29 C
Willemstad
• dinsdag 26 oktober 2021 20:28

Laatste reacties

- Advertentie -

Amigoe | Tien verdachten vast voor moord

Volgens bronnen komen enkele verdachten uit Curaçao | Foto Algemeen Dagblad
Volgens bronnen komen enkele verdachten uit Curaçao | Foto Algemeen Dagblad

DORDRECHT/WILLEMSTAD — Tien personen zijn gisteravond (Nederlandse tijd) aangehouden na een dodelijke schietpartij in Dordrecht. Zij zitten nog vast. Bij de schietpartij kwam een 38-jarige man, die waarschijnlijk afkomstig is uit Curaçao, om het leven.

Hij werd op straat beschoten en overleed ter plekke aan zijn verwondingen, meldt het ANP.

Volgens de politie gaat het hier om drie vrouwen, van 49, 27 en 17 jaar en drie mannen van 54, 30 en 28 uit Raamsdonksveer en vier mannen van 30, 27, 23 en 17 jaar uit Breda. Volgens bronnen komen enkelen van hen uit Curaçao. Zij zijn overgebracht naar Rotterdam voor verhoor.

- Advertentie -

De identiteit en afkomst van de verdachten worden echter niet door de autoriteiten vrijgegeven. Drie van hen werden aan het eind van de middag door de politie aangehouden, nabij het Bredase winkelcentrum Hoge Vucht . Dat gebeurde met getrokken wapens.

De politie bevestigt dat het drietal verdacht wordt van betrokkenheid bij de liquidatie en dat zij konden worden opgespoord door een achtergebleven kentekenplaat. Later op de avond werden in Raamsdonksveer nog eens vier mannen aangehouden in een woning en twee personen die in een auto zaten die voor de woning stond. De tiende verdachte meldde zichzelf op het politiebureau in Breda.

De problemen zouden zijn ontstaan na een ruzie. Omdat het mooi weer was, waren er veel mensen op straat. Al die getuigen zijn kort gehoord en worden op een later tijdstip nog uitvoeriger gehoord, aldus het Algemeen Dagblad.

Omwonenden hoorden rond kwart over vier meerdere knallen aan de Merwedestraat in Dordrecht. Volgens omstanders is vanuit een auto zes tot acht keer op het slachtoffer geschoten. De traumahelikopter werd opgeroepen. Het slachtoffer werd tevergeefs gereanimeerd; hij overleed rond half vijf.

- Advertisement -

Het slachtoffer bleef tijdens het politieonderzoek lange tijd op straat liggen met een kleed over zich heen, aldus de media. Bij de plek van het incident stonden drie auto’s. Er lag ook de grille van een vierde auto en een kentekenplaat. Vermoedelijk was dit een onderdeel van de vluchtauto. Agenten sloten de plek des onheils af voor nader onderzoek.

De politie deed na het incident ook een buurtonderzoek. Het onderzoek loopt nog. De politie vraagt de hulp van de bevolking om deze zaak zo snel mogelijk te kunnen oplossen. Iedereen die meer weet over het incident of over beelden beschikt, dient contact op te nemen met de Rotterdamse politie.

Bron: Amigoe

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

  1. 10 man in huize staat a raison van 300 euro per dag.

    Misschien kunnen we de op Curacao gevraagde herstelbetalingen voor de slavernij afstrepen tegen de schade van door Curacao naar Nederland geexporteerde criminelen?

    Ik kan je vertellen dat Curacao dan flink aan het bijbetalen komt.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 25 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Tickets naar Curaçao rond kerst kunnen oplopen tot boven de 10.000 gulden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Wie rond de kerstdagen naar Curaçao wil vliegen moet zijn vluchtdagen zorgvuldig uitkiezen. Ga je in het nieuwe jaar terug, dan kunnen de prijzen...

PBC | Toeristische sector Curaçao bezorgt over QR-code

Persbureau Curacao De toeristische verblijfssector op Curaçao maakt zich zorgen over de onlangs aangekondigde maatregelen rond de invoering van de QR-code. Die is te abrupt ingevoerd. Chata, die...

PBC | Aantal vaccinaties op Curaçao passeert de grens van 100.000

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Op Curaçao is dit weekend de 100.000 bewoner gevaccineerd. Het gaat om de eerste prik. Bijna 92.000 van hen hebben inmiddels een tweede prik...

DolfijnFM | Premier Aruba ontkent banden met lokale drugskartels

De premier van Aruba, Evelyn Wever-Croes ontkent geruchten dat zij hechte banden heeft met de lokale drugsmaffia. Die zou geleid worden door haar familie. De geruchten werden verspreid...

DolfijnFM | Maar een persoon positief getest

Vandaag slechts één positieve test op bijna 1400 afgenomen coronatests. Met veertien patiënten die hun isolatie mochten beëindigen komt het totaal aantal actieve cases in Curaçao op...
- Advertentie -