AntilliaansDagblad | Grote prestaties van Voedselbank

De organisatie heeft 1.600.000 gulden van BZK via het Rode Kruis in goederen ontvangen, nog eens 300.000 gulden aan donaties in goederen en 3.700 verschillende donaties ontvangen | Pictures by © Berber van Beek

Willemstad – De voedselhulp realiseren in zo’n korte tijd en inmiddels voor zo’n lange periode kan alleen met heel veel inzet van vrijwilligers en organisaties. In een periode van zes maanden (1 april 2020 tot en met 15 oktober 2020) heeft Voedselbank Curaçao 2.400.000 gulden ontvangen aan donaties en 60.000 voedselpakketten ingepakt.

Ter gelegenheid van Wereldvoedseldag die 16 oktober plaatsvond, wil de Voedselbank allen bedanken voor de hulp die zij op een of andere manier hebben gegeven. De organisatie heeft 1.600.000 gulden van BZK via het Rode Kruis in goederen ontvangen, nog eens 300.000 gulden aan donaties in goederen en 3.700 verschillende donaties ontvangen.

In totaal hebben 700 vrijwilligers de Voedselbank geholpen. 14.000 Gezinnen konden worden aangemeld voor voedselhulp en 100 verschillende organisaties en parochies hebben voedselpakketten ontvangen.

De stichting is onlangs gestopt met de activiteiten door privéomstandigheden, maar alle adressen die geholpen werden zijn overgedragen aan andere stichtingen en het bedrag dat over was is overgemaakt naar Child First Foundation en Jason Vic.

,,Tijdens de hele operatie en samenwerking rond de voedselpakketverstrekking zijn er mooie en bijzondere momenten geweest die gelukkig op foto zijn vastgelegd”, aldus de Voedselbank.

Voedselpakketten FOL-basis staff coronacrisis

Vanaf het eerste moment van de Covid-19-crisis heeft fotograaf Berber Van Beek zich aangeboden om geheel vrijwillig deze operatie te fotograferen. ,,Zij heeft het meest van ons allemaal gezien en dat voor ons op discrete wijze gefotografeerd. Elke dag was zij op een of andere wijze betrokken bij de voedselhulp.

Onvermoeibaar en altijd oog voor wat bijzonder is.

Bron: Antilliaans Dagblad van 30 oktober 2020

Een Reactie op “AntilliaansDagblad | Grote prestaties van Voedselbank

  1. Wat zou er gebeuren als er geen voedselbank was? Waarschijnlijk zijn mensen dan de straat opgegaan om een eerlijke verdeling van de welvaart te eisen. Het zou best kunnen dat de ministers hun eigen salaris niet met 2000 gulden hadden verhoogd en dat de directeuren van SVB en Centrale Bank met veel minder genoegen had moeten nemen.

    Door Corona hadden wij wat allemaal scheef gegroeid is, hebzucht, zelfverrijking, corruptie, nepotisme, enz. recht kunnen trekken maar helaas gunt de voedselbank ons dat jammer genoeg niet..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *