AntilliaansDagblad | Sandals blij met keuze voor Curaçao

Sandals is de nieuwe eigenaar van Santa Barbara Resort

Willemstad – Sandals, de nieuwe eigenaar van Santa Barbara Resort, zegt naar verwachting in het eerste jaar meer dan 40 miljoen dollar te investeren ‘met alle positieve gevolgen van dien voor de economie en de werkgelegenheid’.

Gesproken wordt over, alles bij elkaar, ruim 1.200 banen. Gisteren was de officiële bekendmaking van de overname door Sandals Resorts International (SRI), naar eigen zeggen ‘koploper onder de all-inclusive hotelketens wereldwijd’. Onlangs werd de overeenkomst al getekend. Sandals Curaçao wordt het zestiende luxe resort in de SRI-keten. En daarmee het tiende Caribische eiland waar de van oorsprong Jamaicaanse keten actief is.

Oprichter en voorzitter van SRI, Gordon ‘Butch’ Stewart zegt, samen met zijn zoon vicevoorzitter Adam Stewart: ,,Het was een bijzonder genoegen om met de Curaçaose overheid en de familie Smeets te werken aan deze spannende onderneming. Wij uiten onze grootste dank aan Roald Smeets, die van doorslaggevende waarde was voor dit proces.”

Santa Barbara directeur Roald Smeets en echtgenote. Roald Smeets’ vader Christoffel ‘Chris’ Smeets, ‘Larry’ Luckmann en Robert Voges zijn commissarissen van het Santa Barbara Beach & Golf Resort

Roald Smeets, directeur van Santa Barbara Beach & Golf Resort, verklaart op zijn beurt: ,,Dit is een unieke kans om een wereldwijd erkende hotelexploitant, eigenaar en investeerder binnen te halen. Een ongekende zegen voor de Curaçaose toerisme-industrie en lokale economie.” Zo is SRI volgens Smeets in staat meer Noord-Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen ertoe te brengen om Curaçao in hun reguliere vluchtschema op te nemen.

Sandals Curaçao beschikt over 350 luxe kamers en suites maar heeft voor de ruim 3.000 hectare nu al plannen voor verdere uitbreiding de komende jaren. Eerst volgt in 2021 een renovatie naar Sandals-normen. Stewart: ,,Elke keer dat wij uitbreiden, brengen wij het volle potentieel van onze 40 jaar aan ervaring in de hotelsector mee. Het nieuwe Sandals Curaçao belichaamt onze filosofie van vooruitdenken en door een nieuwe lens kijken.” Curaçao is volgens hem een bestemming ‘die het ontdekken waard is’ en SRI is blij met de keuze voor het eiland.

Bron: Antilliaans Dagblad

9 Reacties op “AntilliaansDagblad | Sandals blij met keuze voor Curaçao

 1. Roald Smeets heeft een MBA summa cum laude van de London school of Economics.
  Zoveel jaloerse en afgunstige lui hier helaas !

 2. Salim Aboikoni

  All inclusive
  Pffff.
  Dat soort gasten hebben wij hier niet nodig.
  Niet dat wij nu in de positie zijn om te kiezen.
  Helaas een onomkeerbare trend na Corendon en Tui en de anderen.
  Die gasten, niet zelden, baggervet, vreten zich een slag in de rondte en zuipen zowat elke dag een stuk uit hun kraag maar komen hun compound amper uit en geven zowat niets uit in de lokale economie.
  De marges van de inkoop van Food & Beverage and supplies komen bij de importeurs terecht die een deel opzij leggen voor de verkiezingskassen.
  Het geld betaald door de all inclusive hedonisten stroomt grotendeels door naar Jamaica. Corporate financial streams afgeschermd voor een ieder met uitzondering van wat grijpstuivers voor de werkgelegenheid.
  Nee, dan heb ik nog liever de prijs en kosten -bewuste Nederlanders hier die met koffers vol knakworsten, Jodenkoeken, negerzoenen en andere ingeblikte conserven en de poffertjesplaat, de vakantie koste wat koste komen doorbrengen.
  Die zie je tenminste nog lopend alles zelf doen of rukkerig in de kleinste huurauto anticiperend manoeuvreren over de openbare weg. Zij geven wel € 15 per dag uit voor een achter op het erf AirBNB kamertje.

  Toch wel knap hoe de familie Smeets onder deze bijzondere en moeilijke omstandigheden partijen bij elkaar heeft weten te brengen to strike a deal. En dan Roald. Ja die jongen mag wel met een zilveren lepel in zijn mond geboren zijn. Hij kon er ook niets aan doen. Wie zouden dat ook niet willen? Een stukje afgunst en twijfels over hem en zijn kunde en onkunde is dan ook volkomen te plaatsen. Hij heeft het goed voor elkaar gesmeed.
  En dan onze Kenneth Gijsbertha. Ik meen uit het olieraffinage vakbondswezen afkomstig. Destijds nog onwennig na zijn overstap naar de politiek en al het geld dat naar hem gegooid werd. Laat die sociaal klimmer met rust. Hij moet het spel verder leren van eigen bodem op eigen bodem, zonder gevaar voor bodembeslag.
  Zijn evenknie elders?
  Ja, Wim Kok.
  Kwartje van Kok.
  Remember?
  De menselijke aard is overal hetzelfde.

 3. Eens met Drechi. Het feit dat ook Gijsbertha op de foto staat is een indicatie dat er inderdaad een tax holiday is geregeld. Uiteraard staat dit haaks op wat in het Landenpakket van de coho is afgesproken. Maar zolang als de makamba’s denken dat ze de hervormingen wel vanuit Den Haag kunnen aansturen, gaat hier natuurlijk niets veranderen.

 4. NB
  Misschien moet de fam Smeets eerst de achterstallige Aqualectra rekening betalen, en ongetwijfeld nog wat sociale afdrachten plegen.

 5. Zita en Martina “zagen dat het goed was”.
  Jut en Jul in optima forma.

 6. ….”Het was een bijzonder genoegen om met de Curaçaose overheid en de familie Smeets te werken aan deze spannende onderneming. Wij uiten “onze grootste dank” aan Roald Smeets, die van doorslaggevende waarde was voor dit proces.”….

  Eigenlijk zeggen ze: De overheid, en dat weten wij allang, daar heb je geen donder aan,

  Zita en Martina, zie ik dat goed? Staan die waardeloze nietsnutten er ook bij?

 7. Houd alles zo ver mogelijk weg bij de overheidsbeambten, ministers enzo.
  Die maken alles kapot.

  Maar ja ze willen vaak centjes hebben voor vergunningen enzo, of voor een managementfunctie van een familielid dat al net zo inútil is!

 8. Die Smeets ziet eruit als een derderangs porno acteur.

 9. Drechi pa bosnan Tur

  We moeten duivels goed uitkijken om in de ontstane euforie “dat wij het er toe hebben doen leiden dat het weer open gaat”, en dat zo vlak tegen de eerstvolgende verkiezingen aan, wij ons niet weer een oor laten aannaaien met bijvoorbeeld 80-jarige tax – holidays, geen importheffingen, veel buitenlandse werknemers, etc etc etc…..
  En laat aub de oude eigenaren aub alle “achterstallige zaken” regelen, voordat we dat ook mislopen. We kennen “onszelf” veel te goed…….. Met zo’n “YDK achternaam” (Dit keer geen Neysa, Cova, anyway, jullie weten zelf wel wie ik bedoel smiechten…….)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *