27 C
Willemstad
• dinsdag 18 mei 2021 22:57

ParadiseFM | 50.000 mensen volledig gevaccineerd

Meer dan 50.000 mensen op Curaçao zijn inmiddels volledig gevaccineerd. Zij hebben beide coronavaccinaties ontvangen. Ruim 80.500 mensen hebben hun eerste prik ontvangen. Bijna 83.000 mensen hebben...

Democracy now! | Tuesday, May 18, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 18 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Motie Staten vraagt meer versoepelingen, waaronder avondklok naar middernacht

De Curaçaose regering wordt in een motie van het parlement vandaag verzocht de coronamaatregelen verder te versoepelen. En dat op de dag dat premier Rhuggenaath in een...

Nu.cw | 62 Procent inmiddels gevaccineerd, prik nu vanaf 16 jaar

62 Procent van het aantal mensen op Curaçao dat gevaccineerd mag worden heeft inmiddels een eerste prik gehad. Er is dus nog een grote groep, ruim 30...

DolfijnFM | Groep acht van de Emmy Bertholdschool moet EFO toets hoofdrekenen over doen

WILLEMSTAD – Groep acht van de Emmy Bertholdschool moet de EFO Hoofdrekentoets overdoen. Afgelopen dinsdag deden ze die toets voor het eerst. Maar door een vergissing van...
- Advertisement -spot_img

Amigoe | Pais overweegt wetsvoorstel inzake veroordeelden in Staten

HomeMediaAmigoe | Pais overweegt wetsvoorstel inzake veroordeelden in Staten

Pais overweegt wetsvoorstel inzake veroordeelden in Staten
Pais overweegt wetsvoorstel inzake veroordeelden in Staten

WILLEMSTAD — Pais-leider Alex Rosaria betreurt het dat de lokale Staatsregeling, anders dan die van St. Maarten, de gevolgen voor een veroordeelde politicus niet regelt.

Om hierin verandering te brengen, zal de partij alle nodige stappen ondernemen om zo spoedig mogelijk de wetten te veranderen. Dat laat Rosaria aan de Amigoe weten. Ook wordt aandacht aan het onderwerp besteed in nieuwsbrief Paisahe.

De partij is overtuigd dat politici in het bijzonder het bestuur van het Land regelen, en niet het verkiezingsstelsel of het overheidssysteem, oftewel politici met normen en waarden en die het algemeen belang als voornaamste doel hebben.

“Een perfecte structuur met onbekwame en corrupte politici zal onmogelijk leiden naar een goed bestuur van het land. Het is voor ons onacceptabel dat een lid van het parlement door de rechter schuldig wordt bevonden aan zware delicten conform het Wetboek van Strafrecht, in een zaak van het volk (lees het Openbaar Ministerie) tegen hem/haar en dat hij/zij zich toch niet terugtrekt.”

Pais is zich bewust van het feit dat er geen wet hiervoor bestaat. Ook een beroep op zijn (Gerrit Schotte, red.) moreel heeft niets opgeleverd. Daarom zal de partij alle stappen ondernemen die nodig zijn om de wet te kunnen veranderen, om te voorkomen dat het parlement en het Land zich in de toekomst moeten schamen voor dergelijke gevallen.

Als het aan Pais ligt, worden Statenleden die in een strafzaak veroordeeld zijn, geschorst, net zoals op St. Maarten. De partij haalt tevens de motie van 2008 aan die tien leden van het Bestuurscollege hadden ondertekend om een artikel aan de nieuwe Staatsregeling toe te voegen, dat sancties tegen veroordeelde politiek leiders en Statenleden regelt.

“Opmerkelijk is dat de veroordeelde Schotte zelf ook de motie had ondertekend.”

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

 1. hij is altijd te laat of verkeerd bezig. tegen meeroken zijn maar de ISLA laten roken.
  Hoor niks over de grondtoewijzing aan Dos Santos aan de Caracasbaai. wel een miljoenen gift, ja zo kan je ook sponsor zijn van politieke partijen , doe daar eens een onderzoek naar.
  haal de salarissen naar beneden geeft een statenlid 3000 gulden in de maand eens kijken wie er dan nog liefhebber is.

 2. Niet geloofwaardig Rasaria.
  Je hebt niets tegen daña nadie gedaan.
  En nu sta je als eerste in de rij.
  Que raro amigo.

 3. Ach mevrouw Rosaria probeert weer integriteit te acteren.

  De lafaard deed echter niets toen Fraudelyne Wiels eruit gesodemieterd moest worden en hij daarvoor alle gronden met enkele vernietigende rapporten.

  Alexandra Rosaria is een payaso.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties