
WILLEMSTAD — Het bestuur van het St. Elisabeth Hospitaal (Sehos) heeft alle afdelingshoofden gevraagd naar wat volgens hen de zorg is die ze momenteel kunnen leveren. Dit om te bepalen waar de zorg mogelijk gevaar loopt. Dat meldt Alexander Saleh, voorzitter van de Vereniging van Medisch Specialisten Curaçao (VMSC).
De VMSC is hier gisteravond van op de hoogte gebracht tijdens een vergadering met het medisch stafbestuur van het ziekenhuis. De Raad van Bestuur zal naar aanleiding hiervan bepalen welke behandelingen uit voorzorg tijdelijk niet kunnen worden uitgevoerd. Ook moet er worden gekeken naar welke chirurgische ingrepen of behandelingen eventueel in het buitenland moeten worden verricht. Saleh verwacht hier op korte termijn opheldering over te krijgen.
Gisteren berichtte de Amigoe dat het volgens de belangengroep zo niet verder kan in het Sehos. “We kunnen niet om de problematiek in relatie tot de druk op de kwaliteit van de zorg en het materiaaltekort heen”, zo verklaarde Saleh. De continue financiële gebreken zijn volgens hem te wijten aan het budget, dat enkele jaren terug werd verlaagd omdat er volgens de overheid sprake was van verspilling. Voorschotten van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) bieden daarom slechts tijdelijk een oplossing, maar om structurele veranderingen aan te brengen moet het zorgbudget worden verhoogd.
Het bestuur van het ziekenhuis had eind vorige week reeds kenbaar gemaakt voorzorgsmaatregelen te treffen, indien de kwaliteit van de zorg daadwerkelijk gevaar loopt. “Het waarborgen van de kwaliteit van de zorg die aan onze patiënten wordt geleverd staat altijd voorop”, aldus het bestuur.
Bron: Amigoe
Zolang Girofraudeur Capella in de Raad van Toezicht van het Sehos gehandhaafd wordt mag er geen cent overheidsgeld meer naar het Sehos.