27 C
Willemstad
• vrijdag 12 augustus 2022

Laatste reacties

AntilliaansDagblad | Ministers Curaçao dragen folklore uit

Even geen mantelpak of jas en das, maar vrolijke folkloristische kledij. De ministers van Curaçao gingen er trots mee op de foto. Vlak voor ‘Dia de Bandera’ (Dag van de Vlag) op 2 juli zijn ze gepubliceerd door Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS).

De dag erop, 3 juli, is de Marcha di Seú; 24 groepen doen mee aan deze optocht met veel folklore. Op de foto gingen premier Pisas, vicepremier Larmonie-Cecilia en de ministers Cijntje, Pietersz-Janga, Martina, Hato, Silvania, Cooper en Van Heydoorn.

Genomen op diverse locaties, laten ze zien wat Curaçao allemaal te bieden heeft: de knoek, de Pontjesbrug, monumenten, de markt en het mangrovepark.

FOTO’S OWCS

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

8 reacties

 1. Je hebt een punt @Dislect. Alles is de schuld van de vervloekte kolonist toch? Wat ze vergeten te vermelden is dat zij, de bestuurders, nu de Shon en de Bomba uithangen op een veel brutere wijze,. Tenminste had de kolonist goede wegen, infrastructuur, Schouwburg, Plantentuin en scholen neergezet. Kijk wat er van over is. Zoals Centro Pro Arte er onder deze “bestuurders” uit is komen te zien, zo zal heel Curacao eruit zien onder types als Pisas, Lamoney en Cooper, en al het schorremorrie dat ooit Minister is geweest. Pisas was erg beledigd omdat men zijn paniekvoetbalmaatregelen niet had gehoorzaamd met zijn last minute toke de keda vervroeging . Tja wat verwacht je, alleen ezels luisteren naar ezels toch?

 2. Het is niet eens het appelleren aan de sentimenten van de bevolking; het is cultiveren van de sentimenten en zorgen dat de focus van de bevolking blijft waar het, volgens hun, thuis hoort.
  Zodat heden en toekomst geen focus krijgen, maar slechts als gevolg gezien kunnen worden van onrecht uit het verleden.
  Zo blijft alles hoe het is, zonder dat burgers en bestuur verantwoording hoeven dragen voor de huidige situatie, alles dat nu mis is heeft zijn oorsprong in het verleden.
  Geef een feestje en krijg waardering

 3. Kijk ze eens staan! Dit vinden ze fantastisch. Effe appeleren aan de sentimenten van het volk. Alsof ze willen zeggen, kijk wij zijn ook een van jullie! Dit is ook het enige waar ze goed in zijn, verschijnen op festiviteiten en hartjes maken met hun handen.

 4. Sodemieter toch op Trutten met je kledij, doe wat je moet doen. Kijk die huichelachtige faces.
  Geef mensen te eten en ‘n fatsoenlijke woning en water. Zonder je hand op te houden uit Ned zouden jullie ook armoedzaaiers zijn. Nee dat niet , alvast vooraf de zakken goed gevuld.

 5. Barnum & Bailey is hier niks bij vergeleken! Wat een clowns zeg.
  Ik denk dat iedereen zich kapot zou achen als de hele NL regering in Volendammer kledij gefotografeerd zouden worden.

  Maar ja, de regering is een afspiegeling van de bevolking. Niets meer en niets minder.

 6. Wat een verschutting deze foto serie voor de hele wereld. Er is zelfs geen een bestuurlijk land in de hele wereld waar het hoofd menu alleen elke dag / maand/ jaar reist met banaan moet eten, maar hier op Curacrim is het de waarheid, hier mag het volk uit de sloot drinken en een appel of peer uit zijn eigen boom en zijn tuin eten en de ministers lopen in een Clowns pak rond om te laten zien dat ook zij bij het volk horen maar ze horen niet bij het volk als je over hun salaris gaat vragen ?? dan breekt de hel los en moet je je sm..l houden. Zag net niks nada doen voor het volk opvreters zooitje met hun dikke volgevreten pensen glimlachend zitten en elkaar aankijken bij het op steken van de vlag, in hun ogen kon je lezen, kijk het stem fee eens staan met een vlaggetje in hun handen, dat hebben wij ondanks onze LBO opleiding “lager bijzonder onderwijs” toch maar goed voor elkaar geschopt. Geef het volk drank en spelen en ze zijn te vreden !.

 7. Hier zijn al deze laagvliegers goed in .
  Voor paljas en clowns spelen .
  Wanneer gaan we de echte problemen aanpakken .
  Feesten en lintjes knippen en reizen en wat volgt hierna .
  Nos dushi hendenan , nos bon yunan di Kòrsou .
  Nog een keer zet ze allemaal op de marktplaats , en kijk of er iemand is die ze wil hebben

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...