Amigoe | Gerechtelijke procedures De Lima vs Ctex achter de rug

Overeenstemming bereikt tussen Ctex en De Lima

Overeenstemming bereikt tussen Ctex en De Lima

WILLEMSTAD — Anthony de Lima en zijn oude werkgever Curaçao Technology Exchange NV (Ctex) zijn gisteren tot een overeenkomst gekomen. Maar bovenal is de naam van De Lima gezuiverd. Dat zegt zijn advocaat Linda Douglas.

Er waren allemaal verhalen over De Lima’s betrokkenheid bij vervalsing van diverse Letters of Intent (LOI’s), die Ctex in zijn startfase de deur uitdeed om mogelijke investeerders, klanten en personeel te interesseren voor het datacenter.

“Zijn naam is daarmee door het slijk gehaald”,

zegt Douglas. In afwachting van een onderzoek naar zijn mogelijke betrokkenheid bij de vervalsing werd De Lima geschorst.

“Vervolgens is pas na aandringen van mij een forensisch bureau ingeschakeld”,

legt Douglas uit. Een van de redenen dat De Lima in maart het kort geding aanspande was om zijn naam te zuiveren. De Lima wilde een verklaring van Ctex dat hij niet bij de vervalsing betrokken was.

Uiteindelijk heeft de rechter bepaald dat als Ctex niet binnen een week het verzoek van een ondergetekende verklaring afgeeft, ‘deze uitspraak in plaats van die verklaring treedt’.

De verklaring meldt dat de betrokkenheid van De Lima in de mogelijke vervalsing van de LOI’s is niet onderzocht, noch uitgezocht zal worden, behalve als in de toekomst blijkt dat er aanleiding daartoe is. Tijdens het onderzoek was er geen indicatie dat De Lima iets te maken had met de vervalsing. Deze verklaring was nodig omdat De Lima hinder ondervond bij zijn zoektocht naar een nieuwe baan.

“Hij was in de Verenigde Staten op zoek naar ander werk. Als je dan op internet kijkt, kom je van alles over De Lima tegen in het kader van de vervalste LOI’s. Hij leed daardoor schade”,

vertelt Douglas. Met de overeenkomst die de partijen hebben gesloten, is ‘alles geregeld’.

“Er komen geen nadere vorderingen meer”, zegt Douglas. “Ik kan absoluut niet inhoudelijk op de regeling ingaan. De inhoud van de overeenkomst is confidentieel. Ik kan wel zeggen dat de regeling rekening heeft gehouden met vorderingen van crediteuren. Ctex wilde die niet duperen, terwijl ook De Lima Ctex uiteraard niet kapot wil hebben.”

Op 15 januari van dit jaar werd De Lima op grond van berichten in de media op nonactief gesteld lopende een onderzoek hiernaar. Van een van die LOI’s is volgens de rechter in een eerder kort geding vast komen te staan dat die inderdaad vervalst was. Verder heeft het datacenter vanaf het begin te kampen gehad met financiële problemen.

In het kort geding dat De Lima in maart aanhangig heeft gemaakt eiste hij de betaling van 75 procent van zijn jaarsalaris door Ctex, zoals was afgesproken als beëindigingsvergoeding. Dit komt neer op 288.749,88 dollar. De rechter in het kort geding stuurde de partijen naar de onderhandelingstafel. Daaruit is de confidentiële overeenkomst voortgekomen.

Ctex werd juridisch bijgestaan door Ursus van Bemmelen en William ten Veen en De Lima door Linda Douglas.

Bron: Amigoe

8 Reacties op “Amigoe | Gerechtelijke procedures De Lima vs Ctex achter de rug

 1. De Lima heeft een kasteel van een huis gebouwd aan het Spaanse Water met zijn salaris bij Ctex van meerdere malen dat van de ministerpresident van Nederland.

  Ik vind hem een graaiende patser.

  Eric Garcia van Girobank, zelf verdacht van 10 miljoen dollar fraude, noemde hem bij de opening van Ctex ‘a true Yu di Korsow’. Daarin heeft hij inderdaad gelijk gekregen.

 2. Inderdaad Freek, dit klinkt logisch.

  Voor ons rechtsgevoel is het wel slecht dat een fraudeur zo aan een strafblad ontsnapt.

  Ik denk dat de Lima en Eric Garcia vanavond bij de Heeren dronken worden.

  Kan Chos Romero van de Centrale Bank ze aan het einde van de avond naar huis rijden.

 3. Als De Lima niks te verbergen heeft, hoeft hij toch geen duur geld in een rechtszaak om te voorkomen dat zijn betrokkenheid wordt onderzocht. Dan zou hij dat juist uitgezocht willen hebben zodat het voor iedereen duidelijk is dat hem niks valt verwijten.
  Los van wie wat gedaan heeft: het blijft hoe dan ook een onderzoek waard want het is uiteindelijk de Curaçaose bevolking die opdraait voor de tientallen miljoenen die aan dit zoveelste luchtkasteel zijn gespendeerd.

 4. De Lima heeft zijn volledige claim laten vallen in ruil voor het niet uitzoeken van de vervalste intentieverklaringen, hij scheelt CTEX geld en de Lima kan altijd zeggen dat het niet is bewezen, zo doen we dat met overheidsgeld.

 5. Vreemd dat de vervalste letters of intent niet verder uitgezocht worden.

  Wie houdt wie hier de hand boven het hoofd en waarom?

  Deze zaak stinkt.

 6. Een typisch optimistisch advocaten verhaal. Wollig en inhoudsloos.

 7. caribbeancynic

  Ik lees nergens dat zijn naam gezuiverd is, alleen dat er niets onderzocht gaat worden, toch heel wat anders. Typisch Curaçao: alles je je ogen dicht doet hoef je niets te zien.

 8. Pabien, true Yu di Korsow Anthony de Lima.

  Hij kan vanavond een rondje geven in de Heeren waar zijn grootste financier en ook verdachte in een megafraude, Eric Garcia van Girobank, iedere avond de grote meneer uithangt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *