Amigoe | Overvaller wil onschuld bewijzen

Overvaller wil onschuld bewijzen

Overvaller wil onschuld bewijzen

WILLEMSTAD — Rudsel Andrea (32), die op 9 december vorig jaar in eerste aanleg werd veroordeeld tot 30 maanden gevangenisstraf voor een overval op een vrouw, waarna hij in beroep ging, stond gisteren weer terecht.

De man benadrukte onschuldig te zijn, ditmaal voor drie rechters.

Om zijn onschuld te bewijzen wil Andrea twee getuigen laten horen. De rechter is hiermee akkoord gegaan en de zaak tegen hem is hiervoor aangehouden tot 19 mei aanstaande. De man zag het slachtoffer op de bewuste dag bij een bushalte en bood haar een lift aan. Ze stapte in zijn auto en hij nam haar mee naar een afgelegen plek, waar hij getracht zou hebben haar te misbruiken. Het lukte de vrouw om weg te komen, maar niet voordat zij onder bedreiging haar handtas aan de dader moest afgeven.

Later kwam het slachtoffer samen met een vriend de dader tegen bij het pompstation van Brievengat, en zij trof bovendien haar gestolen spullen aan in de auto van deze man. De politie werd direct ingeschakeld, maar bij het zien van de agenten trachtte Andrea te vluchten. Het duurde niet lang voordat hij in de kraag werd gevat.

De verdachte ontkent betrokken te zijn geweest bij deze zaak en is daarom in beroep gegaan tegen het vonnis. De man hoopt dat hij met het horen van twee getuigen vrijgesproken kan worden.

De rechters van het hof geven hem deze kans en de zaak werd terugverwezen naar de rechter-commissaris voor getuigenverhoor. De zitting wordt in de ochtenduren van 19 mei voortgezet.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *