Amigoe | Tien verdachten vast voor moord

Volgens bronnen komen enkele verdachten uit Curaçao | Foto Algemeen Dagblad

Volgens bronnen komen enkele verdachten uit Curaçao | Foto Algemeen Dagblad

DORDRECHT/WILLEMSTAD — Tien personen zijn gisteravond (Nederlandse tijd) aangehouden na een dodelijke schietpartij in Dordrecht. Zij zitten nog vast. Bij de schietpartij kwam een 38-jarige man, die waarschijnlijk afkomstig is uit Curaçao, om het leven.

Hij werd op straat beschoten en overleed ter plekke aan zijn verwondingen, meldt het ANP.

Volgens de politie gaat het hier om drie vrouwen, van 49, 27 en 17 jaar en drie mannen van 54, 30 en 28 uit Raamsdonksveer en vier mannen van 30, 27, 23 en 17 jaar uit Breda. Volgens bronnen komen enkelen van hen uit Curaçao. Zij zijn overgebracht naar Rotterdam voor verhoor.

De identiteit en afkomst van de verdachten worden echter niet door de autoriteiten vrijgegeven. Drie van hen werden aan het eind van de middag door de politie aangehouden, nabij het Bredase winkelcentrum Hoge Vucht . Dat gebeurde met getrokken wapens.

De politie bevestigt dat het drietal verdacht wordt van betrokkenheid bij de liquidatie en dat zij konden worden opgespoord door een achtergebleven kentekenplaat. Later op de avond werden in Raamsdonksveer nog eens vier mannen aangehouden in een woning en twee personen die in een auto zaten die voor de woning stond. De tiende verdachte meldde zichzelf op het politiebureau in Breda.

De problemen zouden zijn ontstaan na een ruzie. Omdat het mooi weer was, waren er veel mensen op straat. Al die getuigen zijn kort gehoord en worden op een later tijdstip nog uitvoeriger gehoord, aldus het Algemeen Dagblad.

Omwonenden hoorden rond kwart over vier meerdere knallen aan de Merwedestraat in Dordrecht. Volgens omstanders is vanuit een auto zes tot acht keer op het slachtoffer geschoten. De traumahelikopter werd opgeroepen. Het slachtoffer werd tevergeefs gereanimeerd; hij overleed rond half vijf.

Het slachtoffer bleef tijdens het politieonderzoek lange tijd op straat liggen met een kleed over zich heen, aldus de media. Bij de plek van het incident stonden drie auto’s. Er lag ook de grille van een vierde auto en een kentekenplaat. Vermoedelijk was dit een onderdeel van de vluchtauto. Agenten sloten de plek des onheils af voor nader onderzoek.

De politie deed na het incident ook een buurtonderzoek. Het onderzoek loopt nog. De politie vraagt de hulp van de bevolking om deze zaak zo snel mogelijk te kunnen oplossen. Iedereen die meer weet over het incident of over beelden beschikt, dient contact op te nemen met de Rotterdamse politie.

Bron: Amigoe

Een Reactie op “Amigoe | Tien verdachten vast voor moord

  1. 10 man in huize staat a raison van 300 euro per dag.

    Misschien kunnen we de op Curacao gevraagde herstelbetalingen voor de slavernij afstrepen tegen de schade van door Curacao naar Nederland geexporteerde criminelen?

    Ik kan je vertellen dat Curacao dan flink aan het bijbetalen komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *