26 C
Willemstad
• vrijdag 16 april 2021 06:35

ParadiseFM | 49.000 toeristen bezochten Aruba in maart

Bijna 49.000 verblijfstoeristen bezochten Aruba in de maand maart. Dat heeft het Arubaanse toerismebureau gisteren bekend gemaakt. Daarvan waren ruim 43.000 toeristen afkomstig uit Noord-Amerika. De rest kwam...

NRC | Curaçao verlengt lockdown tot 30 april

Flori Hofman De lockdown op Curaçao wordt zeker tot 30 april verlengd. Dat heeft premier Eugene Rhuggenaath donderdag bekendgemaakt, meldt persbureau ANP. Daarmee zal de avondklok, die tussen...

NTR | Curaçao verlengt lockdown, omdat er geen andere optie is

Oscar van Dam WILLEMSTAD – ‘‘Een versoepeling van de corona maatregelen op Curaçao is op dit moment geen enkele optie. We hebben te maken met de Britse variant,...

DH | Invest in kingdom relations, Council of State reemphasises

THE HAGUE--Relations in the Dutch Kingdom require constant investment, the Council of State reemphasised in its 2020 annual report. The relationship of mutual respect between governments and...

AntilliaansDagblad | Maatregelen Bonaire voorzichtig afgeschaald

Kralendijk - Gezaghebber Edison Rijna heeft tijdens de persconferentie van gisteren het risiconiveau verlaagd van niveau 6 naar niveau 5. Er is volgens Rijna verbetering opgetreden, maar hij...

AntilliaansDagblad | Perspectief politieplannen St. Maarten verdwijnt

Den Haag - Waar de voortgangscommissie eind 2019 optimistisch was over het Korps Politie Sint Maarten (KPSM), is het perspectief op verbeteringen nu erg laag. Anderzijds lijkt...
- Advertisement -spot_img
HomeLandenCuraçaoAntilliaansDagblad | ‘Geef zestigplussers de kans’

AntilliaansDagblad | ‘Geef zestigplussers de kans’

Gedeputeerde Nina den Heyer, gezaghebber Edison Rijna, Paulina ‘Mama Smile’ Rodriguez en Sjoerd ‘Mr Saltman’ van der Brug zijn de eerste vier ambassadeurs.

Kralendijk – Het registratiesysteem dat wordt gebruikt om de aanmeldingen voor de Covid-19-vaccinatie te verwerken heeft afgelopen week met problemen gekampt.

Daardoor konden enkele mensen hun aanmelding niet afronden. Er wordt volgens gedeputeerde Nina den Heyer hard gewerkt om deze problemen op te lossen.

Vorige week zijn er op Bonaire 501 mensen gevaccineerd. Op Saba zijn het er inmiddels 1.000 en op Sint Eustatius ongeveer 600. Den Heyer zegt te hopen dat er op Bonaire binnenkort ook meer mensen gevaccineerd worden.

Vanaf vandaag zijn 60-plussers op Bonaire aan de beurt. ,,Geef de 60-plussers een kans om zich aan te melden. Als personen jonger dan 60 jaar aan de beurt zijn om zich aan te melden, zullen wij dit laten weten. Het nummer 0800 0800 is ook voor mensen met klachten die te maken hebben met Covid-19. Ze moeten kunnen bellen als ze vragen hebben of als ze getest moeten worden”, aldus Den Heyer.

Door de drukte op het callcenter is het tijdelijk mogelijk om zich op Covid-19 te laten testen zonder eerst een afspraak te maken. Wanneer er op het callcenter niet wordt opgenomen, kunnen mensen tussen 9.30 en 11.00 uur terecht in de drive-thru bij de afdeling Publieke Gezondheid aan de Kaya Gilberto Croes 24 in Playa.

Afgelopen week is het callcenter meerdere malen gebeld met de vraag of het mogelijk is om een eerste prik op Bonaire te krijgen en de tweede prik in Nederland. Dit is niet mogelijk. Mensen van buiten het eiland die hier tijdelijk zijn kunnen gevaccineerd worden als ze aan de beurt zijn. Ze moeten nog wel minstens 6 weken op het eiland zijn om de eerste én de tweede prik te krijgen.

Om het goede voorbeeld te geven stellen en iedereen aan te moedigen om zich te laten vaccineren heeft het Bestuurscollege besloten dat de gezaghebber en de gedeputeerden volgende week gevaccineerd worden bij Cocari. Verder laat het openbaar lichaam Bonaire (OLB) posters drukken waarop vaccinatieambassadeurs vertellen waarom zij zich laten vaccineren.

De eerste set van vier posters is vanaf dit weekeinde op social media te zien en daarna in openbare ruimten. Gedeputeerde Nina den Heyer, gezaghebber Edison Rijna, Paulina ‘Mama Smile’ Rodriguez en Sjoerd ‘Mr Saltman’ van der Brug zijn de eerste vier ambassadeurs. Het idee is om de komende tijd iedere week een nieuwe set posters uit te brengen.

Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties