28 C
Willemstad
• maandag 25 oktober 2021 06:54

Laatste reacties

- Advertentie -

Amigoe | Moses tevreden met uitslag MP

door Shelley Tjauw-Foe

Marilyn Moses gaat voor magenta | Foto Persbureau Curacao
Marilyn Moses gaat voor magenta | Foto Persbureau Curacao

WILLEMSTAD — Marilyn Moses is tevreden met de voorlopige verkiezingsuitslag. “We hebben een respectabele hoeveelheid stemmen gekregen”, aldus de partijleider van Movementu Progresivo (MP).

Moses verklaart voordat ze richting het stemlokaal van de A.E. Goiloschool in Julianadorp vertrekt dat ze voorzichtig is met doen van uitspraken over het aantal zetels dat ze denkt te behalen. Wat volgens haar wel zeker is, is dat haar partij erbij zit. MP behaalde 5,2 procent van de stemmen, goed voor één zetel.

- Advertentie -

Dit tot blijdschap van de partij. Dat het moest lukken voorspelde de partijleider in de middag al voorzichtig:

“MP staat ook voor ‘Mester Por’ (moet kunnen). We hebben een inhoudelijke campagne gevoerd die meer op de mens was gericht. Door het beperkte budget hadden we niet zoveel materiaal tot onze beschikking, maar we hebben ons uiterste best gedaan om toch zoveel mogelijk te kunnen bereiken.”

Een partijlid vertelt in de sede dat ze trots is op Moses.

“Veel partijen voeren campagne met behulp van enorme sponsorbedragen. Maar je weet hoe het werkt: voor wat hoort wat. Moses heeft de verkiezingscampagne grotendeels uit eigen zak betaald.”

In het partijgebouw hangt verder een rustige sfeer. Een aantal trouwe aanhangers is aanwezig en volgt de voorlopige uitslag via een groot televisiescherm. Gekleed in fuchsia gekleurde t-shirts kijken ze vol spanning naar hoe de eerste uitslagen binnenkomen. “Nos tin ku subi” (we moeten stijgen), roept een vrouw, nadat er een aantal stembussen is geteld. Sommige aanwezigen zijn aanvankelijk wat teleurgesteld, maar ze blijven hoopvol.

Ondanks het feit dat Moses voor het eerst met haar eigen partij deelneemt aan de verkiezingen weet ze als nieuwkomer toch wat partijen achter zich te laten. Zo ook Pais, de partij waar Moses tot vorig jaar nog deel van uitmaakte. Toen trok ze namelijk haar steun voor het kabinet in en kondigde ze aan als onafhankelijk Statenlid door te gaan. Ze brak met de partij wegens het gevoerde financieel en sociaal-economisch beleid. Moses meldt dat ze hiervoor heeft gewaarschuwd.

“Je kan niet zomaar doorgaan en geen rekening houden met de mensen zelf. Er moet een verantwoordelijk budget worden gevoerd waar de mens niet onder lijdt. De partij heeft daarnaast geen beslissingen genomen ten aanzien van belangrijke zaken zoals in het geval van Marvelyne Wiels. Dit terwijl er zoveel rapporten op tafel lagen. Pais heeft hiervoor moeten inboeten en zeker voor een partij die voor integriteit staat. Ik zag het aankomen.”

- Advertisement -

Over de wens voor de nieuwe coalitie zegt ze concluderend:

“We staan open om met de partijen te praten. We moeten wachten op de formateur en dan kunnen we hier meer op ingaan. We hebben het mandaat niet maar we zijn hoe dan ook erg blij met de behaalde zetel.”

Bron: Amigoe

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

 1. Ik heb mijn twijfels over de motieven en integriteit van deze dame, maar laten we haar het voordeel van de twijfel gunnen en haar tot de ok kant van de Staten rekenen, met par, pnp, man en leeflang. Samen een goede coalitie. PS is clean na het vertrek van de criminele Wilsoe, maar hoe deze partij hem en Fraudelyne schaamteloos de hand boven het hoofd heeft gehouden zijn we niet vergeten.

  Van beroep lijkensnijder heeft Moses overigens het overlijden van pais goed zien aankomen en is daar op tijd uitgestapt.

 2. Les nr 1: altijd een zinkend schip op tijd verlaten.
  Les nr 2: altijd enn zinkend schip verlaten.

  Dat PAR het heeft gered is een wonder, want die is juist aan boord van een zinkend schip gegaan. PAR had groots kunnen winnen hadden zij niet aan de porqueria deelgenomen.

 3. Ze is’ n tijdlang de enige pathaloog anatoom op C. geweest. Respect voor haar, vooral dat zij PAIS achter zich heeft gelaten. Ik hoop in ieder geval dat zij ook respect kan opbrengen om voor het homohuwelijk te gaan stemmen mocht dit in de Staten behandeld worden.
  Vrome Raveneau is er niet meer.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

FD | Agressieve lobby belastingadviseurs begint gênante vertoning te worden

Opinie Jan van de Streek | Financieel Dagblad Demissionair staatssecretaris Hans Vijlbrief legt de wetscommentaren van fiscaal adviseurs over het Belastingplan 2022 naast zich neer. In hun vragen...

Volkskrant | Machtigste drugsbaas van Colombia opgepakt na jarenlange klopjacht

De politie en het leger van Colombia hebben zaterdag tijdens een gezamenlijke operatie de leider van de beruchte drugsbende Clan del Golfo opgepakt. Het land had een...

PBC | Opnieuw coronadode in het CMC

Persbureau Curacao Op Curaçao is opnieuw een dodelijk slachtoffer gevallen als gevolg van Covid. Die viel in het CMC. In totaal zijn nu 173 mensen overleden door het...

PBC | SDKK: geen enkele gevangen heeft vier vingers verloren

Persbureau Curacao WILLEMSTAD- De SDKK is niet blij met het nieuws dat een gevangene vier vingers is verloren door slechte medische zorg vanwege een worminfectie. Dat nieuws gaat...

PBC | CBCS: Economische opleving geen garantie voor duurzaam economisch herstel

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Dit jaar stijgt het bedrag dat Curaçaoënaars met elkaar verdienen nauwelijks, maar volgende jaar komt het bruto nationaal product in de buurt van 6,2...

Column Youp | Kliniekclowns

Dus een cliniclown verdient meer dan een hoogopgeleide IC-verpleegkundige. Toen ik dit op de radio hoorde heb ik mijn auto een kwartiertje op de vluchtstrook geparkeerd. Met...
- Advertentie -