28 C
Willemstad
• dinsdag 18 mei 2021 20:23

ParadiseFM | 50.000 mensen volledig gevaccineerd

Meer dan 50.000 mensen op Curaçao zijn inmiddels volledig gevaccineerd. Zij hebben beide coronavaccinaties ontvangen. Ruim 80.500 mensen hebben hun eerste prik ontvangen. Bijna 83.000 mensen hebben...

Democracy now! | Tuesday, May 18, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 18 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Motie Staten vraagt meer versoepelingen, waaronder avondklok naar middernacht

De Curaçaose regering wordt in een motie van het parlement vandaag verzocht de coronamaatregelen verder te versoepelen. En dat op de dag dat premier Rhuggenaath in een...

Nu.cw | 62 Procent inmiddels gevaccineerd, prik nu vanaf 16 jaar

62 Procent van het aantal mensen op Curaçao dat gevaccineerd mag worden heeft inmiddels een eerste prik gehad. Er is dus nog een grote groep, ruim 30...

DolfijnFM | Groep acht van de Emmy Bertholdschool moet EFO toets hoofdrekenen over doen

WILLEMSTAD – Groep acht van de Emmy Bertholdschool moet de EFO Hoofdrekentoets overdoen. Afgelopen dinsdag deden ze die toets voor het eerst. Maar door een vergissing van...
- Advertisement -spot_img

Antilliaans Dagblad | RdK: Deal begin 2021

HomeMediaAntilliaans Dagblad | RdK: Deal begin 2021

Dertien potentiële kandidaten over | Antilliaans Dagblad

Willemstad – De Project Management Organisatie (PMO) van Refineria di Kòrsou (RdK) meldt dat er 13 geïnteresseerden in de overname van de olieraffinaderij, de opslag bij Bullenbaai en de utiliteitenplant CRU over zijn – eerder werd melding gemaakt van 25 kandidaten – en dat er gemikt wordt op het sluiten van een deal begin 2021.

RdK wil zo transparant mogelijk zijn en bericht dat er onlangs contact is geweest met dertien geïnteresseerde partijen in het project Arawak. Zij zijn uitgenodigd om vóór 5 oktober 2020 een zogenoemde ‘non-binding proposal’ in te dienen. Alle partijen die interesse getoond hebben, hebben inmiddels een ‘non-disclosure agreement (NDA)’ getekend.

,,Uiterlijk in december van dit jaar zal aangekondigd worden welke partij de voorkeur geniet om mee verder te onderhandelen en tot een eindcontract te komen”, aldus RdK die uitlegt dat een NDA een gebruikelijke procedure is bij internationale multimiljonaire transacties.

,,RdK geeft de deelnemende partijen toegang tot een virtuele ‘data room’ waarin zij allerhande confidentiële commerciële en technische informatie krijgen van de verschillende faciliteiten”, zo wordt nader uitgelegd.

En verder: ,,Ook de partijen zelf willen niet dat de mededingers weten van hun strategische activiteiten, omdat dit invloed heeft op hun concurrentiepositie. RdK wil deze betrouwbaarheid kunnen garanderen.”

De geïnteresseerde partijen hebben een vragenlijst moeten invullen over onder andere de voorstellen met betrekking tot het operationaliseren van de Curaçaose faciliteiten, de ervaring met het managen van een raffinaderij en de mogelijkheden om aan olie en andere producten die verkocht kunnen worden te komen. Ook moet er bewijs geleverd worden dat er over voldoende financiële middelen beschikt wordt om aan de toekomstige verplichtingen te kunnen voldoen.

Het proces is volgens RdK op dit moment in drie fasen verdeeld. Er worden eerst ‘non-binding proposals’ ingediend die door PMO en adviseurs geëvalueerd worden. Dit vindt vóór eind oktober plaats. Daarna wordt er een verkorte lijst gemaakt van geselecteerde gegadigden die uitgenodigd worden om een definitief bod te doen. Dit zal medio november gebeuren. Tot slot zal er in december begonnen worden met onderhandelingen met de zogenoemde ‘preferred bidder’. De bedoeling is dat in het eerste kwartaal van 2021 de onderhandelingen afgerond worden.

Bron: Antilliaans Dagblad

10 reacties

 1. – De Project Management Organisatie (PMO) van Refineria di Kòrsou (RdK) meldt dat er 13 geïnteresseerden in de overname van de olieraffinaderij.
  Als PMO nu nog steeds niet er van overtuigd is dat de raffinaderij over en uit is,
  en naar mijn mening weten ze dit al heel lang, is er van professionaliteit allang geen spraken meer.
  Dit is zuiver en puur zakkenvullerij en trekken aan een paard dat reeds een heel lange tijd dood is.
  Het verijst moet en inzicht om nu eindelijk de deur definitief dicht te doen en stoppen met geld gooien in een absoluut bodemloze put.
  Jammer voor de leden van het PMO team maar het moet nu echt afgelopen zijn

 2. Ik neem aan dat de 20 miljoen per maand om de waakvlam aan te houden door loopt tot eind 1ste kwartaal 2021.
  Dus 140 miljoen aan extra kosten en zoals altijd met deze schoften GEEN resultaat en achteraf was er niemand verantwoordelijk.

 3. Daar gaan we weer. Gaat weer miljoenen kosten die we niet hebben. Geen bonafide olieboer stapt hierin en in de vragenlijst aan gegadigden zie je geen vraag over financiële middelen om de raffinaderij te moderniseren. Hooguit een charlatan zal een poging wagen.
  Wel een gouden kans voor ontwikkelaars om voor 1 dollar de erfpacht te krijgen voor de raffinaderij en de Bullenbaai. Met en leuk verhaal trapt de RdK hier ongetwijfeld wel in. Minimaal 10 van de 13 gegadigden zijn ontwikkelaars ??

 4. Zozo de RdK heeft het boekje “basisbeginselen Procurement” gelezen en wil nu wijs overkomen door met termen te smijten. “aldus RdK die uitlegt dat een NDA een gebruikelijke procedure is bij internationale multimiljonaire transacties.” Bullshit, een NDA kan ook lokaal bij lage bedragen bedongen worden. We gaan nu zien welke kandidaten shortlisted worden en laten we kijken welke naam boven komt drijven.

 5. Gewoon volhouden met z’n allen om dat stuk schroot weer aan de gang te trappen.
  Het gaat er alleen maar om om het zo lang mogelijk te rekken en de failliete zooi nog verder uit te melken.
  Allerlei dure termen ertegenaan gooien en het gros van de bevolking slikt het wel weer. De tijd zal het leren maar het is waanzin ten top.

 6. RdK doet alsof zij de betere partij zijn in onderhandelingen terwijl ze bij Gods Gratie moeten hopen dat er iemand het wil overnemen

 7. begin 2021: dus over 4 maanden. Gaat deze keer wel iemand ownership nemen als het niet lukt? Stapt Steven Martina op? Wordt RdK top ontslagen? Of is het weer heel vrijblijvend traject waar iedereen als consultant mag meegraaien maar niemand verantwoordelijk wordt gehouden

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties