28 C
Willemstad
• donderdag 22 april 2021 09:36

ParadiseFM | Luigi Faneyte verlaat Kumun

Luigi Faneyte heeft vandaag laten weten dat hij is opgestapt als voorman van de partij Kumun. Hij bedankt alle 1595 mensen die op 19 maart op Kumun hebben...

ParadiseFM | ‘Vaxications’ nieuwe trend

Niet alleen Curaçao, maar ook veel andere eilanden zijn aan het nadenken over een manier om het toerisme weer op gang te krijgen zodra het vaccinatiedoel bereikt...

NTR | Koninklijke Landmacht brengt Sint-Maarten in kaart voor orkaanseizoen

Tim van Dijk  PHILIPSBURG – 43 Militairen van Koninklijke Landmacht zijn op Sint-Maarten om het land, de infrastructuur, gebouwen, bruggen, water- en elektriciteitsvoorzieningen volledig in kaart brengen. Met...

DH | Court rules against Alegria, denies long-lease and water rights

PHILIPSBURG--The Administrative Court on Monday came to a different conclusion than the Court of First Instance in September 2020, ruling in favour of Country St. Maarten in...

Ingezonden | Hartverscheurend

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AntilliaansDagblad | Verlenging avondklok op Bonaire

Den Haag - De naleving van de avondklok is op Bonaire goed. Bovendien blijkt de maatregel een effectief middel tegen verspreiding van het coronavirus. Daarom krijgt gezaghebber...
- Advertisement -spot_img
HomeLandenCuraçaoAnder verhaal Wescot

Ander verhaal Wescot

* Regering Sint Maarten geeft ander beeld over videoconferentie
* Philipsburg oneens met ToR onderzoek Tromp

Philipsburg/WillemstadAangezien Sint Maarten niet is geraadpleegd over de Terms of Reference (ToR) voor het door de Curaçaose regering Schotte gewenste onderzoek naar president Emsley Tromp van de gezamenlijke Centrale Bank, kan Sint Maarten ‘niet instemmen met deze ToR’.

Dit heeft premier Sarah Wescot-Williams (DP) maandag duidelijk gemaakt tegenover haar collega Gerrit Schotte (MFK) van Curaçao.
Dat doet de Sint Maartense regeringsleider in een persbericht over de videoconferentie, waarover eerder al de regering in Willemstad een communiqué uitstuurde.
Maar in de laatste wordt geen melding gemaakt van de mogelijke blokkade door Sint Maarten van het integriteitsonderzoek naar de topman van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) en de schorsing van Tromp, zoals voorgesteld door de Curaçaose voorzitter Renny Maduro van de Raad van Commissarissen.

Het enige wat het persbericht van het kabinet Schotte meldde, was dat de regeringen zaterdag verder praten en dat daarvoor een regeringsdelegatie van Philipsburg naar Curaçao komt. Daarover zegt het kabinet Wescot- Williams dat afgesproken is dat de twee regeringen elkaar weer zullen ontmoeten en met de RvC en de directie van de CBCS zullen spreken, maar dat deze ‘tentatief’ zaterdag plaatsvindt en hoogstwaarschijnlijk op Curaçao.

,,Wij begonnen de videoconferentie met de Curaçaose regering met de vraag wat ons standpunt is ten aanzien van het onderzoek naar en de schorsing van Tromp alsmede de aanstelling van het zevende lid van de RvC”, zo wordt Wescot-Williams geciteerd.

Daarop lieten Schotte en Financiënminister George ‘Jorge’ Jamaloodin (MFK) weten dat het onderzoek naar Tromp nog niet is begonnen.

,,Onze respons daarop was dat aangezien wij niet zijn geraadpleegd over de ToR voor het onderzoek, wij niet akkoord kunnen gaan met die ToR.”

Wescott-Williams stelt verder dat het kabinet Schotte de keuze van het onderzoeksbureau (Instifin uit België, red.) heeft overgelaten aan de RvC van de Centrale Bank.
Wat eveneens niet bleek uit het persbericht van Schotte, maar wel uit dat van de regering van Sint Maarten is dat laatstgenoemd land ‘voortdurend de nadruk legt op goedkeuring van de CBCS-begroting’ voor 2012 en dat zaken die van belang zijn voor de rol van de Centrale Bank op Sint Maarten uitgevoerd worden.
Na ongeveer een uur werd besloten dat Philipsburg alsnog de ToR ontvangt, waar Sint Maarten op haar beurt op zal reageren, evenals Curaçao dit nog zal doen.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties