27.1 C
Willemstad
• woensdag 28 juli 2021 22:02

Laatste reacties

- Advertentie -

Amigoe | Ophef over ‘terroristen in Statenzaal’

Zita Jesus-Leito ‘Staten bij CPS/CPA genegeerd’
Zita Jesus-Leito: ‘terroristen in Statenzaal’

WILLEMSTAD — “Als de Sanctielandsverordening niet wordt aangenomen, dan zal dit zijn omdat er terroristen in deze zaal zitten.” Deze woorden voor PARleider Zita Jesus-Leito zorgden vanochtend voor veel ophef in de Staten tijdens een Centrale Commissievergadering, waarbij verschillende vertegenwoordigers van de off shore-sector aanwezig waren.

De genodigden lieten zich vanochtend uit over het voorstel voor aanpassing van de Sanctielandsverordening dat nu op tafel ligt. De regering wil deze wetsaanpassing, conform de richtlijnen van de Caribbean Financial Action Task Force (CFATF) in het kader van de bestrijding van het internationaal terrorisme.

Een Statenmeerderheid was tijdens de eerste behandeling in de Centrale Commissie tegen deze wet, omdat zij van mening was dat het de autonomie van Curaçao zou aantasten. Jesus-Leito brak nogmaals een lans voor de wet. Zij vroeg zich af wie nou tegen een wet kan zijn die zich sterk maakt voor de bestrijding van terrorisme, witwassen van geld en de financiering van terrorisme. Het was in dit verband dat zij de uitspraak deed ‘Si e lei aki no pasa tin terrorista den e sala aki’ (Als deze wet niet wordt aangenomen, dan zitten er terroristen in deze zaal.)

- Advertentie -

Volgens de PARleider zal tegenstemmen een terroristische daad zijn tegen het volk van Curaçao, die tot meer armoede en banenverlies zal leiden. Deze uitdrukking viel niet in goede aarde bij coalitiepartij PS, die tegen de huidige formulering van de wet is.

PS-Statenlid Elmer ‘Kadé’ Wilsoe vroeg zich af waarom de Statenvoorzitter niet had opgetreden in deze zaak. Wilsoe benadrukte tegen internationaal terrorisme en het witwassen van geld te zijn, ‘want wij hebben geen geld om wit te wassen’, maar dat zijn partij duidelijk heeft aangegeven tegen de huidige wetsaanpassing te zijn.

Hij hekelde verder de uitlatingen van Jesus-Leito.

“Als er gasten op bezoek zijn, dan is het hier het gebruik op Curaçao dat je dient te gedragen. Maar het vogeltje zingt nou eenmaal zoals het gebekt is.”

Wilsoe vond het ongehoord dat de PAR-leider tegenstanders van de wet als ‘terroristen’ had bestempeld. Hij verklaarde de uitlatingen van Jesus-Leito onacceptabel te vinden.

“Je dient anderen te respecteren en respectvol te behandelen. Wij hebben duidelijk gesteld dat wij tegen terrorisme zijn.”

- Advertisement -

Het Statenlid verklaarde dat hij bij de volgende behandeling van de wet in zal gaan op hoe de partij van Jesus-Leito zich schuldig had gemaakt aan ‘economisch en persoonlijk terrorisme’.

Hensley Koeiman (MAN) had op zijn beurt kritiek op voorstanders van de wet die het constant hebben over hoe goed ze zijn, maar weinig argumenten aandragen om hun gelijk te bewijzen.

Bron: Amigoe
Dossier: Consensus Rijkswetten – en de strijd tegen de Rijkswetten

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

  1. Hahaha Wilsoe is gewoon een ouwe vent die allang rijp voor de long stay is. Kortom net als de rest van de zakkenvullers zonder enige geestelijke bagage.

  2. “Terrorist” is volgens de Cambridge Dictionaries:
    “someone who uses violent action, or threats of violent action, for political purposes”.

    Yep, we hebben weldegelijk een bende van dit soort in de Staten (PS met “sanger lo drama” en bodybags, MAN met Cooper’s “sanger lo drama”, MFK met hun tonton macoute, psycho-leider, monky business en wat nog meer niet!) EnWilsoe? Ach, die verraad zich elke keer weer door telkens te snel op z’n teentjes getrapt te voelen of wanneer de juiste-maat-schoentjes hem zo goed passen.

  3. En dat is nu net de bedoeling van het vette hangbuik varkentje Elmer Wilsoe de geld witwasser ( lees brief, poging vrij maken van 50 miljoen $ gokgeld voor maffia vriendje R dos Santos ) de boel ondermijnen, terroriseren, tegenwerken, etc etc. Wilsoe is de marionet van Gerrit de Raaf, de Raaf weet wat van hem en daarom eet hij uit zijn hand.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DolfijnFM | Stroomstoring Bonaire

Bonaire heeft sinds vanochtend 08.00 uur te kampen met een grote stroomuitval. Elektriciteitsbedrijf WEB bevestigt de storing. Het hele eiland ligt plat. Precies een jaar geleden, op 31...

Democracy now! | Wednesday, July 28, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 28 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

ParadiseFM | Curadoet pakt 300 projecten aan

Curadoet zal, na twee keer uitgesteld te zijn geweest, aanstaande zaterdag plaatsvinden. De grootste vrijwilligersactie van het eiland heeft dit jaar 300 projecten beschikbaar gesteld. Voor ruim...

ParadiseFM | Truks in brand bij Rodricon Transport

Verschillende truks van Rodricon Transport zijn vannacht volledig uitgebrand. Iets na drie uur ‘s nachts kreeg de politie een brandmelding binnen en rukten zij samen met de...

PBC | Vrouw die pcr-test vervalste was medewerker RCN

Persbureau Curacao De vrouw die haar PCR-test vervalste om Curaçao toch binnen te kunnen komen is een medewerker van Rijksdienst Caribisch Nederland op Bonaire. De vrouw met de...
- Advertentie -