28 C
Willemstad
• donderdag 23 september 2021 04:19

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Orde: ‘Geen reden voor paniek over Noodwet’

Orde van Advocaten staat achter Landsverordening uitzonderingstoestand | Jeu Olimpio

Willemstad – ,,Het bestuur van de Orde van Advocaten ziet geen reden voor ‘paniek’ over de Noodwet.”

Dat zegt de deken van de orde van Advocaten van Curaçao, Rogier van den Heuvel, op vragen van het Antilliaans Dagblad.

Voor de voorzitter is er geen enkele twijfel: ,,Dit is een wet die volstrekt normaal en nodig is in een democratische rechtsorde.” Het gaat hier formeel om de Landsverordening uitzonderingstoestand.

- Advertentie -

Hij legt uit: ,,We zien momenteel dat een dergelijke wet in extreme omstandigheden als waar we nu mee leven nodig is om de overheid in staat te stellen de naleving van de nodige maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus te waarborgen – en zo nodig af te dwingen.”

Van den Heuvel verwijst bijvoorbeeld naar de maatschappelijke discussie over de vraag of de avondklokvoorschriften tot nu toe wel afdwingbaar zijn. ,,Dat zulke discussies ook maar enige grond onder de voeten hebben, is natuurlijk zeer onwenselijk.”

De Orde van Advocaten van Curaçao telt naar eigen zeggen circa 200 leden. De deken vervolgt zijn toelichting: ,,Het wetsontwerp voorziet in voldoende democratische en rechterlijke waarborgen tegen misbruik, nog daargelaten de overige waarborgen die er in koninkrijksverband zijn.”

Het is volgens de voorman van de Orde ‘goed dat het wetgevingsproces nu in sneller vaarwater is gekomen’. ,,Voor een meer inhoudelijke beschouwing verwijs ik graag naar de visies van de heren Jan de Boer en Etienne Ys die eerder in uw krant zijn verschenen. Die beschouwingen kan ik alleen maar onderschrijven.”

- Advertisement -

De Orde van Advocaten Curaçao werd opgericht in 1977 en is een vereniging voor advocaten die werkzaam zijn op Curaçao. De orde is een vereniging met rechtspersoonlijkheid aan wie geen verordenende bevoegdheden toekomen. Het lidmaatschap van de Orde van Advocaten is ook niet verplicht voor advocaten, legt de website uit.

Inschrijving bij het Gemeenschappelijk Hof van Justitie van Aruba, Curaçao, Sint Maarten en van Bonaire, Sint Eustatius en Saba is wel verplicht. Op het tableau van het Hof zijn 275 advocaten ingeschreven. Circa 190 hiervan zijn werkzaam op Curaçao.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

5 reacties

 1. Rogier, we zijn echt niet zo supid als jij en je arrogante kak “orde denken!

  Leuk geprobeerd! Vallen er weer centjes te verdienen.

  Je bent gewoon een stuk oplichters ratvocaat!
  Die voor de eigen parochie predikt!
  We kennen jou en je rattestreken inmiddels

 2. Rogier van den Heuvel is een typisch vervelend Leids Minerva productje, ala Joris Demmink, Grapperhaus, Bruls, Rutte etc. etc. Allen tot op het bot corrupt en ze dekken alkeaar allemaal.
  Van den Heuvel overigens zeer veelvuldig gespot in diverse homo scenes op Curacao.
  Kom dan uit de kast jongeman, verschuil je niet achter een schijnhuwelijk om te voldoen aan de (happy marriage..) moraal van Curacao…geen ruggengraatje, misschien?
  En ja, corrupt tot op het bot.
  Het Tuig in Toga heeft het tegenwoordig voor het zeggen op Curacao. Niet alleen bij de Balie, maar ook in het Hof zelf.
  Het kantoor waar van den Heuvel zich voor prostitueert en zich ook dik laat betalen, heeft innige banden met het Gerechtshof te Curacao, wat resulteert in vonnissen waar werkelijk niemand met een beetje juridische kennis van zaken oook maar iets van begrijpt en elke zichzelf waarderende jurist zich afvraagt hoe dit in godesnaam toch mogelijk is…
  Tja, de praktijk leert helaas dat rechters op Curacao stiekem het liefdesbed delen met advocaten (bijv. mr. Barbara Nagelmakers met rechter (v) Anita Geelhoed (voor straf terug naar Nederland gepromoveert), Randolph van Eps (in het verleden) met rechter Eugenie Saleh etc. etc. etc.). Hoe kan op deze manier onafhankelijke rechtsspraak gewaarborgd zijn als dit de dagelijkse praktijk op Curacao is?
  Feitelijk is er sprake van incest bij de Curacaose justitie, te schandalig voor woorden! En vrouwe Justitia op Curacao is en blijft zo blind als een mol en de dagelijkse praktijk is dat advocaten ala van den Heuvel daadwerkelijk vonnissen schrijven namens hun clienten, maar uit naam van betrokken rechters.
  Voor een onderzoeksjournalist interessant om eens uit te zoeken hoeveel vonnissen in het voordeel van dit kantoor uitvallen versus het aantal rechtszaken welke zij voeren?
  Ik hoop dat de uitkomst van een dergelijk onderzoek de schellen van ieders ogen laat vallen.
  De rechterlijke macht bestaat uit afgedankt toga tuig uit Nederland, die daar al professioneel ontmaskerd en gecorrumpeerd bleken te zijn, aangevuld met wat lokaal volk die een eigen Konkrijkje binnen het Hof hebben veilig gesteld.
  Wat dan nog te verwachten van Curacaose juristen die bulken van het cocaine geld en linksom of rechtsom het zooitje bij het Hof volledig in haar macht heeft. Chantage, omkoping, liefdesnestjes, bedreiging etc. etc.
  Wanneer wordt nu eindelijk eens de bezem door dit tot op het bot corrupte zooitje gehaald? Mogen we wellicht hopen op hulp uit Nederland????

 3. Van den Heuvel is dé vleesgeworden vertegenwoordiger van de overheid op Curacao. Corrupt tot op het bot, schrijft zijn eigen vonnissen namens een aantal rechters (waaronder de in dit stuk gememoreerde de Boer).
  Tja, Curacao krijgt met dit soort dujettrn waar het recht op heeft.
  En nu maar afwachten wat deze wet de Burgers van Curaçao gaat brengen. Niet veel goeds ben ik bang, ondanks de mooie woorden van gigolo van den Heuvel.

 4. ,,Dit is een wet die volstrekt normaal en nodig is in een democratische rechtsorde.”

  Want de afgelopen 50 jaar ging alles mis?

  Zit er weer een retainer fee aan te komen voor Rogiertje?

 5. Twee mensen zijn stinkend rijk geworden van het Insel Air faillissement.

  Dat zijn curator Ro-aasgier van den Heuvel (foto) en de buurman van Ruggenaath op Julianaddorp, Edward Heerenveen.

  Die kreeg van Ruggenaath 30 miljoen, en had een week later golddigger Stella van Rijn in huis.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, September 22, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 22 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Kustwacht schiet illegale man op zee neer

De Kustwacht Caribisch gebied heeft gisteravond schoten gelost bij de aanhouding van een illegale boot in de wateren van Curaçao. Daarbij is een man gewond geraakt. De Kustwacht...

Nu.cw | Nederlandse regering reserveert 314 miljoen gulden voor Coho

In Den Haag werd gisteren de Rijksbegroting gepresenteerd. De gevolgen van het coronavirus zijn goed zichtbaar, ook op de Caribische landen in het Koninkrijk. De Nederlandse regering...

Nu.cw | Curacao Pride: ‘Hijs alsjeblieft de regenboogvlag tijdens de Pride-week’

De organisatie van de Curaçao Pride roept ondernemers, stichtingen en particulieren op om tijdens de Pride-week de regenboogvlag te hijsen of via social media hun steun voor...

Nu.cw | Nieuwe zittingsdatum voor de zaak-Girasol

Er zijn vier verdachten in de zaak-Girasol, waarbij het gaat om verdenking van het vervalsen van documenten, misbruik van subsidiegelden en witwassen bij de stichting Wit Gele...
- Advertentie -