Amigoe | Esperamos Supermarket overvallen

Eigenaar Duarte: ‘Het is een chaos op Curaçao’

Esperamos Supermarket overvallen

Esperamos Supermarket overvallen

WILLEMSTAD — De eigenaar van Esperamos Supermarket aan de Jan Noorduynweg, die op het eiland liefdevol Duarte wordt genoemd, maakt zich zorgen over de toekomst van Curaçao. Zijn zaak werd gistermiddag omstreeks half vijf door drie mannen overvallen, en hij herinnert zich dat dat ruim vijftien jaar geleden ook gebeurde.

Duarte is in 1958 naar Curaçao gekomen.

“Er waren altijd problemen op het eiland, maar ik heb gemerkt dat het sinds 30 mei 1969 steeds slechter wordt. Tegenwoordig is het een chaos.”

De zakenman past zich echter aan de situatie aan en zal alles uit de kast halen om zijn zaak en zijn werknemers zo goed mogelijk te beschermen tegen criminelen, door de veiligheid te verhogen. Zo gaat hij de beveiliging van zijn zaak aanpassen.

Verder houdt dit ook in dat hij zijn medewerkers strenger gaat controleren. Zij zijn een beetje nonchalant met de huisregels, moet Duarte toegeven. Zo dienen de kassamedewerkers hun kassa regelmatig af te romen (geld geregeld naar een centrale plaats brengen), maar dat gebeurt niet altijd.

“De mogelijkheid bestaat dat derden dat in de gaten houden en later toeslaan. Ik zal hen dat op het hart drukken.”

Volgens Duarte kwamen drie mannen in een witte SUV het terrein op. Twee van hen stapten uit, terwijl de derde dader bij de vluchtauto bleef. De twee gewapende mannen, die hun gezichten met hun petten trachtten te bedekken, stormden op één van de kassamedewerkers af – die op het punt stond om het geld naar een veilige plaats te brengen – en rukten onder bedreiging met de vuurwapens het geld uit haar handen.

Anders dan in de media werd bericht, verduidelijkt Duarte dat er geen enkele kassalade is weggenomen. Hij weet nog niet hoeveel geld buit is gemaakt.

“Pas nadat alles opnieuw is geteld, weten wij meer.”

Er werd verder geen geweld gebruikt, zegt Duarte. De daders vluchtten daarna in een witte Mitsubishi-SUV, volgens de politie. De gebruikte wagen is later op de dag in de buurt van het voetbalveld bij Mahuma teruggevonden en in beslag genomen voor nader onderzoek.

Een preliminair onderzoek in de auto leverde gisteren niets op. De gezichten van de twee daders werden niet goed bedekt door de petten, maar volgens Duarte hebben de medewerkers de daders niet herkend. De supermarkt is met camera’s beveiligd en Duarte heeft meer informatie voor de politie beschikbaar. De politie krijgt de opgenomen videobeelden van het incident voor nader onderzoek, bevestigt Duarte.

Volgens de zakenman was de politie na de melding vrijwel direct ter plaatse voor onderzoek en later zouden onderzoekers bij hem langskomen om andere belangrijke informatie op te halen. De bedreigde kassamedewerker is getraumatiseerd en kon vandaag niet werken.

“Dat is begrijpelijk natuurlijk. Verder is de helft van het personeel nog geschokt over wat er gisteren is gebeurd, maar ze zijn wel aan het werk”,

aldus Duarte. Een vrouw die niet bij de supermarkt werkt, is door de overval onwel geworden. Zij werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling. Haar gezondheidstoestand is niet bekend.

Bron: Amigoe

5 Reacties op “Amigoe | Esperamos Supermarket overvallen

 1. Precies!

 2. En dat heb je nog de lachwekkende FOL partij die al 50 jaar 30 mei 1969 als een revolutie de boeken in wil hebben, terwijl het niet meer was dan een stelletje hersenloze dronkenlappen die winkels en waren van onschuldigen plunderden en alles wat los en vast zat mee naar huis namen.

  Zowaar een revolutie om trots op te zijn. Niet dus.

  Maar de FOL heeft dan ook naast Anthony Godett, die voor corruptie een jaar heeft vastgezeten, ook nog de criminelen Richard Salas en Ben Komproe voortgebracht. Die hebben in het aardse leven goed hun zakken gevuld maar stierven jong en dragen nu voor eeuwig de naam van corrupte zakkenvullers met zich mee.

  En toch stellen we gewoon weer een Maurice Adriaens aan als directeur van het vliegveld, aanhanger en lid van deze partij die ooit de afvalbak van de samenleving was totdat de MFK die rol met verve overnam.

 3. stanley Held

  Weet niet waarom juist de datum 30 mei 1969 wordt gebruikt. Ik ken deze heer, dat hij dit geval nu gebruikt om te zeggen dat het na 30 mei 1969, het zo nu is, moet ik hem diep kwalijk nemen. Ik heb hem jaren na 1969 zien lachen en blij mij zijn voorspoed vertelde. wat een spel wordt er hier gespeeld. Jammer. Ten koste van de samenleving. Jammer. Ken hem anders. Campagne is begonnen.

 4. Esperamos is een beetje stil blijven staan.

 5. Nu pas? Afromen BIJ de kassa zelf , doe je door biljetten van grotere waarde in een kleine vast kluisje met gleuf te duwen. Al tientallen jaren in Europa.
  Daar zijn ze ook al tientallen jaren verlost(!) van die irritante inpakkers bij de kassa. Iets veranderen / verbeteren op Curacao? Hahaha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *