Amigoe | Uitwerking contract met Damen Shipyards in laatste fase

 Letter of intent Damen en CDM | Foto Antilliaans Dagblad

Letter of intent Damen en CDM | Foto Antilliaans Dagblad

WILLEMSTAD — De uitwerking van de details om tot ondertekening van een eindcontract met Damen Shipyards voor strategisch partnerschap te komen, vindt nu plaats. Dit laat minister van Economische Ontwikkeling Eugene Rhuggenaath (PAR) desgevraagd weten.

“Het is nu de fijne puntjes op de i zetten. In algemene zin is er inhoudelijk sprake van overeenstemming en de verwachting is dat mogelijk 1 augustus de definitieve ondertekening plaats zou kunnen vinden”, aldus de minister.

De verwachting heerst dat Damen na de ondertekening snel de operationele activiteiten van de Curaçaose Droogdokmaatschappij (CDM) op zich zou kan nemen. Rhuggenaath licht toe dat de Curaçaose delegatie van het eerder ingestelde projectteam – dat gevormd wordt door een vertegenwoordiging vanuit zowel de overheid als Damen en dat verantwoordelijkheid droeg voor het uitwerken van een stappenplan om tot een overeenkomst te komen – twee weken terug naar Nederland is afgereisd.

Voldoen aan regelgeving

“De delegatie heeft daar met Damen gesproken over de nog uit te werken details. Eén daarvan is dat Damen natuurlijk wenst dat er lokaal aan alle verplichtingen met betrekking tot wet- en regelgeving door CDM wordt voldaan. Dit ook met het oog op verzekeringsaspecten en aansprakelijkheid. Zo dient CDM over een hindervergunning te beschikken, die reeds eerder was aangevraagd”, aldus de minister. Hij stelt dat aangezien er vanuit de Raad van Ministers (RvM) grote prioriteit wordt gegeven aan de totstandkoming van een partnerschap met Damen, het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) ook ‘alle medewerking heeft toegezegd om de behandeling van de aanvraag versneld te behandelen’.

Uit een advertentie van het GMN-ministerie blijkt dat CDM conform de wetgeving Hindervergunning Curaçao 1994 (A.B. 1994 no. 40) een aanvraag heeft ingediend om op de Dokweg 1 scheepsreparatie-activiteiten te ontplooien. De stukken zullen een maand lang, tot en met 19 augustus – bij het ministerie te Klein Kwartier 33 ter inzage beschikbaar worden gesteld tussen 14.00 en 15.00 uur. Degenen die tegen de hindervergunningverstrekking zijn, kunnen hiertegen schriftelijk bezwaar uiten. Minister Rhuggenaath: “Het ministerie van GMN doet dus zijn uiterste best om de procedure versneld af te handelen.”

Bron: Amigoe

3 Reacties op “Amigoe | Uitwerking contract met Damen Shipyards in laatste fase

  1. Dat is juist het enge. Iedereen weet precies wat hij is en toch gaan duizenden YDK’s op hem stemmen

  2. Schotte komt nooit meer aan de macht. Geloof me.
    Iedereen heeft hem door.

  3. Abraham Mossel

    En maar rekken tot dat er straks ene Gerrit de Raaf weer aan de macht komt, dan kunnen ze weer van voor af aan opnieuw beginnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *