28 C
Willemstad
• zondag 7 maart 2021 14:02

NRC | Curaçaose oud-minister krijgt 30 jaar cel voor opdracht tot moord

Noor Zwolsman | Met vonnis Curaçaose oud-minister krijgt 30 jaar cel voor opdracht tot moord Misdaad George Jamaloodin stond volgens het hof „aan de wieg” van de moordaanslag op...

WNL | Hoekstra wil drugscriminelen harder aanpakken: ‘Stevenen stap voor stap af op halve narcostaat’

Peter Visser Het is hoog tijd dat we de georganiseerde misdaad in Nederland harder gaan aanpakken. Doen we dat niet, dan wordt Nederland “een soort halve narcostaat”. Dat...

AntilliaansDagblad | ‘Situatie veel ernstiger op Bonaire’

Kralendijk - Het aantal besmettingen met Covid-19 neemt de laatste week in rap tempo toe. Zo snel dat gezaghebber Edison Rijna heeft besloten om het risiconiveau op...

DH | Netherlands lifts COVID-19 testing requirements for Dutch Caribbean

AMSTERDAM--Royal Dutch Airlines KLM announced on Thursday that the Netherlands has lifted its coronavirus COVID-19 testing requirements for all six islands of the Dutch Caribbean. Travellers checking in...

AntilliaansDagblad | ‘Opschalen naar 5.000 per week’

Willemstad - In de eerste week van het vaccinatieprogramma op Curaçao hebben veel meer mensen dan verwacht zich laten inenten. Tot en met donderdag waren er 3.371...

AntilliaansDagblad | Baret voor miliciens

Willemstad - Op Marinekazerne Suffisant ontvingen 24 leerlingen gisteren hun baret. Voor de aspirant-militairen is de baretuitreiking het sluitstuk van de Elementaire Vakopleiding, die zes maanden duurde....
- Advertisement -

Meest gelezen 7 dagen

Home Geo Saba & Statia AntilliaansDagblad | CBCS met nieuwste generatie betalingen

AntilliaansDagblad | CBCS met nieuwste generatie betalingen

Na training voor commerciële banken Curaçao, Sint Maarten en Bonaire | Antilliaans Dagblad

Willemstad/Philipsburg – De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) gaat binnenkort over op een nieuwe generatie voor elektronische betalingen. De ‘go-live’ van het zogeheten NACS3-systeem staat gepland voor 9 november aanstaande.

,,Technologische ontwikkelingen gaan razendsnel en hebben een steeds grotere invloed op ons leven”, legt de CBCS uit. ,,Neem bijvoorbeeld de manier waarop we onze dagelijkse betalingen doen, zoals de boodschappen, benzine, energierekening. Elektronisch betalen is een belangrijk deel van ons leven. En aan de basis van een gezonde monetaire economie ligt ons nationale betalingssysteem.”

Het National Automated Clearing and Settlement System (NACS2) betalingssysteem van de Centrale Bank CBCS, die het systeem ook beheert, regelt het betalingsverkeer tussen de lokale banken op Curaçao, Bonaire en Sint Maarten.

,,Momenteel wordt het NACS2-systeem geüpgraded naar de nieuwere NACS3-versie, waarmee wij voldoen aan de nieuwste generatie betalingstechnieken, in het bijzonder de ISO 20022 betalingsstandaard.”

Daarnaast zijn er in het nieuwe systeem belangrijke veranderingen aangebracht voor een optimaal functioneren van het systeem, legt de Centrale Bank uit. De ISO 20022 is de nieuwe betalingsstandaard voor lokale en internationale betalingsberichten. Hiermee is een standaardformaat en -model ontwikkeld voor het uitwisselen van betalingsdata wereldwijd.

De CBCS: ,,Deze betalingsstandaard stelt hogere kwaliteitseisen aan betalingen dan andere standaarden, waardoor je een hogere kwaliteit betalingsverkeer krijgt.”

In verband met de introductie van het nieuwe systeem, heeft de CBCS deze maand een virtuele NACS3 gebruikerstraining georganiseerd voor de commerciële banken op Curaçao, Sint Maarten en Bonaire. De deelnemers hebben kennisgemaakt met het nieuwe NACS3-systeem en zijn geïnformeerd over de grootste veranderingen ten opzichte van het huidige systeem. Ook werd de mogelijkheid geboden om te oefenen met gesimuleerde transacties.

De upgrade van het systeem is voornamelijk technisch en leidt tot verbetering van het betalingsverkeer conform internationale betalingsstandaarden. ,,Het zal voor het algemeen publiek geen directe gevolgen hebben”, legt de Centrale Bank uit. Op 9 november is het zover. Dan moet het NACS3-systeem live gaan.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Steun Knipselkrant Curacao

Knipsel brengt regelmatig misstanden aan het licht met de nodige bewijzen en onderbouwing.
Als je de analytische blogs en naschriften van KKC waardeert kan je ons helpen dit nieuwsforum mogelijk te blijven maken.

Een donatie helpt onafhankelijke onderzoeksjournalistiek op de eilanden in stand te houden. Uw steun zorgt dat wij kunnen doorgaan met dit werk. Masha danki!

Geselecteerd bedrag € -

Vragen over doneren? Kijk hier voor meer informatie.

Zoeken

Recente reacties