27 C
Willemstad
• woensdag 8 december 2021 20:51

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | CBCS komt met herdenkingsmunt

Jubileum 10 jaar staatkundige hervormingen | Antilliaans Dagblad

Willemstad/Philipsburg – Ter gelegenheid van het 10-jarige jubileum van de staatkundige hervormingen van 10 oktober 2010 brengt de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) een speciale herdenkingsmunt in omloop.

De circulatiemunt met een nominale waarde van 5 gulden vertoont op de voorkant het Romeinse cijfer X, met daarin, in neerwaartse letters ‘October 10, 2010-2020’. Aan de linkerzijde van de X staat een gekleurde afbeelding van de vlag van Curaçao en aan de rechterzijde een gekleurde afbeelding van de vlag van Sint Maarten.

Helemaal bovenaan staat ‘Pais Kòrsou’, respectievelijk ‘Country of Sint Maarten’ en onderaan zijn de silhouetten van de landen Curaçao en Sint Maarten afgebeeld.

Op de andere zijde van de munt staat een afbeelding van het wapen van het voormalige land Nederlandse Antillen met de waarde-aanduiding ‘5G’ en het jaartal ‘2020’.

- Advertentie -

Deze munt, waarvan 100.000 exemplaren zijn gemaakt, wordt op vrijdag 9 oktober 2020 via de commerciële banken op Curaçao en Sint Maarten in omloop gebracht. Speciaal voor verzamelaars heeft de CBCS een beperkte hoeveelheid muntrollen in een speciaal bedrukte verpakking beschikbaar, met daarin 20 munten voor de prijs van 100 gulden.

Deze rolletjes zijn alleen bij de CBCS verkrijgbaar.
De munt is officieel aangeboden aan de premiers en de ministers van Financiën van Curaçao en Sint Maarten. Op Curaçao werd de munt overhandigd door CBCS-president Richard Doornbosch en op Sint Maarten door CBCS-filiaaldirecteur Raquel Lo-Fo-Wong.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

3 reacties

 1. Voor de gemiddelde nederlander ia ruggenaath zelf ook gewoon een neger en dat is hij ook, niks mis mee, alleen weet hij het zelf niet. Ik heb trouwens een idee wat ze met die munten kunnen doen. Nee, niet wat jullie nu in gedachten hebben. Ze kunnen die munten gewoon lekker bij de voedselbanken gaan uitdelen samen met de voedselpakketen. Zijn ze meteen voor van al hun munten af.

 2. Ericlapas zegt:
  … “Nog Rhuggenaath, nog zijn vader hebben zich voor de Emancipatie van de neger ingezet”…..

  Wou je zegen dat “Afro yu di Kòrsou” als Emsley Tromp, Don Martina, Papa Godett, Helmin Wiels, Maria Liberia Petersz, Anthony Godett, Charles Coopers, Renée Rosalia, Hazel Jackson, Chos Romero, Stephen Martina, Gilbert Martina, Jerry Hasselmeyer en Marveline, Aubrey, en Werner Wiels zich voor de emancipatie van de afro ydk hebben ingezet?

  Wat doen onze zwarte leiders nou echt voor hun volk?
  Een naam van een school veranderen naar KAP? , een wetsvoorstel voor salarisverhoginig van de ministers regelen……laat me vaker zo hard lachen Ericlapas…..altijd moet een ander iets voor de zwarte medemens doen..maar wat doen onze eigen zwarte leiders, behalve geldzakken vragen en in hun zakken stoppen??? Opstoken en haatzaaien..? Reizen? Ouwehoeren over autonomie?

  Ze hebben vooral hun zakken gevuld, hun vrienden bevoordeeld, hun aqualectra rekeningen laten betalen, studies ( Marvelien Wiels, Zus) en hun dochters aanstellen, Gijsbertha…., de ook goed voor de Geus zorgde….Don Martina die een dikke baan regelde voor Stephen Martina bij aqua lectra….hoog Robert Mugabe gehalte bij al deze politici….

  Robert Mugabe die Rhodesie/zimbabee binnen 15 jaar van een voedselexporterend land, naar een voedselbehoevend land hielp…..en duizenden mensen vermoorde met stammenrellen..

  Als we zo naar Afrika kijken…doet de Afro leider vooral wat voor de emancpatie van zichzelf….

  Geen leider zo slecht en dictatoriaal voor haar volk als een zwarte leider..sorry..maar history spreekt boekdelen…

 3. Een herdenkingsmunt, zal Ruggennaath nu weer eisen net als het monument van 30 mei dat zijn naar erop komt te staan?

  Dat was een belediging voor de familie leden van de twee die gestorven zijn tijdens 30 mei ’69, noch Ruggenaath, noch zijn vader heeft zich ooit voor de emancipatie van de neger ingezet.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NTR | Toneel tegen huiselijk geweld: ‘Het kwam hard binnen’

Marit Severijnse KRALENDIJK – Met de theatervoorstelling ‘Stop the beating’ trapt advies- en meldpunt Guiami een grote campagne tegen huiselijk geweld en kindermishandeling af. “Het komt hard binnen....

DH | Child abuser opposes his extradition from Scotland

PHILIPSBURG--Almost three years after he was sentenced by the Court of First Instance in St. Maarten to seven years in prison for a large number of...

Ingezonden | Allemaal ‘Nette Mensen’

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AntilliaansDagblad | Coalitie boycot raadsvergadering Bonaire

Kralendijk - Wie gisteravond rekende op vuurwerk in de Eilandsraad kwam bedrogen uit. Vijf minuten nadat waarnemend gezaghebber Reynolds Oleana de vergadering had geopend konden de aanwezigen...

AntilliaansDagblad | Slechts enkele organisaties hebben echt 12,5% gekort

Willemstad - Ongeveer de helft van rechtspersonen die door de overheid gefinancierd worden, zoals stichtingen, verenigingen en overheids-nv’s voldoet ‘min of meer’ aan de eis van 12,5...

AntilliaansDagblad | Klimaatrisico’s financiële sector

CBCS voorzitter regionale werkgroep gecoördineerde aanpak Willemstad/Philipsburg - ,,De juiste mix vinden om klimaatrisico’s en groene financiering in onze regio aan te pakken en te bevorderen, zal een...
- Advertentie -