28 C
Willemstad
• donderdag 6 mei 2021 12:43

Democracy now! | Thursday, May 6, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

PBC | Grapperhaus wil onderzoek naar oververtegenwoordiging migraten in strafrechtketen

Persbureau Curacao Minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid in Nederland gaat onderzoek uitvoeren naar de oververtegenwoordiging van mensen met een migratieachtergrond. Die verschilt in de verschillende fases...

PBC | Curaçao krijgt informatiecentrum Europese Unie

Persbureau Curacao Curaçao krijgt een informatiecentrum over de Europese Unie. Een initiatief van de Kamer van Koophandel en de Stichting Caribische belasting en Europawinkel. De Europese Commissie in...

PBC | Inspectie controleert 21 winkels en restaurants

Persbureau Curacao De Inspectie heeft een groot aantal restaurants een waarschuwing gegeven omdat zij zich niet aan de coronaregels houden. 21 zeken kregen een bezoekje. In de meeste gevallen...

PBC | Politie rolt autobende op

Persbureau Curacao De politie heeft gisteren een autobende opgerold. Dat gebeurde na een inval in een huis aan de Patagoniaweg. Daar werden allerlei auto-onderdelen en gestripte auto’s gevonden...

DolfijnFM | Politie controleert met aspirant agenten

De politie van Curaçao controleert deze dagen met een groot aantal aspirant politieagenten op de weg. Dinsdag en woensdag werden 140 auto’s gecontroleerd. 48 chauffeurs kregen een...
- Advertisement -spot_img
HomeEconomieToerismesectorAntilliaans Dagblad | ‘Plaza Hotel ontwikkelen’

Antilliaans Dagblad | ‘Plaza Hotel ontwikkelen’

Nieuwe eigenaar APC in vergevorderd gesprek met Heritage Plaza Consortium | Jeu Olimpio

Willemstad – Het Algemeen Pensioenfonds Curaçao (APC), sinds vorige week de nieuwe eigenaar van Plaza Hotel in Punda, voert in verband met de ontwikkeling van het complex vergevorderde gesprekken met het Heritage Plaza Consortium.

Deze groep bestaat uit verschillende Nederlandse vastgoedexperts: Ab van der Wiel, van het prijswinnende project Meelfabriek in Leiden; Realconomy Group te Rotterdam; en de bekende Hans de Boer, tot voor kort voorzitter van de Nederlandse werkgeversorganisatie VNO-NCW, die volgens APC ‘zeer betrokken is bij Curaçao’.

,,De ambities en de verwachtingen zijn hoog. Het project zal worden ontwikkeld met zoveel mogelijk inzet van lokale expertise”, meldt het pensioenfonds, nadat er gisteren door bepaalde online media berichten werden verspreid dat De Boer – en niet APC – het Plaza Hotel zou hebben gekocht. Bronnen ontkennen dat met kracht tegenover het Antilliaans Dagblad: ,,APC is de trotse eigenaar.”

APC heeft op 17 september het onroerend goed bekend als ‘Plaza Hotel’ op de veiling gekocht voor het bedrag van 6,3 miljoen gulden. Daarmee is Plaza onderdeel van de lokale beleggingsportefeuille van het fonds.

,,De plannen worden momenteel voorbereid om deze prachtige locatie in de binnenstad van Curaçao duurzaam te ontwikkelen, waarbij het karakter van het werelderfgoed van Unesco wordt gewaarborgd”, aldus een persverklaring. ,,Dit project moet integreren met de binnenstad en zal waarde toevoegen aan onder meer het toeristisch product van Curaçao en de culturele belevenis van haar inwoners.”

Het APC, het pensioenfonds voor overheids- en semi-overheidspersoneel, bestaat 83 jaar. APC voert naar eigen zeggen ‘een gedegen, solide en prudent beleggingsbeleid’ om de pensioenen van de deelnemers te waarborgen.

Het fonds gaat in zijn beleggingsbeleid uit van algemeen aanvaarde bedrijfseconomische uitgangspunten waaronder rentabiliteit, liquiditeit, solvabiliteit, risicospreiding en in afstemming met de opbouw van de verplichtingen van het fonds. ,,De Covid-19-pandemie leert ons des te meer dat diversificatie en differentiatie in de beleggingsportefeuille essentieel zijn. Het strategisch belang van de lokale investeringen ligt in de constante factor van het rendement.”

Tot slot: ,,Wij verheugen ons tezamen met onze nieuwe partners op deze nieuwe uitdaging en richten ons hierbij op succes voor APC, de investeerders en voor Curaçao.” Aldus het pensioenfonds dat aangeeft ‘de toekomst met vertrouwen tegemoet te zien’.

Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

8 reacties

 1. De Plaza aankoop is zo slecht nog niet.

  6,3 miljoen voor een verrot gebouw dat gesloopt moet worden.

  Dus 6,3 miljoen voor de lokatie?

  Hoe wil je dat allemaal terug verdienen?

 2. ‘APC voert naar eigen zeggen ‘een gedegen, solide en prudent beleggingsbeleid’ om de pensioenen van de deelnemers te waarborgen.’

  Daar past de afschrijving van 50 miljoen op de belegging in Girobank natuurlijk uitstekend bij.

  En die 50 miljoen is pas het begin.

  Of niet, Stephen Capella?

  Neysa Insane-ia misschien?

 3. APC moet oppassen geen tweede Ennia te worden.

  De Plaza aankoop is zo slecht nog niet, maar ze stonden op het punt de door Stephen Capella en zijn moeder leeggeroofde Girobank over te nemen waarop ze al een vordering van 50 miljoen (bedankt, Capone Capella!) hadden moeten afschrijven.

  En nu wil de MinFin ook nog eens 200 miljoen van APC ‘lenen’.

  De ambtenarenpensioenen zijn in gevaar. Zeker als je bedenkt dat Philip Martis (de man van 1 miljoen bij SVB) er toezichthouder is.

  Erg geruststellend wetend dat Philip Martis ook toezichthouder bij Girobank was en daar meetekende voor de 400,000 dollar voor Stephen Capella, sorry: Stephen Capella’s moeder.

  En van de andere commissaris bij Giro Gate, Neetje van der Veen, die nu bij de ARC zit hoeven we ook geen toezicht op ARC te verwachten.

  Overigens vreemd dat Philip Martis de tijd heeft om er een reeks dikbetaalde commissariaten op na te houden. Met zijn salaris van een miljoen bij de SVB zou je verwachten dat hij 48 uur per dag met de SVB bezig is.

 4. Allemaal.politieke zetjes … project financieren aan overkant van sunscape…. elizabeth hof… geen enkele commerciele bank wou dit doen maar ok dan doet apc dit wel even want er is toch geld zat…… herwaarderen van onroerend goed om zo de dekkings graad van pensioenen bij te poetsen maar ik snap evelyn wel als de lijken uit dw kast vallen is ze er niet meer giro 2 in de maak…. zeelandiaa office park kopen en beheer geven aan heren 2…. tjaa

 5. De aankopen kun je aan Evelyn cs wel overlaten-:) laten we hopen dat er in de nabije toekomst voldoende geld in kas is om de ambtenaren van hun pensioen te laten genieten. Je weet het maar nooit hier met die graaiers!

 6. weer APC ze hebben scrap yard 1 maandje geleden aangekocht.

  NU willen ze weer een terrein kopen in Salina en tevens ook op de Jan noorduynweg.

  Het zijn allemaal gelden van de ambtenaren en waarbij er boven de marktprijs wordt aangekocht zie terrein naast Promenade. tevens hebben ze zeelandia office park ook aangekocht……….. laatste zak met geld van het volk moet op dus snel alles aankopen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties