26 C
Willemstad
• zaterdag 17 april 2021 05:08

PBC | 65 procent van Curaçao heeft zich gemeld voor vaccinatie

Persbureau Curacao Bijna 65 procent van de te vaccineren bevolking van Curaçao heeft zich daadwerkelijk gemeld voor een vaccinatieprik tegen het coronavirus. Dat gaat om ruim 68.000 mensen....

ParadiseFM | Vaccin voor 105-jarige

De oudste inwoner van Curaçao heeft ook een coronavaccin gehaald. Het gaat om mevrouw Regina Gabriela Brigitha die onlangs haar 105e verjaardag vierde. Deze week heeft ze zich...

Democracy now! | Friday April 16, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 16 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DolfijnFM | Verplichte quarantaine bij aankomst in Nederland

Nederland wil vanaf 15 mei een verplichte quarantaine invoeren voor alle reizigers uit hoogrisicogebieden. Ook uit Aruba, Bonaire en Curaçao. Nu is die quarantaine nog een advies...

DolfijnFM | ‘Winkels begrijpen langzamerhand de maatregelen’

Volgens de Èxtra beginnen winkels en restaurant zich eindelijk aan de coronamaatregelen te houden. Gisteren controleerde de Inspectie twaalf etablissementen. Alleen op Zeelandia en in Santa Maria waren...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaAmigoe | Rozendal en Mc William prominent op MAN-lijst

Amigoe | Rozendal en Mc William prominent op MAN-lijst

Elsa Rozendal (ex-PAIS) sluit zich aan bij MAN
Elsa Rozendal, tot voor kort lid van Pais, nu op 4de plaats op de MAN-lijst

WILLEMSTAD — De leden van de partijraad van de MAN zijn gisteren akkoord gegaan met de kandidatenlijst van de blauwe partij voor de komende verkiezingen.

De lijst zal worden aangevoerd door partijleider en Statenlid Hensley Koeiman, terwijl er daarnaast opvallend veel nieuwe namen op de lijst te zien zullen zijn.

Het is voor het eerst dat Koeiman de MAN-lijst aanvoert. In 2012 stond hij op plaats twee van de kandidatenlijst van toenmalige lijsttrekker Charles Cooper, die inmiddels met zijn partij heeft gebroken en met een nieuwe partij, PAS, aan de verkiezingen zal meedoen. Als nummer twee kreeg Koeiman in 2012 nog 3112 stemmen. Nummer twee op de kandidatenlijst van de MAN is nu oud-minister, voormalig lid van de Eilandsraad en waarnemend gezaghebber van het Eilandgebied Curaçao en tot voor kort Isla-woordvoerder Kenneth Gijsbertha. Vier jaar terug was hij nummer drie op de MAN-lijst en behaalde hij 701 stemmen.

Giselle McWilliam stond in 2012 nog op de kandidatenlijst van de PNP. Als nummer zeven viel zij op met 336 stemmen. Sindsdien heeft zij de groene partij verlaten en is nu lid van de MAN. Nu is zij nummer drie op de lijst. Sinds haar toetreding tot de MAN heeft zij zich behoorlijk geprofileerd met onderwerpen die te maken hebben met gezondheidszorg en jongeren.

Op nummer vier is alweer een nieuwkomer. Elsa Rozendal, tot voor kort nog lid van Pais, maar nu op een prominente plaats op de MAN-lijst. Bij de laatste verkiezingen stond Rozendal, dochter van voormalig premier van de Nederlandse Antillen Sylvius ‘Boy’ Rozendal, nog op nummer zes van de kandidatenlijst van Pais, waarvoor zij toen 239 stemmen behaalde.

Oud-partijvoorzitter van de MAN en zakenman Gassan Dannawi stond in 2012 niet op de lijst. Hij staat nu op plaats vijf, terwijl plaats zeven is ingeruimd voor Yaël Plet. Vier jaar terug maakte hij met zijn achttien jaar voor het eerst zijn opwachting op de lijst van de blauwe partij, als kandidaat nummer 18. Een andere opvallende kandidaat hoog op de lijst van de MAN is voormalig hoofd pr van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) Wimbert Hato. Lijstduwer van de partij is oud-gediende en bestuurslid Jossy Allee.

Niet aanwezig op de MAN-lijst zijn tal van oudgedienden die de partij de rug hebben toegekeerd en die zich nu bij PAS hebben aangesloten. Naast Cooper gaat het om ondermeer Dwigno Puriel (in 2012 op plaats 4), Giovanni Atalita (27) en Everardus ‘Efi’ van de Meent (28). Opvallende afwezige op de lijst is voormalig PS-minister Carlos Trenidad. Hij is overigens wel lid van de MAN.

De MAN houdt vanmiddag een persconferentie waarin zij haar actiepunten voor de komende verkiezingen bekend zal maken. Morgenavond volgt de officiele opening van de verkiezingscampagne van de blauwe partij in haar nieuwe partijgebouw aan de Rooseveltweg.

Bron: Amigoe

 

Dit artikel is geplaatst in

8 reacties

 1. De Trol van Gerrit de Raaf is ook weer effe onder zijn steen uit gekropen.Nou, nu kan je weer van kleur verandere Leguan Anthony de broeke pisser!.

 2. cooper niet op de man lijst nu Eigen partij van dezelfde laken een pak.
  alle projecten van hem waren desastreus voor Curacao.
  hyat ging met de miljioenen na 6 jaar gevrijwaard van alle belastingen ervan
  door.
  citex stond hij 200% achter heeft geen huurders staat leeg miljoenen kwijt.
  sambal 2700 jioe de Curacao zou werk krijgen niks is minder waar,amper 15
  jioe di Curacao aan het werk.
  cushinchi,autonummer platen,al de bouwvergunningen die ten onrechte zijn uit gegeven enz.enz.cooper corrupt tot het bod.je kunt het dak op.
  het is genoeg in de beerput daar hoor je thuis.

 3. Wat moeten wij met al die vrouwen in de politiek. Ben laatst naar een bijeenkomst van een partij dat alleen uit vrouwen bestaat geweest. Ze begonnen met, “wij zijn de wijken in gegaan en geschrokken van wat wij aantroffen”. Ik dacht gelijk, trut dat is precies wat mis is in de politiek jullie leven in je cocoon en in verkiezingstijd begeven jullie je tussen in jullie ogen, het klootjesvolk. Het geeft gelijk de kloof tussen burger en politiek aan. Het is volgens mij ook de reden waarom een partij als MFK goed scoort want Schotte kan de mensen als geen ander de illusie geven dat hij één van hun is.

 4. @Maurice. Inderdaad. Cooper die het partij helemaal naar zijn hand heeft gezet kon dat doen omdat er allemaal jaknikkers in de partij rondlopen die niks durven te zeggen tegen corruptieve handelingen en incorrectheden en dat zelfs proberen goed te praten. Zulke personen hebben we juist niet in de regering van deze maatschappij nodig, met al haar problemen. Stemmen op deze dames is ook helaas stemmen voor al de verstekelingen die aan boord zitten van het schip dat MAN heet. Helaas met alle goede intenties dat de dames mogen hebben en het lof dat ze verdienen, zullen zij niet degenen zijn die het laatste woord zullen hebben en de beslissingen zullen nemen, maar juist degenen die al jaren met het boot aan het varen zijn.

 5. Opvallend dat al die figuren van partij naar partij hobbelen.Voel je je dan nog wel verbonden met een vh partijprogramma.

 6. Een lijst waar op zich niet veel mis mee is, nu de corrupte blaasbaak, bilmaatje van Schotte, Cooper van de lijst is.

  Echter, veel namen op deze lijst hebben Cooper wel jarenlang gedoogd en nooit afstand van hem genomen.

  En als je niets doet tegen corruptie ben je ook niet integer. Of wel soms, Alexandra Rosaria?

  Niet op MAN stemmen dus, een partij vol nieuwe Rosarias.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties