29 C
Willemstad
• zaterdag 16 oktober 2021 20:24

Laatste reacties

- Advertentie -

Antilliaans Dagblad | Eerste woningen Wechi in najaar klaar

Wechi Development Company (WDC)

Willemstad – Ten zuidwesten langs de Weg naar Westpunt, tussen Julianadorp en Souax, niet ver van de luchthaven, verrijst een nieuwe woonwijk ter grootte van 135 hectare waar in totaal circa vierduizend woningen zullen worden gebouwd. In het najaar zullen de eerste negen huizen worden opgeleverd, aldus projectontwikkelaar Wechi Development Company (WDC).

De nieuwe woonwijk biedt onderdak aan naar schatting zesduizend mensen. Motto van de wijk is: groen, leefbaar en veilig. De wijk biedt tevens plaats aan voorzieningen als een school, winkels, een dokterspost en bedrijfsgebouwen.

WDC is een bv die door Fundashon Kas Popular werd opgericht om plantage Wechi te ontwikkelen als een nieuwe stadswijk. De projectontwikkelaar is een voorbeeld hoe de semi-private sector en de overheid samen kunnen werken aan duurzame ontwikkeling. De overheid heeft ter stimulering geïnvesteerd in een deel van de infrastructuur. Bij de realisering zijn diverse lokale partijen betrokken.

- Advertentie -

,,Wechi wordt gebouwd voor en door Curaçao”, aldus WDC. In de wijk komt een mix aan woningen te staan die tegemoetkomt aan de bevolkingsopbouw op Curaçao. Twee derde van het aanbod zal worden verkocht; een derde, ruim duizend woningen, zal te huur worden aangeboden.

Het project ging in 2013 van start. Sindsdien is gewerkt aan de aanleg van de infrastructuur, zoals wegen en bekabeling, en werden modelwoningen neergezet. Het project liep vertraging op door een langlopende rechtszaak over vergunningen en de bestemming van het terrein volgens het Eilandelijk Ontwikkelingsplan (EOP). Een jaar geleden werd uiteindelijk akkoord verleend nadat de rechter vaststelde dat procedure voor de bouwvergunning correct was verlopen.

Het project vormt een enorme impuls voor de economie van Curaçao en voor de eilandelijke bouwsector in het bijzonder, aldus de projectontwikkelaar. Veel aandacht gaat ook uit naar de inrichting van de openbare ruimte. Zo zal er energiezuinige straatverlichting komen, liggen er zonnepanelen op de daken, en wordt er veel groen aangeplant.

Vegetatie die er nu al staat wordt zoveel mogelijk gespaard. Ook de niveauverschillen in het terrein blijven behouden, ook al vanwege de natuurlijke afwatering. Verder komen er veilige voorzieningen voor fietsers en voetgangers en worden er speelplekken voor kinderen aangelegd en parkjes waar kan worden gerecreëerd. Her en der zullen beveiligingscamera’s worden opgehangen.

- Advertisement -

Omdat de wijk een afspiegeling zal bieden van de Curaçaose samenleving zal er een breed aanbod aan typen woningen en appartementen worden gebouwd. Momenteel bevindt het project zich in de eerste fase waarin ongeveer 20,5 hectare grond bouwrijp wordt gemaakt. In deze fase worden 700 woningen voor zowel jong als oud gebouwd, naast diverse voorzieningen, zoals bedrijfsruimten.

Dat maakt het mogelijk dat ondernemers dicht bij huis kunnen werken. Er kan al een kijkje worden genomen in een van de negen modelwoningen. Geïnteresseerden kunnen dagelijks tot 12.00 uur terecht in het informatiecentrum.

Met de bouw van de nieuwe woonwijk kan een deel van het woningtekort op Curaçao worden opgelost. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek is er op het eiland vooral een groot tekort aan woningen tot 250.000 gulden.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

1 reactie

  1. Projectontwikkelaar WDC wie zijn dat ?
    Wechi wat moet ik ervan zeggen .
    Wie zijn de grondbezitters ?
    Het bleef heel lang stil , heel stil .
    En toch is het vreemd , heel vreemd .

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | 2.000 deelnemers uit 34 landen bij KLM Curaçao Marathon

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De organisatie van de KLM Curaçao Marathon verwacht op zaterdag 27 en zondag 28 november 2.000 deelnemers vanuit 34 landen. Zestig procent van hen...

PBC | De top 8 mooiste stranden van Curaçao

Persbureau Curacao Curaçao is een heerlijk vakantie-eiland in de Caribische Zee. Het staat bekend om zijn prachtige baaien, dito zandstranden en kraakheldere zee. Ga je op vakantie naar...

NOS | Drukte op Schiphol, meer herfstvakanties geboekt dan voor corona

Waar het coronavirus tot voor kort een dikke streep zette door vakantieplannen, wordt er deze herfstvakantie weer volop gereisd. Reisorganisaties spreken van een 'inhaaleffect': "Het vertrouwen van...

Parool | Duits tijdschrift veegt vloer aan met Nederlands drugsbeleid

Bob van Huet Nederland is door een buitensporig drugsbeleid tot een maffiaparadijs verworden, vindt Der Spiegel. Het Duitse weekblad wijdt een opmerkelijke coverstory aan het buurland. Nadat eerder de...

PBC | Daling zet door, dodental loopt op

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Twee personen die besmet waren met het coronavirus zijn afgelopen dag in een verzorgingstehuis overleden. Het aantal coronadoden komt daarmee op 171 te staan. Het...

ParadiseFM | CURACAO Magazine al sinds vorig jaar mei gestopt

Het tijdschrift CURACAO dat in Nederland werd uitgegeven is niet door de huidige gevolmachtigde minister Carlsson Manuel stopgezet, maar door diens voorganger Anthony Begina. Zo schrijft oud-journalist...
- Advertentie -