Amigoe | Staten horen rector universiteit

student-universiteit

over recente opmerkingen over de kwaliteit van de instroom van UoC studenten

WILLEMSTAD — Rector magnificus Francis de Lanoy van de University of Curaçao (UoC) is komende week te gast in de Staten. Op uitnodiging van de fracties van de PAR en PS zal hij de Centrale Commissie van de Staten te woord staan over zijn recente opmerkingen over de kwaliteit van de instroom van studenten voor de UoC.

De Lanoy verklaarde onlangs tijdens de dies natalis van de UoC dat het instroomniveau van veel studenten van de universiteit zo laag is, dat het niet toereikend is om aan te sluiten op de programma’s van de UoC. Vooral de beheersing het Nederlands, Papiaments en Engels is zorgwekkend, gaf hij aan. Hij constateerde verder dat tussen het primaire (funderend onderwijs), secundaire (middelbaar onderwijs) en het tertiaire onderwijs (hbo/wo) sprake is van een (grote) desintegratie, die grote gevolgen heeft voor de naam van de universiteit. Hij drong er bij alle betrokkenen op aan om de verschillen in onderwijsniveaus op het eiland weg te gaan werken.

De opmerkingen van rector magnificus waren aanleiding voor vragen voor de PAR-fractie, die later met steun van de PS-fractie een vergadering aanvroeg. Deze vergadering wordt nu aanstaande maandag om negen uur ‘s ochtends gehouden.

De vergaderweek wordt voortgezet met nog een Centrale Commissie van de Staten over de problematiek van werknemers van dokmaatschappij CDM. Op verzoek van onafhankelijk Statenlid Omayra Leeflang en de fracties van PAR en MAN zal er met minister Eugene Rhuggenaath (Economische Ontwikkeling, PAR) van gedachten worden gewisseld over de claim van werknemers van de dokmaatschappij. Deze vergadering vangt dinsdag aan om negen uur ‘s ochtends.

De laatste vergadering van de week vloeit voort uit een verzoek van MFK-leider Gerrit Schotte tijdens een openbare vergadering die tijdens de laatste vergaderweek van het parlement aan bod kwam. Schotte verzocht Statenvoorzitter Marcolino ‘Mike’ Franco om de besluitenlijst van het Interparlementair Koninkrijksoverleg (Ipko) dat begin januari op St. Maarten werd gehouden, en het recente schrijven van premier Bernard ‘Ben’ Whiteman (PS) aan de Staten over naleving van de Landsverordening Openbaarheid van Bestuur van Curaçao door de regering op de agenda te zetten. De Staten gingen hiermee akkoord. Deze vergadering staat gepland om tien uur op de donderdagochtend.

Bron: Amigoe

Een Reactie op “Amigoe | Staten horen rector universiteit

  1. Hou toch eens op met deze MBO opleiding een universiteit te noemen.

    Niveau van studenten en docenten is beschamend voor een universiteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *