27 C
Willemstad
• zaterdag 4 december 2021 03:03

Laatste reacties

- Advertentie -

Ander verhaal Wescot

* Regering Sint Maarten geeft ander beeld over videoconferentie
* Philipsburg oneens met ToR onderzoek Tromp

Philipsburg/WillemstadAangezien Sint Maarten niet is geraadpleegd over de Terms of Reference (ToR) voor het door de Curaçaose regering Schotte gewenste onderzoek naar president Emsley Tromp van de gezamenlijke Centrale Bank, kan Sint Maarten ‘niet instemmen met deze ToR’.

Dit heeft premier Sarah Wescot-Williams (DP) maandag duidelijk gemaakt tegenover haar collega Gerrit Schotte (MFK) van Curaçao.
Dat doet de Sint Maartense regeringsleider in een persbericht over de videoconferentie, waarover eerder al de regering in Willemstad een communiqué uitstuurde.
Maar in de laatste wordt geen melding gemaakt van de mogelijke blokkade door Sint Maarten van het integriteitsonderzoek naar de topman van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) en de schorsing van Tromp, zoals voorgesteld door de Curaçaose voorzitter Renny Maduro van de Raad van Commissarissen.

Het enige wat het persbericht van het kabinet Schotte meldde, was dat de regeringen zaterdag verder praten en dat daarvoor een regeringsdelegatie van Philipsburg naar Curaçao komt. Daarover zegt het kabinet Wescot- Williams dat afgesproken is dat de twee regeringen elkaar weer zullen ontmoeten en met de RvC en de directie van de CBCS zullen spreken, maar dat deze ‘tentatief’ zaterdag plaatsvindt en hoogstwaarschijnlijk op Curaçao.

- Advertentie -

,,Wij begonnen de videoconferentie met de Curaçaose regering met de vraag wat ons standpunt is ten aanzien van het onderzoek naar en de schorsing van Tromp alsmede de aanstelling van het zevende lid van de RvC”, zo wordt Wescot-Williams geciteerd.

Daarop lieten Schotte en Financiënminister George ‘Jorge’ Jamaloodin (MFK) weten dat het onderzoek naar Tromp nog niet is begonnen.

,,Onze respons daarop was dat aangezien wij niet zijn geraadpleegd over de ToR voor het onderzoek, wij niet akkoord kunnen gaan met die ToR.”

Wescott-Williams stelt verder dat het kabinet Schotte de keuze van het onderzoeksbureau (Instifin uit België, red.) heeft overgelaten aan de RvC van de Centrale Bank.
Wat eveneens niet bleek uit het persbericht van Schotte, maar wel uit dat van de regering van Sint Maarten is dat laatstgenoemd land ‘voortdurend de nadruk legt op goedkeuring van de CBCS-begroting’ voor 2012 en dat zaken die van belang zijn voor de rol van de Centrale Bank op Sint Maarten uitgevoerd worden.
Na ongeveer een uur werd besloten dat Philipsburg alsnog de ToR ontvangt, waar Sint Maarten op haar beurt op zal reageren, evenals Curaçao dit nog zal doen.

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

Democracy now! | Friday, December 3, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 3 december 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | DCNA vergoot weerbaarheid van natuurbeschermingsorganisaties

Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA) vergroot de weerbaarheid van natuurbeschermingsorganisaties zodat ze bestand zijn tegen externe schokken. Zo werd bekendgemaakt tijdens de bestuursvergadering. Volgens de organisatie blijft de...

Nu.cw | Saba start begin december met boosterprik

Saba start op woensdag acht december met de campagne voor de boosterprik tegen het coronavirus. Zestigplussers kunnen vanaf die datum hun vaccinatie halen. Dit meldt het Openbaar...

PBC | QR-codecontrole alleen door gecertificeerd personeel

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Bijeenkomsten of feesten voor meer dan 100 mensen vereisen bij de toegang een controle op QR-codes. Om dat proces goed te laten verlopen, biedt...

PBC | Windsurfer Badloe grijpt naast mondiale onderscheiding

Persbureau Curacao Windsurfer Kiran Badloe krijgt geen mondiale onderscheiding van de internationale zeilbond, World Sailing. Bij de mannen heeft nog nooit iemand met de Nederlandse nationaliteit deze onderscheiding...
- Advertentie -