26 C
Willemstad
• vrijdag 25 juni 2021 06:42

Laatste reacties

- Advertentie -

Amigoe | Uniek Curaçao vindt pootafdruk, lijkt op panter

Mogelijke pootafdrukken van panter gevonden | Foto Uniek Curacao
Mogelijke pootafdrukken van panter gevonden | Foto Uniek Curacao

BÁNDABOU — Projectcoördinator van Stichting Uniek Curaçao Terence Ching zei eerder nog tegenover de Amigoe dat er niet genoeg bewijs was om te geloven in het bestaan van een panter op Bándabou, maar nu is hij afgelopen vrijdag een pootafdruk tegengekomen bij Boka Patrick die volgens hem wel verdacht veel wegheeft van een panterpootafdruk.

Ching en zijn collega’s hebben foto’s gemaakt (zie hiernaast) en deze voor een second opinion naar het buitenland gestuurd.

Volgens de projectleider van Uniek Curaçao is deze pootafdruk heel anders dan de sporen die ze normaal tegenkomen bij Boka Patrick. Meerdere mensen hebben deze pootafdrukken in de buurt van Boka Patrick gezien, adus Ching. Hij vind het belangrijk dat er meerdere foto’s gemaakt en verzameld worden. Dit om vast te kunnen stellen hoe groot het dier is. Aan de hand van deze informatie kan ook geconstateerd worden of er één of meerdere panters zijn.

- Advertentie -

Volgens Ching zijn er in de omgeving van Boka Patrick veel bergen en grotten, wat een panter een fijne leefomgeving zou vinden. Ching geeft aan dat er nog steeds onvoldoende bewijs is om met zekerheid te zeggen dat de panter bestaat.

Hij roept de bevolking van Curaçao op om te blijven genieten van de natuur. Naar zijn mening is de eventuele panter erg schuw en zal hij wegrennen als hij mensen ziet.

Bron: Amigoe

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

9 reacties

 1. LaStiwz: als ik Minister van Justitie wordt in de nieuwe partij van Herbie, benoem ik jou met je opmerkingsgave en decuctievermogen tot Hoofd Recherche !!! En Sonny betaalt je als Minister van Financien een mega salaris … 🙂

 2. Overigens twijfel ik of de linker foto hier op Curacao is genomen. De laatste keer dat ik zulk een duidelijk profiel in het zand heb gezien is jaren geleden.

  Banden op Curacao hebben geen profiel.

 3. Ik zag vanochtend ook deze foto’s in de Amigoe staan. Zonder onderschrift, waardoor het lijkt dat de rechterfoto van de Bandabouse panter is.

  Zoiets had ik van de Vigilante verwacht. Het (????) deel van de bevolking neemt nu aan dat er een panter is. Er zijn toch foto’s van een pootafdruk.

 4. Het exclusieve Panter recept.

  Men neme:
  1 kilo boetseerklei;
  1 iPhone of soortgelijk;

  De klei vervormen naar een pootafdruk;
  Afdruk in zand maken;
  Foto maken.

  Extra advies, met dank aan Potver3:
  Maak meerdere afdrukken in het zand!

  Kippenveren of muizenstaarten op ongeveer 37 cm van de pootafdruk geven een extra waarborg van echtheid.

 5. De vermeende panter zal niet zijn komen overzwemmen van Venezuela, Aruba o.i.d. Iemand zal de panter als huisdier moeten hebben gehouden. Wie dat was moet toch bij omwonenden en/of familie bekend zijn. Dus wie mist die panter ?
  ( als er al een panter ronddwaalt…..Geitenkadavers gevonden? Kippenveren en wat dies meer zij?. De panter moet toch eten! Maar misschien lust ie alleen maar broodjes aap !).

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | Tekort van 10 miljoen gulden in juni

Curaçao heeft deze maand niet meer genoeg geld om aan de kosten te voldoen. Dit betekent dat ambtenarensalarissen, de zorg en onderstand eigenlijk niet meer bekostigd kunnen...

Democracy now! | Thursday, June 24, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 24 juni 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

ParadiseFM | Negen boetes tijdens controle kustwacht

De Curaçaose kustwacht heeft afgelopen weekend 9 boetes uitgedeeld tijdens controles op zee en bij stranden aan de oostkant. Daarbij zijn er verschillende vaartuigen op papieren en...

ParadiseFM | Kabinet Pisas reageert nog niet op afwijzing IOC

Het kabinet Pisas reageert nog niet op de meest recente afwijzing door het Internationaal Olympisch Comité (IOC). Te zijner tijd wordt het een en ander bekend gemaakt...

ParadiseFM | RIVM: twee nieuwe Gamma-varianten op Curaçao aangetroffen

Er zijn twee nieuwe gevallen van de Gamma-variant van het coronavirus op Curaçao aangetroffen. Dat meldt het RIVM op basis van de laatste monsters die uit het...
- Advertentie -