28 C
Willemstad
• maandag 19 april 2021 21:16

PBC | Vliegverkeer Curaçao moet rekening houden met vulkaanuitbarsting Soufrìere

Persbureau Curacao Het vliegverkeer richting Curaçao, Aruba en Bonaire kan last ondervinden van de as van de uitbarstende vulkaan Le Soufriere. Dat zegt de Meteorologische Deinst van Curaçao....

PBC | OM houdt twee minderjarigen aan na mishandeling op video

Persbureau Curacao De politie heeft twee minderjarigen aangehouden op verdenking van mishandeling. Daarvan werden beelden gemaakt. Die werden vorige week verspreidt via sociale media. Daarop kon je zien...

Trouw | Voor ABN Amro is de witwaszaak nu afgedaan, maar drie oud-bestuurders worden verdacht

Dirk Waterval | met feitenrelaas, persbericht en transactieovereenkomst Waarom besloot het OM dit keer wél om gelijk verdachten aan te wijzen in het falende bankbeleid van ABN Amro? Betreurenswaardig...

ParadiseFM | ‘Vaccinatiebonus werknemer mag’

Je personeel een financiële tegemoetkoming geven voor het nemen van het vaccin is arbeidsrechtelijk toegestaan. Dat schrijven juristen van HBN Tax & Law in een speciaal bulletin....

Democracy now! | Monday, April 19, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 19 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img
HomeMediaAmigoe | Pais overweegt wetsvoorstel inzake veroordeelden in Staten

Amigoe | Pais overweegt wetsvoorstel inzake veroordeelden in Staten

Pais overweegt wetsvoorstel inzake veroordeelden in Staten
Pais overweegt wetsvoorstel inzake veroordeelden in Staten

WILLEMSTAD — Pais-leider Alex Rosaria betreurt het dat de lokale Staatsregeling, anders dan die van St. Maarten, de gevolgen voor een veroordeelde politicus niet regelt.

Om hierin verandering te brengen, zal de partij alle nodige stappen ondernemen om zo spoedig mogelijk de wetten te veranderen. Dat laat Rosaria aan de Amigoe weten. Ook wordt aandacht aan het onderwerp besteed in nieuwsbrief Paisahe.

De partij is overtuigd dat politici in het bijzonder het bestuur van het Land regelen, en niet het verkiezingsstelsel of het overheidssysteem, oftewel politici met normen en waarden en die het algemeen belang als voornaamste doel hebben.

“Een perfecte structuur met onbekwame en corrupte politici zal onmogelijk leiden naar een goed bestuur van het land. Het is voor ons onacceptabel dat een lid van het parlement door de rechter schuldig wordt bevonden aan zware delicten conform het Wetboek van Strafrecht, in een zaak van het volk (lees het Openbaar Ministerie) tegen hem/haar en dat hij/zij zich toch niet terugtrekt.”

Pais is zich bewust van het feit dat er geen wet hiervoor bestaat. Ook een beroep op zijn (Gerrit Schotte, red.) moreel heeft niets opgeleverd. Daarom zal de partij alle stappen ondernemen die nodig zijn om de wet te kunnen veranderen, om te voorkomen dat het parlement en het Land zich in de toekomst moeten schamen voor dergelijke gevallen.

Als het aan Pais ligt, worden Statenleden die in een strafzaak veroordeeld zijn, geschorst, net zoals op St. Maarten. De partij haalt tevens de motie van 2008 aan die tien leden van het Bestuurscollege hadden ondertekend om een artikel aan de nieuwe Staatsregeling toe te voegen, dat sancties tegen veroordeelde politiek leiders en Statenleden regelt.

“Opmerkelijk is dat de veroordeelde Schotte zelf ook de motie had ondertekend.”

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

 1. hij is altijd te laat of verkeerd bezig. tegen meeroken zijn maar de ISLA laten roken.
  Hoor niks over de grondtoewijzing aan Dos Santos aan de Caracasbaai. wel een miljoenen gift, ja zo kan je ook sponsor zijn van politieke partijen , doe daar eens een onderzoek naar.
  haal de salarissen naar beneden geeft een statenlid 3000 gulden in de maand eens kijken wie er dan nog liefhebber is.

 2. Niet geloofwaardig Rasaria.
  Je hebt niets tegen daña nadie gedaan.
  En nu sta je als eerste in de rij.
  Que raro amigo.

 3. Ach mevrouw Rosaria probeert weer integriteit te acteren.

  De lafaard deed echter niets toen Fraudelyne Wiels eruit gesodemieterd moest worden en hij daarvoor alle gronden met enkele vernietigende rapporten.

  Alexandra Rosaria is een payaso.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties