PBC | Actieve coronabesmettingen Curaçao blijven gelijk

Persbureau Curacao Het aantal mensen dat op dit moment besmet is, is 65, net als gisteren. Er kwamen weliswaar vijf nieuwe positieve gevallen bij, maar vier mochten hun...

NOS | Formatie op Curaçao – net even anders dan in NL

Verslaggever Jurgen van den Berg vanochtend op NPO radio 1 in gesprek met NOS correspondent Dick Drayer over de formatie nav de installatie van de nieuwe Staten. Rond...

NOS | Kruisgesprek NOS over vliegveld Sint Maarten

Verslaggever Jurgen van den Berg vanochtend op NPO radio 1 in gesprek met NOS correspondent Dick Drayer over het stopzetten van coronasteun door Knops op Sint-Maarten. Nederland en...

Column Youp | Popster op Urk

Is die Haga nog bij elkaar? Of is zijn kompaan Smolders inmiddels ook al voor zichzelf begonnen? En had Thierry nou wel of geen corona? En was...

Column Kunneman | Bijl

Juridische column mr. Frank Kunneman Een boete van meer dan een half miljard euro is niet meer extreem hoog als een bank zijn compliance onvoldoende op orde heeft....

Column Hessels | Van red tape naar red carpet

Door Armand Hessels Ruim 25 jaar geleden uitte de directeur van een belangrijke overheidsentiteit tegen mij zijn frustratie over de enorme bureaucratie die investeerders moesten ondergaan om nieuwe...
- Advertisement -spot_img

AntilliaansDagblad | Intensive care CMC loopt vol

HomeNieuwsGezondheidAntilliaansDagblad | Intensive care CMC loopt vol

Opnieuw drie coronadoden; aantal fatale slachtoffers nu op 33 | Antilliaans Dagblad

Willemstad – Terwijl het Curaçao Medical Center (CMC) in het weekeinde de ic-capaciteit voor covidpatiënten nog heeft uitgebreid naar dertig bedden, waren er daarvan gistermiddag alweer 24 bezet.

Ook zijn er op het eiland weer drie mensen overleden aan de gevolgen van Covid-19, de ziekte die het coronavirus kan veroorzaken. Daarmee komt het aantal covidslachtoffers op Curaçao op 33.

Door de vele ziekenhuisopnames op de covidafdeling en de intensive care (ic) gedurende de dag, verschillen de cijfers aan het eind van de middag met de officiële berichtgeving van de overheid die is gebaseerd op de situatie in de ochtend. CMC-woordvoerder Germaine Gibbs zegt dat er rond half zes 74 covidpatiënten in het ziekenhuis liggen. Daarvan hebben er 24 intensieve zorg nodig.

De update van de overheid geeft een beeld van de situatie in het ziekenhuis aan het eind van de ochtend: 69 patiënten met Covid-19 van wie 22 op de intensive care. In de middag komen er vijf patiënten bij en daarvan gaan er weer twee naar de ic. Dan zijn er al negen patiënten opgenomen en mochten er vijf naar huis. Eén patiënt uit Bonaire ligt op de ic.

Gisteren waren 183 van de 1.397 testresultaten positief. Na 93 in het weekeinde, mochten nog eens 63 mensen uit isolatie die virusvrij of genezen werden verklaard. Curaçao telt 2.548 actieve gevallen.
Het afgelopen weekeinde heeft het CMC het aantal bedden voor patiënten met Covid-19 uitgebreid naar 148. Daarvan zijn er dertig geschikt voor het verlenen van intensieve zorg. Het CMC heeft 300 bedden en moet er daarvan in principe 150 vrij houden voor spoedeisende behandeling van patiënten die geen covid hebben.

CMC zoekt vrijwilligers
‘Specifiek mensen met zorgachtergrond’

Het Curaçao Medical Center (CMC) roept mensen op die in de zorg gewerkt hebben of werken zich te melden als vrijwilliger. Dit in verband met de snelle toename van het aantal covidpatiënten in het ziekenhuis.
CMC is specifiek op zoek naar artsen, verplegers en ‘andere mensen met een medische achtergrond’. De extra handen zijn dringend nodig. Nederland heeft aangeboden extra zorgpersoneel naar de eilanden te sturen, maar gisteren was nog niet duidelijk wanneer en hoeveel zorgverleners er naar Curaçao zullen komen. ,,We zijn dit aan het regelen”, zegt CMC-woordvoerder Germaine Gibbs.

In het ziekenhuis werken nog altijd 32 artsen en verplegers van het internationale Amerikaanse uitzendbureau AMI die ook in opdracht van Nederland zijn gekomen. Afgelopen vrijdag zei CMC-directeur Gilbert Martina dat de werkdruk erg hoog is en hij rekening houdt met uitval door ziekte van personeelsleden. De ziekenhuisdirectie zou nog dit weekeinde aan Nederland laten weten hoeveel steun er nodig is.

Wie bereid is wat van zijn tijd vrij te maken om de komende weken bij te springen in het ziekenhuis, kan zich aanmelden via www.cmc.cw/formulario-pa-boluntario-situashon-covid-19.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties