Amigoe | InselAir wil betaaltermijn terugbrengen naar maand

InselAir wil betaaltermijn terugbrengen naar maand

InselAir wil betaaltermijn terugbrengen naar maand

WILLEMSTAD — InselAir is momenteel nog in gesprek met verschillende financiële instellingen voor een overbruggingskrediet. Met de lening wil de luchtvaartmaatschappij de betaaltermijn terugbrengen naar een maand. Het bedrijf kan namelijk niet op tijd aan zijn betalingsverplichtingen voldoen.

InselAir-directeur Edward Heerenveen legt uit dat het gaat om een lening, die dus terugbetaald zal worden. “Het overbruggingskrediet zal helpen om de termijn van de uitstaande betalingen terug te brengen naar een maand, zodat we meer rust in onze financiële situatie krijgen. De kredietaanvraag betekent dus niet dat het compleet misgaat. De inkomsten zijn verder stabiel en het geld zal helpen om het gat in onze cashflow te dichten.”

Zoals deze krant op 7 mei al berichtte, krijgt de luchtvaartmaatschappij geen kapitaalinjectie van overheid. Dit werd ook bevestigd door minister Rhuggenaath (PAR) van Economische Ontwikkeling. “De regering zal binnen haar rol waar nodig steun verlenen om de situatie te verhelpen, maar het is niet zo dat er een kapitaalinjectie zal worden verstrekt vanuit de overheid”, aldus de minister.

Heerenveen legt uit dat het bedrijf wel het hoofd boven water kan houden, maar de toestand met Venezuela zorgt wel voor financiële onrust. “Er zijn andere geldstromen, maar het geld gaat gelijk weer op aan openstaande betalingen.” De betalingen hebben overigens geen betrekking op de salarissen, ‘die worden altijd op tijd uitgekeerd’, zegt de topman. “Het gaat om schuldeisers, die langer dan normaal op hun geld moeten wachten.”

Zoal reeds bekend moet het bedrijf nog 90 miljoen dollar krijgen van de Venezolaanse deviezenuitkeerder Cadivi. De openstaande vordering uit Venezuela betreft het geld voor de verkoop van vliegtickets, omdat dit in het verleden in bolivares geschiedde. Cadivi zorgde er vervolgens voor dat de opbrengsten in dollars worden overgemaakt.

Heerenveen is nog steeds positief gestemd over de gesprekken met het buurland. “Wanneer we het geld in handen hebben, kan de lening worden afbetaald.” Hij kan nog niet precies zeggen wanneer de organisatie het krediet zal ontvangen, wel zegt hij dat dit zo spoedig mogelijk zal gebeuren. “Het heeft wat voeten in de aarde voordat het zover is, maar het ziet er goed uit”, aldus de directeur.

Bron: Amigoe

13 Reacties op “Amigoe | InselAir wil betaaltermijn terugbrengen naar maand

 1. Klopt, het blijkt verleidelijk voor bepaalde politici als Cooper, enz. om de zich te baden in de schadelijke ‘stank’ dat de Shell achterliet (geen zuivering, verdelging, reiniging) en waar het eiland in zijn geheel nog steeds onder gebogen gaat. (Hoef geen ‘kijkje’ te gaan nemen, het komt vanzelf naar je toe).

 2. En waar Yu di Korsow aan het hoofd zitten, zit geen luchtje je aan, maar hangt een ondraaglijke stank. Kijk maar eens naar de Staten.

 3. “Panama Papers etc” “S***’s aan het hoofd”?? Totale onzin.
  Dit heeft niets te maken met S***’s (kan opgevat worden als een scheldwoord vandaar de (zelf aangebracht) sterretjes) en/of YDK etc. Het heeft te maken met een mentaliteit waarbij men het de gewoonste zaak van de wereld vindt dat de belastingbetaler gevraagd wordt om een private maatschappij bij te staan zonder daarbij enige garantie op terugbetaling te verlangen.

 4. Van Q is de hoofdletter I kennelijk weggevallen… 🙂

 5. Het valt me op dat overal waar deze Suri’s aan het hoofd inzitten op Curaçao er een luchtje aanhangt.
  UTS, InselAir, Online gambling, Panama Papers etc.

 6. Ik vlieg volgende week nog een keer met Insel Air op een ticket dat ik een half jaar geleden geboekt (EN BETAALD) heb, maar daarna houd ik het voor gezien met deze maatschappij.

  Ik geloof niet dat er nog geld wordt uitgegeven aan veiligheid zodra er financiele problemen zijn.

  Hoorde dat er zelfs geen geld meer is voor kleding voor de stewardessen, al kan daar wellicht de collectie mantelpakjes van Stella van Rijn uitkomst bieden.

  Jammer, want ik gun deze maatschappij het beste. Zijn zijn niet net zo belangrijk voor ons eiland als de Isla, zo niet nog belangrijker?

 7. Joep Meloen

  Niemand is InselAir enig geld schuldig, behalve Venezuela. De passagiers moeten meteen betalen bij het boeken, dus voor de rest heeft Insel alleen maar schulden.
  Zij moeten hun leveranciers betalen, personeel, belastingen etc.
  Het verhaal dat Insel dus de betalingstermijn wil terugbrengen is complete kolder, ze hebben gewoon uberhaupt geen geld meer om hun rekeningen te voldoen.
  Men ziet de bui al hangen, straks geen brandstof meer, geen onderdelen, mogen ze nergens meer landen omdat ze daar niet betalen.
  Ergo, momenteel gaat er dus meer geld uit bij Insel dan dat er binnenkomt en dat los je niet op met een lening. Pas wanneer zou blijken dat die 90 miljoen ook daadwerkelijk ooit gaat terugkomen zou je als bank kunnen zeggen dat het geleend kan worden.
  Echter, Venezuela is compleet bankroet, zelfs al zouden ze WILLEN betalen de KUNNEN gewoon NIET betalen, er is geen geld. Die 90 miljoen gaat dus nooit komen en derhalve komt Insel niet uit de problemen.

  Het management heeft er weer een verschrikkelijke teringzooi van gemaakt door te blijven vliegen op een land, waarvan de hele wereld weet dat zij de rekeningen niet kunnen betalen.
  Papieren verkoop is leuk, maar het is pas een echte verkoop wanneer je het geld in je zak hebt. Nu woont het hele management van Insel in paleizen van huizen, verzinnen ze de ene onrendabele route na de ander en verwachten dat de burgers van Curacao dat gaan faciliteren.
  Hoop dat de overheid de rug recht houdt, dan maar weer failliet, maar geen geld in deze bodemloze put, genaamd Inselair, stoppen.
  Wie een beetje verstand heeft van boekhouden, economie etc die weet allang hoe het ervoor staat bij Insel. Dit kon gewoon niet goed gaan. Stelletje malloten !

 8. Since Heerenveen het bed deelt met Schottes stoeipoes Stella van Rijn is hij helemaal van het padje.

  Kan iemand hem tegen haar in bescherming nemen?

 9. Westpunt

  Kan Inselair SVP een post uit de boekhouding laten zien, waaruit blijkt dat er $90,000,000 in Venezuela uit staat?

 10. is dat niet de 1e les die je leert als ondernemer: eerst betalen dan leveren.
  en stoppen met leveren als er niet betaald wordt…

 11. dombo maatschappij, die ondanks alles steeds maar weer op Venezuela blijft vliegen, zonder boter bij de vis…

 12. Boek je een ticket bij Insel Air dan is het meteen betalen, ook al boek je een ticket maanden van tevoren.

  Duidelijk een geval van met 2 maten meten.

  Het begint wel erg naar ALM, DCA en DAE te ruiken bij Insel Air.

  Ik heb gehoord dat een malafide accountant (Anthony Cijntje?) op hun cijfers aftekent, dus dat stelt ook al niet gerust.

 13. niet intrappen de vorige keer heeft de staat en ondernemers (ALM, DCA,) 100miljoen gekost.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *