27 C
Willemstad
• vrijdag 12 augustus 2022

Laatste reacties

AntilliaansDagblad | Gezaghebber Rijna van Bonaire: Stap terug om vooruit te kunnen

Gezaghebber Edison Rijna | Gijs van den Heuvel

Kralendijk – Gezaghebber Edison Rijna realiseert zich de impact van de ‘lichte lockdown’ maar het is volgens hem een wel overdacht genomen beslissing om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. ,,We moeten nu een stap terug zetten om straks weer vooruit te kunnen”, aldus de gezaghebber gisteravond tijdens een online persconferentie.

De bevolking en het bedrijfsleven houden zich volgens Rijna goed aan de regels en hij zegt de zorgen over het openhouden van de scholen te begrijpen. ,,Ik ben zelf ook een ouders en ik wil uiteraard mijn kind ook zo goed mogelijk beschermen.”

Maar volgens hem worden verreweg de meeste besmettingen opgelopen op het werk of in de rationele sfeer en niet op school. Het Bestuurscollege is zich nog aan het beraden op de motie die gisteren in de eilandsraad is aangenomen. Hierin staat dat de afdeling Leerplicht moet toestaan dat ouders hun kind mogen thuishouden.

Meteen na het aanscherpen van de maatregelen, nu bijna een week geleden, kwam er stevige kritiek van de stakeholders dat ze niet waren meegenomen in de besluitvorming.

,,Het was een crisissituatie, de maatregelen moesten snel genomen worden en we hebben niet iedereen erbij kunnen betrekken. Maar er is begin deze week overleg geweest over hoe we dit in de toekomst beter kunnen doen”, aldus Rijna.

Over wat er na woensdag gebeurt, wanneer de tien dagen voorbij zijn, kon Rijna nog niets concreets zeggen. ,,We stellen alles in het werk om te maatregelen te versoepelen maar alleen als het verantwoord is.”

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...