de meeste gevallen...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaAntilliaansDagblad | Sandals blij met keuze voor Curaçao

AntilliaansDagblad | Sandals blij met keuze voor Curaçao

Sandals is de nieuwe eigenaar van Santa Barbara Resort

Willemstad – Sandals, de nieuwe eigenaar van Santa Barbara Resort, zegt naar verwachting in het eerste jaar meer dan 40 miljoen dollar te investeren ‘met alle positieve gevolgen van dien voor de economie en de werkgelegenheid’.

Gesproken wordt over, alles bij elkaar, ruim 1.200 banen. Gisteren was de officiële bekendmaking van de overname door Sandals Resorts International (SRI), naar eigen zeggen ‘koploper onder de all-inclusive hotelketens wereldwijd’. Onlangs werd de overeenkomst al getekend. Sandals Curaçao wordt het zestiende luxe resort in de SRI-keten. En daarmee het tiende Caribische eiland waar de van oorsprong Jamaicaanse keten actief is.

Oprichter en voorzitter van SRI, Gordon ‘Butch’ Stewart zegt, samen met zijn zoon vicevoorzitter Adam Stewart: ,,Het was een bijzonder genoegen om met de Curaçaose overheid en de familie Smeets te werken aan deze spannende onderneming. Wij uiten onze grootste dank aan Roald Smeets, die van doorslaggevende waarde was voor dit proces.”

Santa Barbara directeur Roald Smeets en echtgenote. Roald Smeets’ vader Christoffel ‘Chris’ Smeets, ‘Larry’ Luckmann en Robert Voges zijn commissarissen van het Santa Barbara Beach & Golf Resort

Roald Smeets, directeur van Santa Barbara Beach & Golf Resort, verklaart op zijn beurt: ,,Dit is een unieke kans om een wereldwijd erkende hotelexploitant, eigenaar en investeerder binnen te halen. Een ongekende zegen voor de Curaçaose toerisme-industrie en lokale economie.” Zo is SRI volgens Smeets in staat meer Noord-Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen ertoe te brengen om Curaçao in hun reguliere vluchtschema op te nemen.

Sandals Curaçao beschikt over 350 luxe kamers en suites maar heeft voor de ruim 3.000 hectare nu al plannen voor verdere uitbreiding de komende jaren. Eerst volgt in 2021 een renovatie naar Sandals-normen. Stewart: ,,Elke keer dat wij uitbreiden, brengen wij het volle potentieel van onze 40 jaar aan ervaring in de hotelsector mee. Het nieuwe Sandals Curaçao belichaamt onze filosofie van vooruitdenken en door een nieuwe lens kijken.” Curaçao is volgens hem een bestemming ‘die het ontdekken waard is’ en SRI is blij met de keuze voor het eiland.

Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

9 reacties

 1. All inclusive
  Pffff.
  Dat soort gasten hebben wij hier niet nodig.
  Niet dat wij nu in de positie zijn om te kiezen.
  Helaas een onomkeerbare trend na Corendon en Tui en de anderen.
  Die gasten, niet zelden, baggervet, vreten zich een slag in de rondte en zuipen zowat elke dag een stuk uit hun kraag maar komen hun compound amper uit en geven zowat niets uit in de lokale economie.
  De marges van de inkoop van Food & Beverage and supplies komen bij de importeurs terecht die een deel opzij leggen voor de verkiezingskassen.
  Het geld betaald door de all inclusive hedonisten stroomt grotendeels door naar Jamaica. Corporate financial streams afgeschermd voor een ieder met uitzondering van wat grijpstuivers voor de werkgelegenheid.
  Nee, dan heb ik nog liever de prijs en kosten -bewuste Nederlanders hier die met koffers vol knakworsten, Jodenkoeken, negerzoenen en andere ingeblikte conserven en de poffertjesplaat, de vakantie koste wat koste komen doorbrengen.
  Die zie je tenminste nog lopend alles zelf doen of rukkerig in de kleinste huurauto anticiperend manoeuvreren over de openbare weg. Zij geven wel € 15 per dag uit voor een achter op het erf AirBNB kamertje.

  Toch wel knap hoe de familie Smeets onder deze bijzondere en moeilijke omstandigheden partijen bij elkaar heeft weten te brengen to strike a deal. En dan Roald. Ja die jongen mag wel met een zilveren lepel in zijn mond geboren zijn. Hij kon er ook niets aan doen. Wie zouden dat ook niet willen? Een stukje afgunst en twijfels over hem en zijn kunde en onkunde is dan ook volkomen te plaatsen. Hij heeft het goed voor elkaar gesmeed.
  En dan onze Kenneth Gijsbertha. Ik meen uit het olieraffinage vakbondswezen afkomstig. Destijds nog onwennig na zijn overstap naar de politiek en al het geld dat naar hem gegooid werd. Laat die sociaal klimmer met rust. Hij moet het spel verder leren van eigen bodem op eigen bodem, zonder gevaar voor bodembeslag.
  Zijn evenknie elders?
  Ja, Wim Kok.
  Kwartje van Kok.
  Remember?
  De menselijke aard is overal hetzelfde.

 2. Eens met Drechi. Het feit dat ook Gijsbertha op de foto staat is een indicatie dat er inderdaad een tax holiday is geregeld. Uiteraard staat dit haaks op wat in het Landenpakket van de coho is afgesproken. Maar zolang als de makamba’s denken dat ze de hervormingen wel vanuit Den Haag kunnen aansturen, gaat hier natuurlijk niets veranderen.

 3. NB
  Misschien moet de fam Smeets eerst de achterstallige Aqualectra rekening betalen, en ongetwijfeld nog wat sociale afdrachten plegen.

 4. ….”Het was een bijzonder genoegen om met de Curaçaose overheid en de familie Smeets te werken aan deze spannende onderneming. Wij uiten “onze grootste dank” aan Roald Smeets, die van doorslaggevende waarde was voor dit proces.”….

  Eigenlijk zeggen ze: De overheid, en dat weten wij allang, daar heb je geen donder aan,

  Zita en Martina, zie ik dat goed? Staan die waardeloze nietsnutten er ook bij?

 5. Houd alles zo ver mogelijk weg bij de overheidsbeambten, ministers enzo.
  Die maken alles kapot.

  Maar ja ze willen vaak centjes hebben voor vergunningen enzo, of voor een managementfunctie van een familielid dat al net zo inútil is!

 6. We moeten duivels goed uitkijken om in de ontstane euforie “dat wij het er toe hebben doen leiden dat het weer open gaat”, en dat zo vlak tegen de eerstvolgende verkiezingen aan, wij ons niet weer een oor laten aannaaien met bijvoorbeeld 80-jarige tax – holidays, geen importheffingen, veel buitenlandse werknemers, etc etc etc…..
  En laat aub de oude eigenaren aub alle “achterstallige zaken” regelen, voordat we dat ook mislopen. We kennen “onszelf” veel te goed…….. Met zo’n “YDK achternaam” (Dit keer geen Neysa, Cova, anyway, jullie weten zelf wel wie ik bedoel smiechten…….)

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties