AntilliaansDagblad | Adviescommissie bezuinigingen zorg Aruba

Het totaal aantal actieve besmettingen staat nu op 1630 | Antilliaans Dagblad

Oranjestad – Minister Dangui Oduber van Toerisme, Volksgezondheid en Sport heeft een nationale commissie benoemd die hem moet adviseren over de bezuinigingen in de zorg. De bewindsman hoopt door de sector zelf te laten meedenken over besparingen, de weerstand ertegen minder wordt.

Recent kwamen veel protesten vanuit de sector toen bleek dat de bezuinigingen van vijf miljoen florin per maand voorlopig van kracht blijven. Vrijwel alle zorgverleners waren tegen de manier waarop dat nu gebeurt.

Uit de vele brieven die over het onderwerp werden geschreven, kwam wel naar voren dat de zorgverleners zelf ook manieren zien om efficiënter met de zorg om te gaan. Volgens hen kunnen besparingen worden bereikt zonder dat de kwaliteit wordt aangetast.

De minister heeft nog wel geprobeerd om Nederland op andere gedachten te brengen, maar Den Haag was niet te vermurwen: de bezuiniging op de zorg blijft staan. Wel mag Aruba zelf bepalen hoe die moet worden ingevuld. Om alle partijen tegemoet te komen, laat minister Oduber de zorgverleners nu meepraten.

Deze ‘nationale commissie’ bestaat uit vertegenwoordigers van het ministerie van Volksgezondheid en vertegenwoordigers van Raad van Bestuur van Stichting Ziekenverpleging Aruba, Instituto Medico San Nicolas (IMSan), Raad van Bestuur van FSMA Respaldo, Stichting Algemene Bejaardenzorg Aruba, Huisartsenvereniging Aruba, Vereniging Medisch Specialisten Aruba, vereniging van apothekers Aruba, Arubaanse Vereniging van Fysiotherapeuten, Vereniging van specialisten Ziekenhuis Aruba, Aruba Dental Society, Vereniging Verloskundigen Aruba, Vereniging Apothekers Aruba en de Arubaanse Bond voor Verpleegkundigen.

Minister Dangui Oduber wil binnen twee maanden een advies.

Bron: Antilliaans Dagblad

2 Reacties op “AntilliaansDagblad | Adviescommissie bezuinigingen zorg Aruba

  1. @Rene van Aller, met alle respect. dat geldt voor iedereen die de staatskast beroofd, en de medici vormen hier geen uitzondering op! Het is niet normaal hoeveel huisartsen, specialisten hier miljoenen verdienenaan fantoomfacturen, nepfacturen,of dreiedubbel declareren voor elk wissewasje een onderzoek, én declareren.

    Corruptie is een gedrag dat in elke sector voorkomt, medici, consultants, advocaten, accountants, notarissen, en medici..

    Ik ken genoeg cases van (J)advocaten die maar al te graag een graantje meepikken uit de staatsruif, al moeten ze hun moeder lichten, als ze er beter van worden gaat alle moraal van bord!

  2. Renée van Aller

    Als politici zichzelf niet zouden verrijken zou deze situatie niet zijn onstaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *