31 C
Willemstad
• zondag 25 juli 2021 12:08

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Intensive care CMC loopt vol

Opnieuw drie coronadoden; aantal fatale slachtoffers nu op 33 | Antilliaans Dagblad

Willemstad – Terwijl het Curaçao Medical Center (CMC) in het weekeinde de ic-capaciteit voor covidpatiënten nog heeft uitgebreid naar dertig bedden, waren er daarvan gistermiddag alweer 24 bezet.

Ook zijn er op het eiland weer drie mensen overleden aan de gevolgen van Covid-19, de ziekte die het coronavirus kan veroorzaken. Daarmee komt het aantal covidslachtoffers op Curaçao op 33.

Door de vele ziekenhuisopnames op de covidafdeling en de intensive care (ic) gedurende de dag, verschillen de cijfers aan het eind van de middag met de officiële berichtgeving van de overheid die is gebaseerd op de situatie in de ochtend. CMC-woordvoerder Germaine Gibbs zegt dat er rond half zes 74 covidpatiënten in het ziekenhuis liggen. Daarvan hebben er 24 intensieve zorg nodig.

- Advertentie -

De update van de overheid geeft een beeld van de situatie in het ziekenhuis aan het eind van de ochtend: 69 patiënten met Covid-19 van wie 22 op de intensive care. In de middag komen er vijf patiënten bij en daarvan gaan er weer twee naar de ic. Dan zijn er al negen patiënten opgenomen en mochten er vijf naar huis. Eén patiënt uit Bonaire ligt op de ic.

Gisteren waren 183 van de 1.397 testresultaten positief. Na 93 in het weekeinde, mochten nog eens 63 mensen uit isolatie die virusvrij of genezen werden verklaard. Curaçao telt 2.548 actieve gevallen.
Het afgelopen weekeinde heeft het CMC het aantal bedden voor patiënten met Covid-19 uitgebreid naar 148. Daarvan zijn er dertig geschikt voor het verlenen van intensieve zorg. Het CMC heeft 300 bedden en moet er daarvan in principe 150 vrij houden voor spoedeisende behandeling van patiënten die geen covid hebben.

CMC zoekt vrijwilligers
‘Specifiek mensen met zorgachtergrond’

Het Curaçao Medical Center (CMC) roept mensen op die in de zorg gewerkt hebben of werken zich te melden als vrijwilliger. Dit in verband met de snelle toename van het aantal covidpatiënten in het ziekenhuis.
CMC is specifiek op zoek naar artsen, verplegers en ‘andere mensen met een medische achtergrond’. De extra handen zijn dringend nodig. Nederland heeft aangeboden extra zorgpersoneel naar de eilanden te sturen, maar gisteren was nog niet duidelijk wanneer en hoeveel zorgverleners er naar Curaçao zullen komen. ,,We zijn dit aan het regelen”, zegt CMC-woordvoerder Germaine Gibbs.

In het ziekenhuis werken nog altijd 32 artsen en verplegers van het internationale Amerikaanse uitzendbureau AMI die ook in opdracht van Nederland zijn gekomen. Afgelopen vrijdag zei CMC-directeur Gilbert Martina dat de werkdruk erg hoog is en hij rekening houdt met uitval door ziekte van personeelsleden. De ziekenhuisdirectie zou nog dit weekeinde aan Nederland laten weten hoeveel steun er nodig is.

Wie bereid is wat van zijn tijd vrij te maken om de komende weken bij te springen in het ziekenhuis, kan zich aanmelden via www.cmc.cw/formulario-pa-boluntario-situashon-covid-19.

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Verhoudingen door covid op scherp

‘We kunnen het risico niet nemen dat jij ons besmet omdat je nog niet bent ingeënt’ | Antilliaans Dagblad Willemstad - ,,Wij kunnen het risico niet nemen...

AntilliaansDagblad | ‘Deltavariant alarmerend op Curaçao’

Uit de berichten van de lokale autoriteiten en het ophogen van risiconiveaus bleek deze week al dat het aantal besmettingen met het coronavirus weer snel toeneemt op...

ParadiseFM | Boechi werkt mee aan campagne tegen kindermishandeling

Rapper Boechi gaat meewerken aan een campagne tegen kindermishandeling. Dat meldt Caribisch Netwerk. Het gaat om een campagne voor de stichting Veiligheidshuis Curaçao die de nadelige effecten...

Democracy now! | Friday, July 23, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 23 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | RIVM: ‘Alarmerende toename corona in het Caribisch gebied’

Het aantal SARS-CoV-2 infecties stijgt op de CAS-BES eilanden. In de week van 15 tot en met 21 juli 2021 kregen 646 personen op de Caribische eilanden...
- Advertentie -