Amigoe | Meer bewijs nodig voor brandstichting Japan NV

Meer bewijs nodig voor brandstichting Japan NV

Meer bewijs nodig voor
brandstichting Japan NV

WILLEMSTAD — Verzekeraar New India moet met meer bewijs komen voor brandstichting bij meubelbedrijf Japan NV, in november 2013. Dat oordeelde de rechter gisteren in de slepende zaak van Japan NV tegen New India.

De zaak is doorverwezen naar volgende maand. Indien New India getuigen wil laten horen, dient zij dit zo snel mogelijk aan te geven bij de rechter.

Japan NV claimde onder meer een schade van ruim 10 miljoen gulden voor het verloren gaan van de drive thru. Maar New India weigerde tot uitkering. Volgens de verzekeraar is er sprake van brandstichting en misleiding. Ze liet twee bureaus met expertise, Cunningham Lindsey Nederland en Burgoynes een onderzoek uitvoeren. Die concludeerden dat er sprake was van brandstichting.

Japan NV schakelde op haar beurt Effectis Nederland in voor een contra-expertise. Die stelde onder andere dat de brandhaard niet meer kan worden vastgesteld. De rechter oordeelde, op basis van wat New India aanvoerde, dat deze bewijslast nog niet voldoende is om brandstichting vast te stellen en of er sprake is geweest van misleiding bij de verzekeraar inzake de geclaimde schade.

De bal ligt nu bij de verzekeraar om met nadere bewijslast of getuigen te komen. De drive thru van Japan NV brandde half november 2013 af. Twee weken daarvoor had de RBC conservatoir beslag laten leggen omdat Japan haar betalingsverplichting aan de bank vanwege een schuld niet was nagekomen.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *