Amigoe | Machtigingsverzoek in Afpakteam-zaak ingediend

Inez Weski, de advocaat van loterijenkoning Nelson Farah

Pogingen van Inez Weski, de advocaat van oa loterijenkoning Nelson Farah lukte het ook niet de spullen teug te krijgen. Het wachten is nu op een machtiging

WILLEMSTAD — Het Openbaar Ministerie heeft een machtigingsverzoek ingediend in de Afpakteam-zaak tegen de klagers Clifford J., Jennypher Z., Bertier M. en Farah N., om hun in beslag genomen waardevolle spullen te veilen.

Pogingen van de verdediging om de spullen terug te krijgen, leverde niets op.

De rechter heeft eerder een door de verdediging ingediende ‘klaagschrift beslaglegging’, ongegrond verklaard. Dit, aangezien er sterke vermoedens zijn van witwassen, aldus het OM.

De verdediging streed voort, maar het gerecht verklaarde het klaagschrift vorige week wederom ongegrond. De spullen hoeven dus niet teruggegeven te worden. Maar het OM kan de spullen ook niet zomaar veilen. Daarvoor dient het OM een machtiging te hebben.

Een machtigingsverzoek is dus inmiddels ingediend. Een datum voor een behandeling van dit verzoek is nog niet bekend. Deze zitting zal een raadkamerzitting zijn, oftewel een behandeling achter gesloten deuren. Pas als er een rechterlijke beslissing is, kan het OM verder gaan met de procedure om de spullen te kunnen veilen.

Bron: Amigoe

Een Reactie op “Amigoe | Machtigingsverzoek in Afpakteam-zaak ingediend

  1. kan we dat ook gaan doen bij GS en Dos S

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *